Haberler

2015'de Türkiye'yi Bekleyen Büyük Tehlike İçin Hocalar Uyardı

Güncelleme:

'Hocalarının Gözüyle 2015'te Türkiye Ekonomisi Araştırması'na göre gelecek yıl hiç kolay olmayacak.

İstanbul Ekonomik Araştırmalar Derneği (İEAD) tarafından geleneksel olarak yapılan araştırmanın sonuçlarına göre küresel risklere rağmen Türkiye ekonomisinin mevcut durumu iyi, ancak 2015 zorlu geçecek. İEAD tarafından yapılan "Hocaların Gözüyle 2015 Yılında Türkiye Ekonomisi Araştırması" farklı sonuçlar ortaya çıkardı.

EKONOMİ KÖTÜ DİYENLER ARTTI

191 ekonomi hocasının cevapladığı anketin sonuçları, hocaların dünya ve Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirme ve beklentilerini ortaya koyuyor. İEAD Yönetim
Kurulu Başkanı Mehmet Hüseyin Bilgin araştırma ile ilgili şu tespitleri paylaştı:

* Türkiye'nin ekonomik durumunu 'normal' veya 'iyi' şeklinde değerlendirenlerin oranı yüzde 67 iken, 'kötü' olarak değerlendirenlerin oranında ise önceki yıla göre bir artış meydana geldi.

BÜYÜME ORANI TAHMİNİ

* Gelecek yıl Türkiye'nin büyüme hızının yüzde 2 ve üzerinde olacağını tahmin eden hocaların oranı yüzde 92'yi buldu. Ancak hocaların yüzde 81'i yüzde 2-4 aralığında bir büyüme öngördü. Yüzde 3 ve üzerinde bir büyüme hızı bekleyenlerin oranı ise yüzde 51'de kaldı. Dolayısıyla büyüme oranı ağırlıklı olarak yüzde 3-4 civarında bekleniyor.

* Büyüme hızındaki yavaşlamaya bağlı işsizlik ve durgunluk önemli sorunlar olarak öne çıksa hocaların yüzde 34'üne göre en önemli sorun işsizlik. Hocaların yüzde 27'si seçimler ve politik istikrarı risk unsuru olarak görüyor. Bu çerçevede, ankete katılanların yarısı 2015'teki ekonomik istikrarı olumsuz etkileyebileceğini düşünüyor. 'Seçimler ekonomik istikrarı etkilemez' diyenlerin oranı yüzde 36, 'olumlu etkiler' diyenlerin oranı ise yüzde 10 seviyesinde gerçekleşti.

"MERKEZ BANKASI POLİTİKALARINDA HAKLI"

* Merkez Bankası'nın dış ve iç riskler karşısında izlediği politikaları, hocaların yüzde 43'ü 40'ı da 'normal' olarak değerlendiriyor. 'Kötü' olarak değerlendirenlerin oranı ise sadece yüzde 10. Enflasyonla Merkez'i başarısız bulan hocalar, 2015'te de TÜFE'de hedefin tutmayacağı görüşünde.

"2015'DE KRİZ DEVAM EDECEK"

* 2015'te dünya ekonomisinden umutlu musunuz sorusuna, ankete katılanların yüzde 64'ü cevabı vermiş. Hocaların yüzde 74'ü, 2015'te Avrupa'daki ekonomik krizde belirgin bir iyileşme beklemiyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Mehmet Hüseyin Bilgin İstanbul Hocalar Türkiye Turizm Kobi Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

Mustafa ARSLAN BBP:

Bu sistemin, düzenin değişmesi lazım. günümüzde adam kayırmalar, rüşvet, çalmalar, kul hakkı yemeler , yandaşlarına peşgeş geçmeler kalkmadığı zaman ekonomi kötüye gider. İsraf önlenmediği sürece, vergileri düşürüp her bireyin gelirine göre vergi olmadığı sürece, kayıt dışı vergilendirilmediği sürece ekonomi düzelmez. Ülkemizde dört mevsim yaşanıyor, yeraltı, yer üstü bir çok zenginliklerimiz bulunmakta. Her kes işini yapar, iş ehline verilirse, eşit paylaşım olursa ekonomi iyiye gider.

57
5
yanıtYanıtla
olduAdınız Yazın:

türkiyeyi her gün büyük bir tehlike bekliyor senin derdin 2015 olmuş

26
11
yanıtYanıtla
MÜCAHİT 61:

ULAN AZ KAŞAR DEĞİLSİNİZ HA:))HABER BAŞLIĞINDA ''HOCALAR UYARDI''DİYO, OLDU O ZAMAN;3 KULHUVELLAHU BİR ELHAM OKUSUNLAR. . .

20
16
yanıtYanıtla
itolar:

birgunde insanlari kandirmayin

21
5
yanıtYanıtla
ayvazmobilWeb@haberler.com:

1 dolar 1 tl hayal oldu desene 1dolar 4 tl olsa neyazar takım tutar gibi parti tutulmaz

9
1
yanıtYanıtla
AKLIN YOLU:

ülkenin maddi manevi tüm değerlerini sıfırladılar. . . . . .

6
3
yanıtYanıtla
Hedef 2023mobilWeb@haberler.com:

Allahtan Korkun Lan Adamlar Turkiyeyi Ne Konumq Getirdiler Hala SerefsiLik Yapmaya Dewam ediyorsunuz Kemalistler Baska dewlwletlere bi goz atin turkiye somuruyormu refaha gidiyormu gorun

1
0
yanıtYanıtla
NiğdeliMobil-IOS:

Türkiyeye birşey olmaz Allahın izniyle abrupanın en hüçlü şider ülkesi olacağız almanlar çalışmak için türkiyeye gelecekler bekleyin çok yakında

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title