Haberler

15 Dakika Kuralı"Nın Kaldırılması Üniversite Adaylarını Sevindirdi

"15 dakika kuralı"nın kaldırılması üniversite adaylarını sevindirdiHAKKARİ - Tartışmalara neden olan 15 dakika kuralının kaldırılması Hakkari'deki üniversite adayı öğrencilerini sevindirdi.

"15 dakika kuralı"nın kaldırılması üniversite adaylarını sevindirdi

HAKKARİ - Tartışmalara neden olan 15 dakika kuralının kaldırılması Hakkari'deki üniversite adayı öğrencilerini sevindirdi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Mahmut Özer, üniversiteye giriş sınavında mağduriyetlere yol açtığı için tartışılan "15 dakika" kuralının artık uygulanmayacağını açıklaması öğrenci ve velileri sevindirdi.

Üniversite giriş sınavlarındaki 15 dakika kuralına değinen öğrenciler, bu uygulamanın kaldırılmasının sevincini yaşadıklarını belirttiler. Öğrenciler, "Daha önce 15 dakika geç kalanlar sınava alınmıyordu. Sınava geç kalan öğrenciler ağlayarak evlerine gidiyorlardı. Bu sürenin daha önceden kaldırılması gerekiyordu ve geç bile kalındığını düşünüyoruz. Kaldırıldığı içinde biz üniversiteye hazırlanan öğrencileri sevindirmiştir" şeklinde konuştular.

Bazı veliler ise, tartışmalara neden olan 15 dakikalık sürenin kaldırılmasının hem kendilerini hem de öğrencileri sevindirdiğini ifade ederek, bu süre kuralının kaldırılmasının ise öğrencileri derslerine daha da motive edeceğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Özer Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title