Haberler

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

10.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın turne programı kapsamında 2 Haziran'da Kütahya'da gösteriler yapılacak.

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın turne programı kapsamında 2 Haziran'da Kütahya'da gösteriler yapılacak.

Türkçe Olimpiyatları Komitesi'nce yapılan yazılı açıklamaya göre, turne programları 30 Mayıs-14 Haziran'da 41 ilde gerçekleştirilecek.

Turne programlarında, 9. Türkçe Olimpiyatları şampiyonları, geçen yıl dereceye giren öğrencilerden davet edilenler ve 10. Türkçe Olimpiyatları ülke finallerinde ikinci ve üçüncü olan öğrenciler sahne alacak.

Turne programları için 8 otobüs, 10. Türkçe Olimpiyatları afişleriyle giydirildi. Turne etkinliklerinden bazıları Bodrum Antik Tiyatro, Şanlıurfa Arena ve İzmir'de 85 bin kişilik İzmir Atatürk Stadyumu'nda olacak. Edirne'deki program Kırkpınar Meydanı'nda olacak ve Şili'den bir öğrenciyle Güney Afrika'dan bir öğrenci güreş tutacak.

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nda yarışmak için 5 kıtadan, 135 ülkeden Türkiye'ye gelecek 1500 öğrenci, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere toplam 41 il ve 65 sahnede yapacakları 10. yıla özel muhteşem gösteri ve performanslarla yine Türkçe sevdalılarına bayram yaşatacak. Şarkı, şiir, halk oyunları, güzel konuşma ve özel beceri gibi farklı kategorilerde gösteri yapacak öğrenciler, hem Türkçe'lerini konuşturacak hem de farklı kültürleri ve Türkiye'yi tanıma fırsatı bulacak.

Olimpiyatlar kapsamında 4 ayrı turne grubu oluşturuldu. Birinci turne grubunun sunuculuğunu Ceyhun Emre Teoman, müzik yönetmenliğini Alper Oflaz, sahne yönetmenliğini Hakan Akıncı, halk dansları koreografilerini ise Başar Demirkurt ve Özge Kök yapacak. İlk turne grubu ilk programına 30 Mayıs Çarşamba günü Rize ile başlayacak. Daha sonra, 1 Haziran'da Trabzon, 2 Haziran'da Ordu, 4 Haziran'da Samsun, 5 Haziran'da Tokat, 6 Haziran'da Çorum, 8 Haziran'da Zonguldak'ta sahne alacaklar. 10 Haziran'da Sakarya, 11 Haziran'da Kocaeli ve 12 Haziran'da Gebze etkinlikleriyle birinci turne grubunun programı son bulacak.

-Kütahya'daki etkinliği Ertem Şener sunacak-

İkinci turne grubunun sunuculuğunu Ertem Şener üstlenecek. Müzik yönetmeni Alper Akaryıldız, sahne yönetmeni Mehmet Akyazı, halk dansları sorumluları ise Burak Özdoğru ve Berna Bozdoğan olacak. İkinci turne grubunun etkinlik takvimi ise şu şekilde olacak:

"30 Mayıs-Eskişehir, 1 Haziran-Afyonkarahisar, 2 Haziran-Kütahya

(Dumlupınar Stadı), 4 Haziran-Bursa, 5 Haziran-Balıkesir, 7 Haziran-Edirne, 9 Haziran-Tekirdağ, 10 Haziran-Çorlu, 11 Haziran-Kırklareli."

Bursa'daki il etkinliğine Aydan Şener kızıyla birlikte katılacak. Ayrıca Selda Bağcan, Erol Büyükburç, Adnan Şenses, Fettah Can, Hakan Aysev, Ahmed Ahmedov ve Müşerref Akay da programda katılımcılar arasında yer alacak. Programa Ata Demirer'in de gelmesi bekleniyor.

Üçüncü turne grubunun sunuculuğunu ise Ramazan Ümit Şimşek yapacak. Merisa Suljkanovic'in sunucu yardımcılığını yapacağı turne programında müzik yönetmeni olarak Turgut Yiğit Dalar, sahne yönetmeni olarak ise Yakup Büyükpınar görev alacak. Halk dansları sorumluları ise Shamil Golaev ve Celal Karacan olacak. Üçüncü turne grubunun etkinlik takvimi ise şu şekilde gerçekleşecek:

"30 Mayıs-Malatya, 31 Mayıs-Elazığ, 1 Haziran-Diyarbakır, 2 Haziran-Şanlıurfa, 5 Haziran-Kahramanmaraş, 6 Haziran-Hatay, 8 Haziran-Osmaniye, 9 Haziran-Adana, 11 Haziran-Mersin."

Dördüncü turne grubunun sunuculuğunu TRT spikerlerinden İlker Gültekin üstlenecek. Geçen yı olimpiyatlara Mozambik'ten katılan Shakira İssufo'nun sunucu yardımcılığını yapacağı programların halk dansları sorumluları Olgun Kamil Tura, Nilgün Tura ve Azamat Tanya olacak. Müzik yönetmeni olarak ise Furkan Demir görev alacak. Dördüncü turne grubunun etkinlik takvimi ise şu şekilde gerçekleşecek:

"30 Mayıs-Sivas, 1 Haziran-Kayseri, 2 Haziran-Ankara, 4 Haziran-Konya, 5 Haziran-Karaman, 7 Haziran-Isparta, 9 Haziran-Antalya, 10 Haziran-Denizli, 11 Haziran-Muğla."

Olimpiyat grubu turne programında ise bu yıl Erzurum, İzmir, Gaziantep ve Van yer alıyor.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Şanlıurfa Kütahya İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title