Haberler

19. Türkiye-Almanya Film Festivali Yarın Başlıyor

Türkiye ve Almanya'dan çok sayıda sinema sanatçısının katılacağı 19. Türkiye- Almanya Film Festivali, 13 Mart Perşembe akşamı Almanya'nın Nürnberg kentinde başlıyor.

Festivalde, her iki kültürden kısa metrajlı, belgesel ve uzun metrajlı filmler gösterilecek. 11 gün boyunca 49 filmi seyirciyle buluşturacak festival, söyleşiler için 71 sinema sanatçısını Nürnberg'de ağırlayacak.

Açılışa katılacak konuklar arasında Edgar Reitz, Mario Adorf, Hülya Koçyiğit, Reis Çelik ve FIPRESCI Genel Sekreteri Klaus Eder de bulunuyor.

Açılış filmi "Der letzte Mensch" (Son İnsan), başrol oyuncuları Mario Adorf ve Katharina Derr ve yapımcı Annita Elsani tarafından takdim edilecek.

Açılış programına, Nürnberg Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly, Bavyera Maliye Bakanı Dr. Markus Söder ve Türkiye'nin Nürnberg Başkonsolosu Asip Kaya'nın konuşmacı olarak katılması bekleniyor.

23 Mart'a kadar sürecek festival, açılış sonrasında da çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Türkiye- Almanya Film Festivali, iki ülke arasında sinema sanatı alanında kültürler arası diyaloğa hizmet eden Almanya çapındaki en önemli festival olarak kabul ediliyor. Her yıl Türkiye ve Almanya'dan uzun metrajlı, kısa metrajlı ve belgesel filmlere geniş bir platform sağlayan festival, bu sayede izleyicilere, iki ülke sinemasının güncel örneklerini benzeri olmayan geniş bir yelpazede sunuyor.

Film Festivali başarılı çalışmalarından dolayı 1995 yılında Nürnberg Belediyesi'nin Kültür Teşvik Ödülü'nü aldı. Söz konusu festival, 2006 yılında da Uluslararası Ankara Film Festivali'nin Kitle İletişim Ödülü'ne layık görüldü. - Hessen

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hülya Koçyiğit Reis Çelik Almanya Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title