Haberler

11 Ayrı Yörenin Folklor Kültürü Kepez'e Taşındı

Kepez Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı, 11 ayrı yörenin folklor kültürünü buluşturduğu Ulusal Halk Dansları Festivali ile kutluyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Ulusal Halk Dansları Festivali'nin açılışı dün akşam yapıldı.

Türkiye'nin 11 ayrı bölgesinden halk oyunları ekibin katıldığı festivalin açılışı, Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleşti. Festivale katılan ekipler, Türkiye'nin değişik yörelerinden sundukları halk dansları ile Antalyalılara unutulmaz bir 30 Ağustos Zafer Bayramı gecesi yaşattılar.

Festivali, Kepez Belediye Başkan Vekili Serhat Demir, Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy ile birlikte yüzlerce Antalyalı izledi.

Türk milletinin ve Antalyalıların 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayan Demir, Başkan Tütüncü'nün ve ekibinin, 2009'da göreve geldikten sonra ilçenin yıllarca ertelenmiş sorunlarının üzerine kararlılıkla giderken, kültür ve sanat alanında da bir hedef daha ortaya koyduklarına işaret etti.

Serhat Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kepez şehirleşirken, imarlaşırken aynı zamanda bir kültür başkenti, kültür ve sanatın merkezi bir ilçe olmalıydı. Bu kapsamda Başkan Tütüncü ve ekibi, göreve geldiğinde bir kültür merkezi dahi olmayan Kepez'e, Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu'nu, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'ni, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'ni ve Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi gibi bir çok eseri kazandırdı. Bu tesislerde çok güzel sanatsal faaliyetlerin yapılması gerekiyordu. Geçtiğimiz 5 yılda ve 2. dönemin başı itibariyle Türkiye'nin sanat alanındaki değerlerini Kepez'de yaşattık, yaşatmaya da devam ediyoruz. 3 gün sürecek olan ulusal halk oyunları festivali de Kepez'deki kültür ve sanat faaliyetlerinin bir devamıdır. 3 gün boyunca Türkiye'nin 11 bölgesinin değerlerini, Türkiye'nin mozaiği olan Kepez'de buluşturacağız."

Başkan Demir, festivale katılan ekiplere başarılar da diledi.

LATİF DOĞAN KONSERİYLE SONA ERECEK

Antalyalıların ücretsiz olarak izleyebileceği festivalin 2. gün gösterisi, 1 Eylül Pazar saat 20.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda olacak. Festival, 2 Eylül Salı günü saat 20.00'de Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu'nda önce halk oyunları ekibinin gösterisi; daha sonra ise sanatçı Latif Doğan'nın konseri ile sona erecek.

Festivale katılan şehirler ve yöreleri:

Erzurum Ekibi(Bar), Ankara Ekibi (Seymen), Kocaeli Ekibi (Üsküp), Kırklareli Ekibi (Halay), Antalya Ekibi (Teke Yöresi), Zonguldak Ekibi (Artvin Yöresi)

Ankara Ekibi (Trabzon Yöresi), Diyarbakır Ekibi (Diyarbakır Yöresi), Mersin Ekibi (Kaşık), İzmir Ekibi (Zeybek) - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kepez Belediyesi Zafer Haftası Serhat Demir Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title