Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanlığı, kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan Audi A8 makam aracı tasarruf tedbirleri kapsamında iade etti. Yapılan açıklamada "Başkanlığımız hizmetinde kullanılan 1 adet Audi A8 araç iade edilmiştir" denildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın envanterindeki Audi A8 araç da iade edildi.

DİYANET AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili Diyanet'ten yapılan açıklamada, "Başkanlığımız hizmetinde kullanılan bir adet Audi A8 araç iade edilmiştir. Merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatlarında çok zorunlu ihtiyaçlar dışında demirbaş eşya, büro malzemesi, kırtasiye vb. alımlar yapılmayacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Diyanet'ten yapılan açıklama şöyle;

"Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında Başkanlık olarak uygulayacağımız tedbirlerin kamuoyuyla paylaşılmasında fayda mülahaza edilmiştir.

17 Mayıs 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında Başkanlığımız tarafından ilk etapta;

- Tüm hizmet içi eğitimlerin eğitim merkezlerinde ve Başkanlığımıza ait diğer mekanlarda yapılması ve içeriği müsait eğitim programlarının çevrim içi olarak gerçekleştirilmesi planlanmıştır.

- Başkanlığımız hizmetinde kullanılan 1 adet Audi A8 araç iade edilmiştir.

- Merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatlarında çok zorunlu ihtiyaçlar dışında demirbaş eşya, büro malzemesi, kırtasiye vb. alımlar yapılmayacaktır.

- Başta ataşe-müşavirler toplantısı olmak üzere kurumsal toplantılar çevrim içi yapılacaktır.

- Başkanlığımız hizmetleri açısından çok önemli ve zaruri haller dışında yurt dışı programları iptal edilecek ve yurt dışı personel görevlendirmeleri en asgari düzeyde tutulacaktır.

- Uygun kadrolarda uzaktan çalışma imkanları geliştirilecektir.

Bu bağlamda, tasarruf tedbirleri kapsamında yer alan tüm alanlarda Başkanlık merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatlarında gerekli çalışmalar titizlikle yapılacak ve takip edilecektir."

MAKAM ARAÇLARINA SIKI TAKİP

Yürürlüğe giren tasarruf tedbirleri kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarınca 3 yıl süreyle her ne şekilde olursa olsun yeni taşıt edinilmeyecek. Kamu kurum ve kuruluşlarınca hizmet alımı suretiyle kullanılan mevcut taşıtlar, sözleşme süresi sonunda izin alınmadan yeniden kiralanmayacak.

Vakıf, dernek, sandık, banka, birlik, firma, şahıs ve benzeri kuruluş veya kişilere ait taşıtlar, kamu kurum ve kuruluşlarınca izin alınmadan hiçbir şekilde kullanılmayacak. İlgili mevzuatında belirtilen makam ve hizmetler hariç olmak üzere, hibe dahil her ne şekilde olursa olsun yabancı menşeli taşıt kullanılmayacak.

Bakanlıklarda hizmet taşıtlarından en fazla 3 adedi bakanlar tarafından belirlenecek esaslar çerçevesinde makam hizmetlerinde kullanılabilecek. Memuriyet mahalli dışındaki görevlere (şehirler arası, merkezden taşraya ve taşradan merkeze vb.) zorunlu durumlar hariç resmi taşıtla gidilmeyecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Ali Erbaş Audi Kamu Yerel Politika Ekonomi Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları!
1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500

Yorumlar (145)

Vatandaş:

Diyanet işleri ne yapar? Lütfen bu mesajı yayınlayınız. İyi niyet ile cevap almak istiyorum.

2015
2267
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

A-) olumlu hiçbir şey yapar. B-) otomobil dünyasını teknolojik anlamda adeta uzmanlasacak kadar bilgi sahibidir. C-) acayip bi şey yapar.. D-) ingilterden ev alır. E-) Avrupa ülkelerine dini yaymak için tatil seferleri düzenler. F-) hiç bu şey yapmaz...

yanıt670
yanıt586
İSKOÇYALI:

EL CEVAP: Halkın sırtına yapışıp, kanını emer. Devletin topladığı vergileri hortumlar, yemekten, içmekten işkembelerini büyütürler.

yanıt1357
yanıt1462
Onur Yener:

Senin gibilerin ...na pamuğu büyük bir zevkle tıkar...

yanıt1707
yanıt842
Hamit Gündoğdu:

Son söz olarak A' dan....Z'ye ne yapacağını kendisi dahi bilmez;)))

yanıt337
yanıt358
Vatandaş:

Yorumlarınıza çok teşekkür ederim. Mesajımı okuyanların ne düşündüğünü öğrenmek istemiştim. Saygılar sunuyorum.

yanıt141
yanıt203
masteng aston:

Onur yener gibileri guder.kullanir

yanıt186
yanıt251
Mustafa Uzun:

Herkes süper makam araçlarına binse kendisinin binmemesi gereken bir konumu var. Kendi araban ne ise ona bin. Devlet te yaktığın kadar yakıtın sana bedelini öder. Emekli 10.000 lira ile geçinmeye çalışırken Diy işleri bşk günlük 25.000 liraya araba kiralamaz.

yanıt293
yanıt83
Ben bilmemm:

Peygamber sünnetlerini işine geldiği gibi uygulayan bir kurum. Deveye binmez sakal uzatır. Şiltede yatmaz kavuk giyer. Kılıç ile hutbe okur Filistin'e gitmez ödü kopar.

yanıt278
yanıt149
Halil Ibrahim Serefli :

Peki siz hangi inanca sahip bir vatandaşsınız? Din kavramı sizin için ne ifade ediyor.

yanıt166
yanıt68
Tüm 145 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title