Haberler

12 Yıldır AK Parti'de Siyaset Yapan İsmin Üstü Çizildi

Güncelleme:

4 eski bakan hakkında yaptığı açıklamalar ile partisinde eleştiri oklarının hedefi olan Cemil Çiçek için AK Parti defterinin kapandığı yorumları yapılıyor.

2015 seçimleri için çalışmalarını yürüten AK Parti'de yolsuzlukla gündeme gelen 4 eski bakan dışında konuşulan bir isim daha var. Bu isim Yüce Divan'la ilgili açıklamalarıyla gündeme gelen Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ten başkası değil...

2015'İN İSKELETİ OLUŞTURULUYOR

2015 seçimleri için geri sayım başlarken, partiler de çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Ahmet Davutoğlu önderliğinde seçime girecek olan AK Parti'de çalışmalar gizli bir şekilde yürütülüyor. İktidar partisinde 4 eski bakanla ilgili komisyonun 5 Ocak'ta vereceği karar merakla beklenirken, parti içinden de zaman zaman aykırı sesler yükselebiliyor.

ESKİ BAKANLARLA İLGİLİ SÖZLERİ OLAY OLDU

Bu isimlerin başında hiç kuşkusuz ki Meclis Başkanı Cemil Çiçek geliyor. "4 bakan Yüce Divan'a gitmezse bu tartışmalar kapanmaz" diyen Çiçek hakkında iktidara yakınlığıyla bilinen bir haber kanalında yapılan yorumlar "AK Parti'de Çiçek'in ismi çizildi" yorumlarına neden oldu.

"CEMİL ÇİÇEK NEDEN DEĞİŞTİ?"

"Cemil Çiçek neden değişti" diye soran haber kanalında, Çiçek'in arşivine inerek kendisinin de 1993 yılında benzer bir durumla karşılaştığını, ancak Yüce Divan'a gitmemesini sevinçle karşıladığını söyledi.

ÇİÇEK'İN SİYASİ GEÇMİŞİ

1984 yerel seçimlerinde ANAP'ın adayı olarak Yozgat Belediye Başkanı seçildi. ANAP iktidarlarında Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevinde bulunan Çiçek, 1998 yılında ANAP'tan istifa edip Fazilet Partisi'ne geçti. 1999 genel seçimlerinde bu partiden Ankara milletvekili seçildi. Daha sonra Adalet ve Kalkınma Partisi'ne katıldı. 3 Kasım 2002'de yapılan milletvekili seçimlerinde tekrar milletvekili olan Çiçek, 58. ve 59. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinde Adalet Bakanı olarak atandı. 59. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde Hükümet Sözcülüğü yaptı. 60. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcılığına getirildi.

2011'DE TBMM BAŞKANLIĞINA GETİRİLDİ

24. Dönem'de Ankara milletvekili seçilerek tekrar Meclis'e giren Çiçek, 30 Haziran 2011'de Ak Parti tarafından meclis başkanlığı için aday gösterildi. 4 Temmuz 2011'de yapılan başkanlık seçiminin üçüncü turunda 375 milletvekilinden 322'sinin oyunu alarak TBMM'nin 25. başkanı oldu.

2013 yılında yapılan başkanlık seçimlerinde Çiçek, 30 Haziran 2013'de Ak Parti tarafından meclis başkanlığı için aday gösterildi. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adayı Cemil Çiçek 2 Temmuz 2013'de yapılan başkanlık seçiminin üçüncü turunda 299 oyla ikinci kez TBMM Meclis Başkanı seçildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Cemil Çiçek Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada? Lille elendi mi? Aston Villa-Lille UEFA Avrupa Konferans Ligi maçı sona erdi 18-19 Nisan GÜNCEL Akaryakıt Fiyatları! Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 18-19 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? OLY hangi takım? OLY açılımı ne? Fenerbahçe Olympiakos maçını şifresiz veren kanallar! Fenerbahçe Olympiakos maçını hangi kanal veriyor? Survivor bugün yok mu, neden yok? Survivor yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? Survivor maçtan sonra yayınlanacak mı? Denizbank Torun Tower'ı satın aldı mı?
500

Yorumlar (158)

SABIR TAŞI:

Memlekette ne kadar da FİTNE sever varmış?!. . AK PARTİ düşmanı ve de TÜRKİYE düşmanı varmış?!. . Bağımsızlık ve Kalkınma düşmanı varmış!. . Sizlere inat bu ülke dim dik ayakta duracaktır!. .

