Haberler

Münih'teki Kongreye Türk Damgası

Güncelleme:

Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen Avrupa Solunum Kongresine Türkiye'den 378 Türk hekim katıldı.

Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen Avrupa Solunum Kongresi'ne Türkiye'den 378 Türk hekim katıldı.

Türk Toraks Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, Münih Uluslararası Kongre Merkezi'nde düzenlenen Avrupa Solunum Derneği Kongresi çerçevesinde Türk hekimler, ana konferanslarda 13 oturum başkanlığı üstlendi, 3 konuşma yaptı ve 152 bilimsel bildiri sundu.

Dünyada göğüs hastalıkları alanında en büyük ve en seçkin platformlardan biri kabul edilen kongrede, dünyanın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 21 bin katılımcı göğüs hastalıkları ve solunum yolları sorunlarına ilişkin en yeni metotları tartıştı.

Kongrede Türkiye'den Türk Toraks Derneği, kongre merkezinde stant açarak katılımcıları bilgilendirdi. Türkiye'nin Münih Konsolosu Selçuk Ege de Türk Toraks Derneği standını ziyaret ederek, burada dernek yöneticileriyle bir süre sohbet etti.

Ayrıca, Türk Toraks Derneği üyesi Profosör Doktor Elif Dağlı'nın kongrede gerçekleştirdiği, 'Göz yaşartıcı gaz solunmasının (biber gazı) etkileri, çocuklarda pasif sigara içiciliği ile ilişkili solunum bozuklukları' konulu sunumu büyük ilgi gördü.

Avrupa Solunum Derneği ile işbirliği anlaşması

Konuya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Türk Toraks Derneği Başkanı Profosör Doktor Arzu Yorgancıoğlu, kongreye Türkiye'den çok sayıda hekimin katılmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Türk Toraks Derneği olarak Avrupa Solunum Derneği ile bir işbirliği anlaşması imzaladıklarını ve bunun Türkiye için gurur verici olduğunu anlatan Yorgancıoğlu, "Bu ortaklık anlaşması bizim için çok heyecan verici oldu. Anlaşmayla 20 avro gibi çok düşük ücretle Türk Toraks Derneği üyeleri Avrupa Solunum Derneği'ne üye olabilecekler. Normalde 180 avroluk ücretti ancak bu anlaşmayla 2 bine yakın üyemizi 20 avroya Avrupa Solum Derneği üyesi yapıyoruz" dedi.

Avrupa Solunum Derneği'nin üyesi olarak bu derneğin tüm olanaklarından faydalanabileceklerinin önemine işaret eden Yorgancıoğlu,  "Üye olduğumuzda çok daha düşük ücretle kongre kaydımız yapılacak. Avrupa Solunum Derneği'nin tüm yazılı materyallerine ücretsiz ulaşabileceğiz ve kurslarına katılabileceğiz. Ayrıca derneğin yönetiminde yer alma şansımız da olacak. Şimdi biz buna çaba göstereceğiz" diye konuştu.

Yorgancıoğlu, Türkiye'den çok önemli çalışmaları kongrede hekimlerin dikkatine sunduklarını dile getirdi. Kongrede biber gazının önlenmesi ve insanların üzerinde kullanılmasının zararlarıyla ilgili Türk Toraks Derneği'nin Gezi parkında yaptığı çalışmayı sunduklarını ifade eden Yorgancıoğlu, söz konusu çalışmanın çok ilgi gördüğünü söyledi.

Katılımcıların Türk hekimlerine yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Yorgancıoğlu, "Akciğer kanseri, astım alanında, sigara ve tütün konusunda çok güzel çalışmalar paylaşıldı. Hakikaten Türkiye'nin de bilimsel açıdan Avrupa'dan aşağı kalır yanı olmadığını oradaki yetkililer bizimle paylaştılar. Ortak toplantı önerileri geldi onlardan. Bununla da ilgili çalışmalarımızı yapacağız" dedi. - Hessen

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Türkiye Münih Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title