Haberler

19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Hatay'da tören düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Hatay'da tören düzenlendi.

Tören kapsamında Hatay Valiliği, Antakya Belediyesi, Garnizon komutanlığı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit Dul ve Yetimler Derneği'nin çelenkleri sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır, törende yaptığı konuşmada, bugünün Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 gün ve 153 sayılı kanunla "Gazilik" unvanının ve "Mareşallik" rütbesinin verildiği gün olduğunu söyledi.

Gaziler olarak, Türkiye üzerinde oynanmak istenen sinsi oyunları bertaraf etmek adına, aklı ve bilimi esas almış ve Atatürkçü düşünce tarzını özümsemiş her kim varsa el ele vermeleri gerektiğini belirten Bakır, Atatürk Türkiye'sine topyekun sahip çıkma ümit ve inancıyla barış, huzur, kardeşlik ve aydınlık yarınlar dileklerini yinelediğini ifade etti.

Tören, Bakır'ın konuşmasının ardından Hatay Halk Eğitim Merkezi (HEM) görevlisi Ömer Tuncer'in okuduğu Bayrak Şiiriyle sona erdi.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Mustafa Akdoğan, Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yelkaya, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Hasan Polat, Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, kurum müdürleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Muhabir: Abdulgafur Kılıç

Yayıncı: İsmihan Özgüven - HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Eylül Yerel Haberler

title