Haberler

10 Kasım törenleri

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 75. yıl dönümünde Artvin'de anıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 75. yıl dönümünde Artvin'de anıldı.

Valilik binası önündeki anmada programında, Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Mutlu Çat, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Atatürk Anıtı'na çelenk sunup saygı duruşunda bulundu.

İstiklal Marşı okunması ve göndere çekilen Türk Bayrağı'nın yarıya indirilmesiyle süren anma programı, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'ndeki bir başka programla sürdü.

Bu programda Garnizon Komutanlığını temsilen Jandarma Binbaşı Oğuz Can, sinevizyon gösterisi eşliğinde "Atatürk'ün Asker Yönünü" anlatan bir konuşma yaptı.

Artvin Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı ve Tarih Öğretmeni Ali Tanman'ın da "Atatürk ve Eğitim" konulu bir konuşma yaptığı programda, Artvinli emekli müzik öğretmeni Turgut Kars da Atatürk'ün sevdiği "Ayrılık" adlı şarkıyı seslendirdi.

Program, Artvin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryonun ardından ''Atatürk Haftası'' dolayısıyla düzenlenen resim şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Kemal Cirit Emin Özgün Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title