Haberler

15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı Devam Ediyor

Güncelleme:

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin 15. Uluslararası Fuarı, 2. gününde "High Tech Port CEO Forum" etkinliklerine ev sahipliği yaptı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 15. Uluslararası Fuarı, ikinci gününde "High Tech Port CEO Forum" etkinliklerine ev sahipliği yaptı.

Anadolu Ajansı'nın Global İletişim Ortağı olduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı açılış töreniyle başlayan 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nın ikinci gününde, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ile Uluslararası İş Forumu (IBF) Başkanı Erol Yarar, eş zamanlı olarak düzenlenen 18. IBF Kongresi kapsamında yapılan toplantılar sonrasında alınan nihai kararları bir bildirge olarak kamuoyuna açıkladı.

15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı çerçevesinde düzenlenen Yüksek Teknoloji Fuarı'nda (High Tech Port by MÜSİAD) ise Türkiye'nin önemli ve büyük teknoloji firmalarının üst yöneticilerinin (CEO) katılımıyla CEO Forum toplantıları gerçekleştirildi.

High Tech Port CEO Forum kapsamında ilk olarak Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İzzet Artunç, "MKE Milli Piyade Tüfeği" başlıklı bir sunum yaptı.

"Stratejik Ürünler ve Türkiye'nin Geleceği" başlıklı panelde ise Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Helikopter Grubu İş Geliştirme Direktörü Sunar Oktay, Kale Grubu Şirketleri Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay, Baykar Makina Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Meteksan Savunma Genel Müdürü Selim Murat Erciyes konuştu.

Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir ise "Türk Savunma Sanayinin 2023 Konumlandırılması" başlıklı panelde katılımcılara hitap etti.

Bu panellerle eş zamanlı olarak Malta, Fransa, Rusya ve Macaristan ile Türkiye arasındaki yatırım ve ticaret ilişkilerine yönelik toplantılar düzenlendi. Ayrıca, "İslam Konferansı Örgütü Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDA) Stratejisi ve Başarılı Projeler" ile İslam Kalkınma Bankası Grubu (IDB), Uluslararası İslami Ticaret Finans Kuruluşu (ITFC) ve Yatırım Sigortası ve İhracat Kredisi için İslam Kuruluşu (ICIEC) başlıklı sunumlar gerçekleştirildi. Fuar kapsamında Ekonomi Bakanlığı alım heyetleriyle ikili iş görüşmeleri de yapıldı.

15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı, 102 ülkeden 7 bin iş adamını, 250 bin yerli ziyaretçiyi ve bin stant katılımcı firmasını 100 bin metrekare alana yayılmış 8 salonda bir araya getirmeyi hedefliyor.

İslam dünyası liderlerinin katılımıyla düzenlenen ve bu yıl "Paradigma Kayması:  Yeni Finansal Yönelimler" temasıyla toplanan 18. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi'yle eş zamanlı düzenlenen MÜSİAD Uluslararası Fuarı, 30 Kasım'a kadar açık kalacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Ajansı Nail Olpak Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title