Haberler

Tekirdağ'da Doktor ve Tıp Fakültesi Öğrencileri İsrail'in Gazze Saldırısını Protesto Etti

Güncelleme:

Tekirdağ'daki doktor ve tıp fakültesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıyı protesto etmek için bir araya geldi. Eyleme katılan bazı doktorlar kanlı önlüklerle İsrail'i kınarken, öğrenciler de saldırı altındaki masum insanların fotoğraflarıyla destek verdi. Gazze'deki durumu hatırlatmak amacıyla düzenlenen eyleme Tekirdağ İl Sağlık Müdürü de katıldı.

Tekirdağ'da doktor ve tıp fakültesi öğrencileri İsrail'in saldırısı altındaki Gazze için eylem yaptı. Bazı doktorlar eyleme kanlı önlükle katıldı.

Gazze'ye saldırı düzenleyen ve binlerce masum insanın ölümüne sebep olan İsrail'e yönelik tepkiler dünya genelinde büyümeye devam ediyor. Tekirdağ'daki doktor ve tıp fakültesi öğrencileri de hain ve kanlı saldırıya dur demek için üniversitede bir araya gelerek İsrail'i protesto etti. Bazı öğrenciler ellerinde Gazze'de saldırı altındaki masum insanların fotoğraflarıyla eyleme katılırken, bazı doktorlar da kanlı doktor önlüğü ile İsrail'i protesto etti. Eyleme Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan da katıldı.

Tıp fakültesinde son sınıf öğrencisi Sümmeye Özdemir yaptığı açıklamada, Gazze'yi hatırlamak ve hatırlatmak için bir araya geldiklerini ifade ederek, " İsrail'in yıllardır sistematik sürdürdüğü işgal ve zulüm 7 Ekim'den bu yana katlanarak devam ediyor. 7 aydır her gün her dakika Gazze'ye bombalar yağıyor, Gazze'den şehit haberleri geliyor. Gazze halkı ölümle, açlıkla, hastalıkla boğuşuyor. Gazze'de hastane ve sağlık merkezleri toplu mezarlara dönüşmüş durumda. İnsan hakları ve uluslararası hukuk kuralları ihlal edilerek hastaneler hedef alınıyor. Hastanelerde sağlık çalışanları, ilaçsız, elektriksiz şartlarda tedavi sunmak için destansı bir mücadele veriyor. Sağlık çalışanları ve hastalar hedef değildir. Bu saldırılar açıkça bir savaş suçudur. İsrail'in son günlerde hedefi Refah kenti. Refah saldırıların başından beri güvenli bir yer umuduyla insanların sığındığı bir toprak parçasıdır. Haktan hukuktan nasibini almamış İsrail 7 aydır güvenli olduğu için insanları göçe zorladığı Refah'a karadan ve havadan saldırmaya başladı. Adeta açık hava hapishanesi olan Filistin'in dünyayla tek bağı olan Refah'ta soykırım yaşanıyor" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tekirdağ İsrail Masum Gazze Uluslararası Yerel Haberler

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

title