Haberler

Barış Günü'nde Terör Eylemi Yaptılar

Güncelleme:

Terör örgütü üyeleriyle, destekçi parti ve grupların "1 Eylül Dünya Barış Günü" demeç ve attıkları nutukların ömrü kısa sürdü. "1 Eylül Dünya Barış Günü" dolayısıyla yapılan açıklamaları, doğuda meydana gelen terör eylemleri adeta tekzip etti.

TSK'nın internet sitesinde verilen bilgiye göre 1 Eylül akşamı bölücü terör örgütü mensubu üç terörist tarafından, Diyarbakır'ın Hani İlçesi içinde Diyarbakır- Bingöl karayolunun Gömeç Köyü mevkiinde, bir araç durdurularak Kürtçe propaganda yapıldı, daha sonra serbest bırakıldı. Araç hareket ettikten sonra, arkasından uzun namlulu silahlarla üç el ateş edilirken, açılan ateş sonucu, aracın ön ve arka camlarında mermi giriş çıkışı oldu. Olayda herhangi bir yaralanma ve can kaybı meydana gelmedi.

1 Eylül gecesi İSE TKP-ML / TİKKO Terör örgütü mensubu iki terörist, Tunceli / Ovacık İlçesi Mollaaliler Köyü bölgesinde bulunan Mercan HES komuta merkezi binası içerisine yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı uzaktan patlattı. HES'teki hasar tespit çalışmaları devam etti.

Yine 1 Eylül gecesi Kimliği belirlenemeyen iki şahıs tarafından, Muş / Merkez Suvaran Köyü bölgesinde, Muş-Diyarbakır karayolu üzerinde, bir firmaya ait iki asfalt kesme makinesi ve bir damperli kamyon yakıldı.

Dünya Barış Günü arefesinde ise 31 Ağustos gecesi kimliği meçhul kişi veya kişiler tarafından, Mardin/Nusaybin İlçesi Yenişehir Mahallesinde bulunan Kemal Gözü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde bulunan demirden yapılmış Atatürk Silüetine ve Türk Bayrağı'na molotof kokteyli atmak suretiyle zarar verildi.

Aynı akşam yüzleri maskeli 10-20 yaşlarında 30-35 kişilik bir grup, Mardin/Nusaybin İlçesi Devrim Mahallesinde bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne taş ve sapanlarla saldırarak zarar verdi, güvenlik güçlerine taş ve sapanlarla saldırdı. Söz konusu olay esnasında, okulun bahçesindeki bayrak direğinde asılı bulunan Türk Bayrağı ve okulun isminin yazılı olduğu tabela alındı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Dünya Barış Günü Diyarbakır Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title