Haberler

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Güncelleme:

Ankara emniyetini sarsan Ayhan Bora Kaplan soruşturmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den dikkat çeken bir Süleyman Soylu çıkışı geldi. Soruşturmanın düzgün bir şekilde yürümesi için Soylu hakkında fezleke hazırlanması gerektiğini belirten Özel, "Gelecek oy birliğiyle karma komisyondan geçecek ve dokunulmazlığı kaldırılacak. Sonra yargı önünde bildiği her şeyi anlatacak ki bu olay gerçekten çözülebilsin" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı bir televizyon programında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi. Özel, Ayhan Bora Kaplan soruşturması hakkında dikkat çeken bir çıkış yaparak, soruşturmada gizli öznelerden biri olduğunu ifade ettiği Süleyman Soylu'nun dokunulmazlığının kaldırılıp yargı önünde bildiklerini anlatması gerektiğini yoksa işin en önemli kısımlarından birinin üstünün kapalı kalacağını ifade etti.

KAPLANLAR SUÇ ÖRGÜTÜNE İLK DARBE 2023'TE VURULDU

Ankara'da "Kaplanlar" olarak bilinen suç örgütünün lideri olmakla suçlanan Ayhan Bora Kaplan, 8 Eylül 2023 tarihinde Almanya'ya gitmek üzere Esenboğa Havalimanı yolunda Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 28 kişi tutuklandı, 61 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. Bu operasyonun bir ayağı da emniyete sıçradı ve gizli tanık ifadesiyle bazı polislerin suç örgütüyle bağlantılı olduğu iddia edildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 3 polis müdürü ve 1 komiser gözaltına alındı. Daha sonra ise Serdar Sertçelik'in yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılmasıyla ilgili 3 sivil ve 1 komiser gözaltına alındı. Böylece gözaltı sayısı 8'e çıktı.

"ARKADAŞLARLA TRT ÖNÜNDE BULUŞACAĞIM DEDİ"

Ayhan Bora Kaplan soruşturması hakkında konuşan Özgür Özel, "15 Temmuz gecesi muhataplarımızı aradık, Meclis'in açılması gerekir, gelirler burayı sararlar meclisi ele geçirmiş olurlar meclisi açıp buradan direnelim dedik. Döndük dolaştık Meclis'e gittik, ikinci konuşmayı ben, üçüncü konuşmayı Mehmet Muş, Erhan Akçay, sonra Bekir Bozdağ konuştu. O sırada bizim yanılmıyorsam Levent Gök konuştu. Süleyman Soylu da orada oturuyor. Ben Süleyman Bey konuşsun dedim. O zaman Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı kendisi. Kalktı geldi, kürsüye ve Meclis Başkanı'na dedi ki, benim zamanım geldi arkadaşlarla TRT önünde buluşacağım gençlerle dedi" ifadelerini kullandı.

"SOYLU'YU YÜCE DİVANA ÇIKARMAZSANIZ OLAYIN EN ÖNEMLİ KISMININ ÜSTÜ KAPALI KALIR"

Özel, "Sonra Soylu'nun TRT önüne gittiği, kayıp silahlar konusunda TRT önünde buluştuğu birtakım sivil kişilere silah dağıttığı tartışmaları yapıldı. O kişilerin kapanın ekibi olduğu ortaya çıktı. Kaplan, korsan cd, torbacı, gasp falan ve Soylu ile randevulaşma. Sonra bu kişilerin Ayhan Bora Kaplan ekibi olduğu ortaya çıktı. Belli bir süre sonra Soylu İçişleri bakanı oluyor ardından da Soylu'nun tartışmalı süreci.

Ayhan Bora Kaplan'ın himaye edildiğine ilişkin iddialar çok ciddi. Herkes bu süreçte birbirini suçlarken aslında gizli özne diyebileceklerimizden biri de Süleyman Soylu. Eğer bu soruşturma dört başı mamur yürüyecekse Soylu hakkında bir fezleke hazırlanacak, gelecek, oy birliği ile karma komisyondan geçecek, dokunulmazlığı kaldırılacak, yargı önünde bildiklerini anlatacak ki bu olay gerçekten çözülebilsin. Soylu'nun dokunulmazlığını kaldırmazsanız ve yüce divan önüne çıkarmazsanız zaten bu olayın en önemli kısımlarından bir tanesinin üstü kapalı kalır." sözleriyle Soylu'nun yargılanması gerektiğini ifade etti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Ayhan Bora Kaplan Süleyman Soylu Özgür Özel Ankara Yargı Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Bakmadan Geçme

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500

Yorumlar (35)

Tamirci Usta:

Özgür bırak sen Soylu'yu da seloyu nasıl kurtarırım onu düsün yoksa oylar gidiyor

245
751
yanıtYanıtla
Nurullah Aydın:

SOYLU SOYUYLA DEVLETİNİN YANINDA ÖZGÜL SEN SELOYU DÜŞÜN

yanıt150
yanıt463
Mehmet Vatandaş:

Nurullah Aydın: Bu devleti korumak mafyaya mı kaldı mafya ile işbirliği yaparak devletin yanında olunmaz

yanıt291
yanıt35
sade vatandaş:

şahsen ben bir nane yesem nanemi yedim diyeceğim siyasetçilerin birbirlerine netice alamayacaklarını bildikleri halde boşu boşuna itiraf et istifa et gibi söylemde bulunmalarından rahatsız oluyorum

yanıt0
yanıt0
Se. Ba.:

Hayat ne tuhaf, eskiden en nefret ettiğin kişi sesini bile duymaya tahammül edemezdim bu adamın,, ama Allah'ın işine bak sen şimdi tam tersi oldu büyük konuşmamak gerek demekki, özgür Özel adammış meğer, önyargılıymışım

298
103
yanıtYanıtla
Bilal Balkis:

he ya öyledir, pırgiç

yanıt38
yanıt86
girilmez:

yalanını sevsinler

yanıt19
yanıt41
Nuri Aga:

Nerde görülmüş iktidar partisi vekilinin dokunulmazlığının kaldırıldığı...

yanıt35
yanıt18
Mehmet Mirdeslioglu:

Soylu sana 10 gömlek ağır gelir bak işine

83
310
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Niye çok mu kilolu?

yanıt77
yanıt16
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title