Haberler

2. Futbol Zirvesi - Fikret Orman ve Dursun Özbek

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Türk kulüplerinin, daha iyi yönetilmesi için yapılacak şeyin fazla harcama yapmayıp kar elde etmek olduğunu söyledi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Türk kulüplerinin, daha iyi yönetilmesi için yapılacak şeyin fazla harcama yapmayıp kar elde etmek olduğunu söyledi.

Orman, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 2. Futbol Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, siyah-beyazlı kulübün başkanlığında 5. yılını tamamlamak üzere olduğunu belirterek, "Göreve geldiğimde ilk ziyaret ettiğim kişi UEFA Finansal Fair Play Direktörü Andrea Traverso oldu. Önemli badireler atlatarak buralara geldik. UEFA'daki dostlarımız ne yapmamız gerektiği konusunda hep bizi aydınlattı. Olay basit, abartılacak bir şey değil. Gelirinden fazla harcama, kar elde et; boşu boşuna millete taraftara hava atacam diye, büyük transfer yapıp kulübü batırıp başka kulüplerle haksız rekabet yapma." dedi.

Türkiye'de bu yanlışın yapıldığını vurgulayan Orman, "Herkes artık bu işin ciddiyetinde. UEFA'nın yaptırımlarına da artık ihtiyaç olmaması lazım. Türkiye Futbol Federasyonunun artık bu işleri, oraya gitmeden önce, kendisinin çözüyor olması lazım. Yaptırımları onların nezdinde yapmak lazım." yorumunu yaptı.

Kulüp olarak giderleri makul seviyede tutmaya çalıştıklarını kaydeden Fikret Orman, şunları söyledi:

"Kulüplerimizin şampiyonluk için oynayabilir hale gelmesi lazım. Daha fazla seyirciyle oynamalarını hep birlikte sağlamamız lazım. Rekabeti sahada yapacağız ama ortak menfaatlerimiz açısından yapmamız gerekenler var. Kulüp olarak biz hazırız. Başakşehir geldi, spor adamı olarak çok mutluyum. Yeniler gelsin, rekabetçi olsun. Ligin üç takım içinde rekabet olması uzun dönemde dünya nezdinde de gerçekliği kalmayacak."

Galatasaray esprisi yaptı

Fikret Orman, Galatasaray'a göre daha gerilerden geldiklerini vurgulayarak, "Geldiğimiz dönemde finansal fair-play'den gidemedik. Sonra şike sürecinden gidemedik. Kulübümüzün gelirini yüzde yüzden fazla artırdık. Gider tarafında boyumuz kadar harcamaya gayret ediyoruz. Galatasaray da biz de hep aldık. Hiç satmadan ve milyarlara gelen borçlara ulaştık. Hep al al ile uğraştık şimdi biz sat satla uğraşıyoruz. (Dursun Özbek) Başkanım parayı bulursa onlara da satarız." şeklinde esprili ifadeler kullandı.

Mali konuda herkesin işin ciddiyetinde olduğunu anlatan Orman, "Herkes buna uyacak. Büyük kulüplerin taraftar baskısı var. Her sezon şampiyon olacaksın, hem de devre arasında bunu ilan edeceksin. Türkiye büyük ülke, imkanlarımız geniş. El birliğiyle iki sene içinde artık Traverso'yu dost olarak ziyaret edeceğimiz günleri umarım yaşarız." diyerek sözlerini tamamladı.

Özbek: "Başarı için birçok parametre var"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, kulüplerin finansal yapıdaki bozukluklarına UEFA'nın 'dur' dediğini vurgulayarak, sarı-kırmızılı kulübün finansal fair-play kurallarından dolayı yara aldığını söyledi.

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerinin Türkiye'deki 200 büyük şirket arasında yer aldığına değinen Özbek, "Burada bir zorluk var. 'Altyapıya önem verip, genç oyuncu yetiştirmek lazım' diyoruz. 10 yıl emek verdiğiniz çocuk, bir yıldız olabilir veya olamayabilir. Futbol kulüplerinin başarılı olabilmesi için birçok parametre var. UEFA regulasyonlarına bağlı olarak, finansal fair-play içinde olmak lazım. Galatasaray, finansal fair-play'den yara almış bir kulüp. Finansal yapıdaki bozukluklara bir yerde UEFA 'dur' diyor. Bu yapı devam ettiği sürece artık yarışmalara katılamayacağınızı söylüyor. Damdan düşen kişi olarak bunu yaşadık. Bizde biriken bilgiyi ne yapılmaması konusunda açıklamakta fayda var." diye konuştu.

Kulüplerin döviz borcunda kur farkından etkilendiklerini vurgulayan Dursun Özbek, "Kulüplerin uluslararası boyutta mücadele etme arzusu varsa, özellikle finansal fair-play'e uymak zorunluluğu mevcut. UEFA, bu konuda çok destekleyici. Bizim, bunu değerlendirmemiz lazım. Bütün kulüplerin, UEFA'nın kriterlerine uyabilmesi için UEFA ile temasa geçerek, bu kuralları özümsemesi lazım. Bir defa borç yapısını ve borçlanma şeklini iyi ayarlaması lazım. Özellikle Türkiye'de kur farkından gelen zararlar, bilançoları etkiliyor. UEFA ile bunu tartıştık. Bizim muhasebemiz, Türk Lirası olduğu için değer kayıpları sonuca yansıyor. Banka kredileri önem kazanıyor." açıklamasında bulundu.

Özbek, Türkiye'deki kulüplerde sık sık yönetim değişikliği yaşandığını belirterek, "Finansal fair-play kurallarının uygulanması zorunlu. Bizim kulüplerin yönetim tarzı, dernek statüsünde. Yönetimler dernek seçimiyle geliyor. Sık sık seçimler oluyor. Yönetimlerin yaptığı borçlanmaların eziyetini bir sonraki yönetim çekiyor. Ben geldiğimde öyle oldu. Yönetimlerde süreklilik olması lazım." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Fikret Orman Galatasaray Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title