Haberler

14 Şubat Sevgililer Gününe Doğru

Güncelleme:

Bağcılar Belediyesi, bir yastıkta 40 yılı geçiren 40 çifti, Kız Kulesinde ağırladı.

Bağcılar Belediyesi, "Mutlu Yuva Huzurlu Toplum" projesi kapsamında, 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde evlilikte 40 yılını doldurmuş 40 çifti Kız Kulesi'nde ağırladı.

Vapurla Kız Kulesi'ne gelen 40 çift, Bağcılar Belediyesi'nin verdiği yemekte buluşurken, yemeğe katılan sanatçı Bedirhan Gökçe'nin okuduğu şiirlerle hoşça vakit geçirdiler.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı yemekte yaptığı konuşmada, son dönemlerde toplumumuzda evliliklerle alakalı sıkıntı yaşandığını ve her geçen gün boşanmaların arttığını ifade etti.

Çağırıcı, insanın hayatında, kaza ve kader olduğunu belirterek, "Bunun birçok sebebi de insanların kendilerinden kaynaklanıyor. Ufak gördükleri problemi aşabilecekken bir psikolog veya başka bir yerden yardım alabilecekken, maalesef insan problemini fark etmiyor. Fark etse zaten o hatayı yapmaz. Fark etmediğiniz hatalar da aile facialarına dönüşüyor. Burada hayat tecrübeleriyle dolu, gönül güzellikleriyle dolu çiftler var. Onlar ki bu mutluluklarında 40 yılı aşabilmişlerse, demek ki onlarda bir gönül güzelliği ve gönül gençliği var. Onların hayatta yaşadıkları sıkıntıları nasıl aştıklarını kendi ağızlarından dinlemek ve bundan sonraki diğer gençlerimize de örnek olacağını ümit ediyorum. Toplumun huzuru ülkenin huzuru durumuna geliyor ve evde ailede bir fert mutsuzsa o ailenin mutlu olması mümkün değil. Komşunuz düşman bile olsa mutsuzsa siz de mutsuzsunuz demektir. Mutluluk tek ferdi olan bir olay değildir" dedi.

Konuşmanın ardından başkan Çağırıcı, yemeğe katılan 40 çifte yastık hediye etti.

Çiftlerden gençlere tavsiyeler

41 yıllık evli Nilgün ve Hasan Coşkun çifti düzenlenen bu yemek vesilesiyle ilk evlendikleri günü hatırladıklarını belirterek, "Biz görücü usulü ile evlendik. Çok mutlu bir hayatımız oldu. Sıkıntılarımızı birlikte giderdik. Zaman zaman tartıştık ancak sorunlarımızı büyütmeden güzellikle çözdük. Şimdi iki oğlumuz dört torunumuz var. Zaman çok çabuk geçiyor. Zamanı iyi değerlendirmeliyiz" dediler.

Evlilikte 52 yılı geride bırakan Fadik-Ali Akar çifti de, çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Gönül ister ki bu evlilik bir 40 yıl daha sürsün" dedi.

Yemeğe katılan ve 46 yıllık evli Sidiye-Abdulkerim çifti ise, "46 yıl acısıyla tatlısıyla geçti. Çiftlerden hanım sayarsa, bey de sever. Gençlere tavsiyemiz büyüklerini dinlesinler. Sorunlarını aralarında halletsinler. Boşanmasınlar, yuvalar dağılmasın" şeklinde taviyede bulundular. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Bağcılar Belediyesi Lokman Çağırıcı Kız Kulesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title