Haberler

11 Kasım Gündemden Haberler Ve Gazete Manşetleri

Güncelleme:

Türkiye'nin gündemini belirleyen gazete manşetleri ve haberler. Gündemden sıcak gelişmelerin yer aldığı haberleri sizler için derledik. Ayrıca 11 Kasım Salı gününün gazete manşetlerini de haberimizde bulabilirsiniz.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan sayısı 3.2 milyona yaklaşıyor. Devlet Personel Başkanlığı'nın verilerine göre, genel olarak bakıldığında, kamu kurum ve kuruluşlarında devlet memuru, sözleşmeli personel, sürekli ve geçici işçi, öğretim üyesi, hakim ve savcıyla askeri personel dahil toplam 3 milyon 195 bin 938 kişi çalışıyor.

Eylül 2014 itibarıyla, DPB'nın görev alanına giren kamu kurumlarında 2 milyon 366 bin 279 devlet memuru, 94 bin 850 sözleşmeli personel, 302 bin 678 işçi, 23 bin 666 geçici personel çalışıyor. Üst düzey 5 bin 152 devlet memuru bulunuyor.

2015'TE 74 BİN MEMUR ALINACAK

Öte yandan gelecek yıl merkezi yönetim kapsamındaki idarelere 40 bini kontenjan olmak üzere toplam 74 bin yeni personel alınması programlanıyor. Toplam personel giderlerinin GSYH'ye oranının da önceki yıla göre 0,1 puan azalarak yüzde 7,2'ye gerilemesi öngörülüyor. Gelecek yıl genel maaş ve ücret artış oranı da toplu sözleşmelerde de belirlendiği üzere ocak ve temmuz dönemlerinde yüzde 3 olarak uygulanacak.

Barbaros Hayreddin Paşa gemisinin Şile'nin 100 kilometre açıklarında petrol ve gaza ilişkin jeolojik yapı tespit etmesi üzerine arama çalışmaları öne çekildi.

2016 için planlanan arama çalışmaları Shell'in dev gemisiyle Yılbaşı başlayacak.

DEV GEMİ GELİYOR

Dünyanın önde gelen enerji şirketlerinden Shell'in arama gemisi Ocak 2015'ten itibarenŞile'nin 100 kilometre açıklarında petrol ve gaz arayacak. 200 milyon doların üzerinde olacak yatırımla 2 bin 200 metre derinliğe kadar inilecek. Barbaros Hayreddin Paşagemisi burada 2013 yılında sismik çalışma yapmıştı.

ve 'de ele geçirdiği yerlerde terör estirenlideri Ebubekir el-Bağdadi'nin, öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırısında yaralandığı ortaya çıkmıştı.,adresinden yaptığı açıklamada bu olayı doğrulamıştı.

Bugün konuyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. 'e yakın kaynaklar, Bağdadi'nin yapılan hava saldırısı sonucu öldüğünü açıkladı.

"YENİ BİR HALİFE ADAYI BELİRLEYECEĞİZ"

'e yakınhesabı konuyla ilgili; "Ebubekir el-Bağdadi öldürülmesiyle ilgi detayları paylaşacağız ve kısa sürede İslam Devleti için yeni bir hilafet adayı belirleyeceğiz" açıklaması yaptı.

Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Haseke kentinin Şedade bölgesindeki IŞİD'in kontrolündeki Kebbiye köyünü ve çevresindeki petrol kuyularını bombaladığı kaydedildi.

Koalisyon güçlerinin Halep'in IŞİD'in kontrolündeki Munbic ilçesinin de bombaladığı ifade edilen açıklamada, IŞİD ile bazı Kürt grupları arasında, Haseke kentine bağlı Iraksınırındaki Yarubiye ilçesinin kuzeyindeki köylerde çatışmaların olduğu aktarıldı.

30 Mart yerel seçimlerindeBüyükşehir Belediye Başkanlığı içinile yarışan 'ın 'in kuracağı partiye katılacağı konuşuluyor.

KÜSKÜNLER ŞAHİN'LEŞİYOR

17 Aralık darbe girişiminden önce 'den istifa edenDemokratik Gelişim Partisi'ni kurmasının ardından şimdi de yeni bir parti adımı 'den geldi. Partinin adı henüz doğrulanmadı ama AK Partili eski küskünlerin bu oluşumda yerini alacağı söyleniyor. Daha da dikkat çekici olanı; bir süre önce 'den gelen istifaların da Şahin'in daveti üzerine olduğu iddiası. Sadece onlar da değil... Aralarında yine Ak Partili eski Bakan 'ın ekibinin olduğu sosyal demokrat bir kanadın da 'Şahin'leşeceği konuşulanlar arasında.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Devlet Personel Başkanlığı İdris Naim Şahin Gazeteler Ak Parti Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title