Haberler

2015'de Altından, Dolara Faize Kadar Olacakları Uzmanlar Açıkladı

Güncelleme:

Uluslararası uzmanlar 2015'de piyasalarla ilgili değerlendirmeler yaptı. Bir çok faktör masaya yatırıldı. Altın uzmanların görüş ayrılığı yaşadığı temel konulardan biri.

Ekonomistlerin en çok ihtilafa düştüğü konu altın. 2015´te altın için boğa ve ayı eğilimine sahip olanların dayandıkları temel faktörler şöyle:

ALTIN

Altın için ayı eğilimli yatırımcılar gelecek yıl fiyatların 1050-1090 dolar arasında olacağını hatta 950 dolara inebileceğini düşünüyorlar. Bu tahminlerin sebepleri şunlar:

DOLAR

Altın dolar bazlı bir emtia ve dolar güçlendiğinde altın daha pahalı hale geldiğinden fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşuyor. Goldman Sachs analistleri "Altın fiyatında görünüm güç çünkü dolar güçleniyor" dedi.

PETROL

Düşen petrol fiyatları emtia endekslerini etkiledi ve metaller de aşağı indi. Deutsche Bank analistleri, "Petrolde düşüşün S&P 500 üzerindeki negatif etkileri altın için biraz destek sağlayabilir ancak genel trend aşağı yönlü" dedi.

EKONOMİK BÜYÜME

Ekonomik büyüme: Çin, Avrupa Birliği ve Japonya yavaş büyüme uyarısı yaptı. "Saxo Bank emtia stratejisi başkanı Ole Hansen, "ABD ekonomisi iyi durumda, büyüme artıda ancak ABD dışında çok sorun var" dedi.

ENFLASYON

Petrolde fiyatlarındaki düşüş küresel fiyatlarda düşüşe sebep oluyor. Bu durum Çin Merkez Bankası´nı harekete geçmeye itti ve ECB´yi miktarsal gevşemeye mecbur bırakabilir

BOĞALAR

Altında yükseliş bekleyenler fiyatların 1200-1238 dolar civarında olmasını bekliyor. Daha boğa eğilimli olanlar arasında 1500 dolar beklentisi de var. Temel nedenler şunlar:

PETROLDEKİ DÜŞÜŞ

Boğalar düşen altın fiyatlarında yükseliş potansiyeli görüyor. Mitsui & Co değerli metaller analisti David Jollie, "Zayıf petrol fiyatları düşük talebe bağlanıyor ve bu görüşte haklılık payı var. İnsanlar altını güvenli liman olarak görebilir ve bu, altın için pozitif olabilir." dedi.

JEOPOLİTİK NEDENLER

Bazı analistler bu yıl altının güvenli liman statüsünden etkilenmedi ancak bu, altın cazibesinin önemli bir parçası. Avatrade analisti Naeem Aslam, "Orta Doğu´daki siyasi gerginlik ve petroldeki düşüş bankalarda yeni bir temerrüt dalgası getirebilir ve şirketler ile ülkelerin bilançoları tehlikeye girebilir çünkü kimse bunun stres testini yapmadı. Sonuçlar bilinmiyor." diye konuştu.

FİZİKSEL TALEP

Altının iki numaralı tüketicisi olan Çin´in talebi altın fiyatları için önemli. JP Morgan analistlerine göre artan fiziksel alımlar fiyatları destekleyebilir.

FAİZ ORANLARI

Bazı piyasa analistlerine göre faizde artış senaryosu eskidi. Commerzbank emtia araştırmaları bakanı Eugen Weinberg, "Faiz artırımlarının altın için negatif olmadığı sonucuna vardık. Artırımlar, gerçekleşmeden önce fiyatlanıyor." dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Goldman Sachs Kobi Memur Alışveriş Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (6)

nukse:

dolar ve euro yükselecek çünkü yabancılara satılacak şeyler azaldı

26
1
yanıtYanıtla
Adınız Yazınöğretmen:

dolar yükselmeye devam edecek üretimin olmadığı ve ihracatın ithalatı karşılayıp geçmediği müdetçe türkiye ekonomisi çökmüştür akp in hayali bitti 2015 türkiyede kuyrtuklar göreceksiniz

20
7
yanıtYanıtla
halil:

bilende bilmeyende konuşuyor iştee allahh ağız vermiş ya birkere

0
7
yanıtYanıtla
Cumhur:

Türkiye Toplam İcra Dosyası Sayısı 2003 yılı 9, 305, 453 2013 yılı 21, 838, 823 Artış:5 Kaynak:Adli Sicil

3
1
yanıtYanıtla
ADALET:

AHA 2015 DE DEPREM OLUYOR, binalarin diş çephelerini iyi boyama yapın. içine girin ki binanin çürük olduğunu görun. denemede fayda var.

1
0
yanıtYanıtla
aliş:

sıfırlayacak ne Euro ne dolar nede tl var olanlar düşünsün

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title