25
132
yanıtYanıtla
Gül:

Cemil Cicek düzgün bir insan. Adam hukukcu ve kac yillik siyaset gecmisi var. Kabul ettigi degerlere saygisi olan bir insan. Burasi önemli Tayyip, Cemil Cicek''in üstünü cizdi ne demek? Krallikla mi yönetiyoruz? Cumhurbaskani görev ve sorumluluklarini acip okuyun.

110
17
yanıtYanıtla
Y.KURT:

BOŞ YORUMLARI BIRAKIN ŞU ÜLKENİN FGELDİĞİ YERLERE BAKIN TARİHİMİZ BOYUNCA YAPILAN HİZMETLERİN KAT KAT FAZLASI YAPILDI.

25
86
yanıtYanıtla
koraymobilWeb@haberler.com:

Sevindirici haber iyiler boyle ayrilir ve abdullah gulle beraber parti kurarlar vatan ozaman kurtulur bu sahtekarlardan

67
30
yanıtYanıtla
Politika Nankör:

Parti kurmak önce kadro sonrada para işidir. AKAPE kurulurken bir yerden para buldular neyse önemli değil. Ama asıl önemli olan kadroydu. tek başına kimse başarılı olamaz. Burdaki Akape ciler başarılı olduklarını iddia ediyorlarsa bu başarıda, Cemil Çiçekin de Bülent Arınçın da, Abdüllatif şenerin de, Abdullah Gülün de, emekleri vardır. Bu insanların yaptıklarını görmeyin herşeyi Tayyipe mal edin. Tam bir mallık göstergesi

76
14
yanıtYanıtla
Gümüs:

Bu is artik kabak tadi oldu Sn. Gül pasifiye simdi sn. Cicek pasifiye ediliyor. Bu kisiler hep yüksek makamdaki kisiler yani bir seylerden haberleri var. Bunlari pasifiye etmekle halki nesil ikna edeceksiniz. suclulari sakin korumaya calismayin . Bir ata sözü var yerin kulagi var diye. Gitsinler ve aklansinlar mal varliklari arastirilsin.

76
11
yanıtYanıtla
merkez:

cemil çicek, bülent arınç, abdullah gül , ali babacan, yalçın akdoğan, şamil tayyar v. s. bunlar kozmik oda tarafından mecliste yer alan ve dış güçlerin gizli servislerine çalışanlar , bunlar ve bunun gibileri osmanlı yıkılırken ülkenin çeşitli yerlerine yerleştiler ve kuşak kuşak devam edecektir. , muhsin yazıcıoğlu bunların peşine düştüğü için şehit edilmiştir.

79
8
yanıtYanıtla
Yeni türkiye iştemobilWeb@haberler.com:

SAYIN CUMHURBAŞKANIM YALVARIRIM ÜLKEMİZİ BU KAN EMİCİ HAŞHAŞİLERDEN TEMİZLE. BU YÜCE MİLLETİN ANALARININ DUALARI SENİNLE. BU PARALEL ÖRGÜT HALA USLANMADI BİZİ İÇİMİZDEN VURMAYA DEVAM EDİYOR SÖK AT BU SÜLÜKLERİ MAKAMLARINDAN

15
68
yanıtYanıtla
MERT CAN:

ey rte herkes suçlu. çecre ülkeler, iş adanları, basın, medya, bankalar, yargı, polis, asker, askeri ücretli, işçi, memur. . . . vs. ALLAHTAN KORKAN İNSAN SUÇU KENDİNDE ARAR. ASIL SUÇLU SENSİNNNNN. BİZİ KANDIRDIN OY ALDIN. SENİN GERÇEK KİŞİLİĞİNİ YENİ GÖRDÜK. HARAM OLSUN VERDİĞİMİZ OYLAR. . .

60
21
yanıtYanıtla
bogazlıyanlı:

her yazımda belirtiyorum erdogan babasına acımazz kimse dost diye yanına varıp sıgınmasın dava arkadasını babam dedigi hocası fetullah güleni yaktı çicek kimki

60
17
yanıtYanıtla
Tüm 158 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title