Haberler

2. Girişimcilik İş Fikri Yarışması" Yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Türkiye’nin hedeflerine ulaşabilmesi için girişimciliğin kadını erkeğiyle topyekün olması ve girişimcilik fikrinin ülke geneline yayılması gerektiğini belirtti.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Türkiye'nin hedeflerine ulaşabilmesi için girişimciliğin kadını erkeğiyle topyekün olması ve girişimcilik fikrinin ülke geneline yayılması gerektiğini belirtti.

TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu tarafından üniversite öğrencilerine yönelik, "Biraz Girişimcilik Biraz Fikir" sloganıyla düzenlenen "2. Girişimcilik İş Fikri Yarışması" ödül töreni, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Konukoğlu, törende yaptığı konuşmada, girişimciliğin kadını erkeğiyle birlikte topyekün olması gerektiğini söyledi. Girişimcilik fikrinin küçük yaşlardan çocuklara aşılanması gerektiğini vurgulayan Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Girişimcilik anaokulundan başlamalı. Çocuklara yeni şeyler yapmayı yasaklamamalıyız. Burada serzenişte bulunacağım; çocuklumuzda elimizi neye el attıysak 'onu yapma bunu yapma' derlerdi. Anneler, bırakın çocuklarınız kırsın, döksün. Biz gençlerimizi, çocuklarımız yetiştirirken bırakalım ellerinden geldiği kadar yeni şeyleri yapmaya çalışsınlar. Girişimciliği, Türkiye geneline yaymak zorundayız Bizim petrolümüz yok. Herhangi bir yerde doğal kaynağımız yok ki onunla geçinelim."

Türkiye'nin 2023 yılında kişi başına 25 bin dolar milli gelir hedeflediğini anımsatan Konukoğlu, "Bunu tek başına yapma şansımız yok" diyerek, kadınların iş hayatına daha fazla katılması gerektiğine işaret etti.

Nüfusun yarısından fazlasını oluşturan kadınların ekonomik gücünden yararlanmak gerektiğini, kadınsız kalkınma olamayacağını belirten Konukoğlu, GSO'nun son yapılan seçiminde 3 kadın sanayicinin odanın meclisine girdiğini ve yönetim kurulunda bir kadının bulunduğunu anlattı.

Konukoğlu, ayrıca Gaziantep Kent Konseyi'nde daha fazla kadın temsilcinin yer alması gerektiğine vurgu yaptı.

Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutlayan GSO Başkanı Konukoğlu, yarışmaya katılan ve dereceye giren üniversite öğrencilerini tebrik etti ve onlara iş fikirlerini ticarete dönüştürmeleri gerektiğini, bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

"KADIN GİRİŞİMCİLERİMİZİ YÜREKLENDİRELİM"

Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de konuşmasında, kadınların iş yaşamına girmesi, girişimci olması ve başka girişimcileri desteklemesinin önemini dile getirerek, "Sizler ne kadar güçlü olursanız o kadar güçsüze el uzatır, elinden tutarsınız. Bu etkinliklerin devamını diliyorum. Kadın girişimcilerimizi yüreklendirelim" dedi.

"Gaziantep, girişimciliğin başkentidir" diyen Koçer, "Girişimcilik İş Fikri Yarışmasının" büyüyerek devam etmesini diledi.

Bu yarışmayı düzenlerken çok emek verdiklerini anlatan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mehpare Şayan Kileci de girişimcilik bilincinin ilköğretim seviyesine kadar inmesini istediklerini, yaptıkları aktivitelerle rol model olma çalıştıklarını belirtti. Kileci, "Eğer zenginleşmek, işletme sayısını artırmak istiyorsak girişimcilik bilincini ilköğretime çekmeliyiz ki zihinlerde o zamandan itibaren canlansın" diye konuştu.

Üniversite öğrencilerinin girişimcilik konusuna gösterdikleri ilgiden memnun kaldıklarını, bu yıl yarışmaya 18 başvuru aldıklarını, hem içerik hem de performans olarak farklı olduğunu anlatan Kileci, gençlerin azim ve istekle hedeflerine ulaşabileceklerini ifade etti. Kileci, her zaman yanlarında yer alan ve desteklerini esirgemeyen Sanayi Odası'na da teşekkür etti.

TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve Nurus Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Birten Gökyay da gençlere markalaşma süreci ve tecrübelerinden bahsetti.

Konuşmaların ardından, Gaziantep Üniversitesi, Hasan kalyoncu Üniversitesi ve Zirve Üniversitesi'nden yarışmaya başvuran öğrenciler, projelerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Sunumların ardından jüri yaptığı değerlendirme ile ilk beşe giren ve mansiyon alan projeleri seçti.

Daha sonra GSO Başkanı Konukoğlu ve diğer protokol üyeleri, yarışmada dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.

Törende, Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak ve Halil Mazıcıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak, Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Konukoğlu ve Özel Sanko Okulları Danışma Kurulu Başkanı Jülide Konukoğlu da yer aldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Adil Konukoğlu Nejat Koçer Şehitkamil Türkiye Ekonomi Haberler

title