Haberler

Kobani Davası kararlarına iktidardan ilk yorum: Hesabı sorulur demiştik

Güncelleme:

Kobani Davası'nda açıklanan karar sonrası iktidardan ilk yorum geldi. İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan "Hesabı sorulur demiştik!" ifadelerini kullanarak "Birilerini memnun etmese de adalet yerini buldu, beraat da var ceza da var." dedi.

6-8 Ekim 2014'te yaşanan sokak eylemlerine ilişkin Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı davada kararlar açıklandı. Kararlara AK Parti'den ilk yorum İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan tarafından yapıldı. Turan, kararı "Adalet yerini buldu" sözleriyle değerlendirdi.

Figen Yüksekdağ 30 yıl, Selahattin Demirtaş 42 yıl, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk 10 yıl hapis cezasına çarptırılırken; Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan, Ayhan Bilgen ve Aysel Tuğluk beraat etti. Gültan Kışanak ve Ayla Akat Ata ise tahliye edildi.

"HESABI SORULUR DEMİŞTİK!"

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, davada verilen cezalar için sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Hesabı sorulur demiştik!" sözleriyle başlayarak şu ifadeleri kullandı:

"Hesabı sorulur demiştik! Bugünkü karar; Hapishaneden atılan romantik tweetlerle, hukuku ve adaletin sulandırılamayacağını, Kimsenin siyasi emelleri için sokağı tahrik edemeyeceğini; Kendisi veya bağlı olduğu bir örgütün menfaati için kamu düzenini istismar edemeyeceğini; Toplumda infiale, tahribata, can kayıplarına sebep olan bir olayı teşvik etmenin "kim olursa olsun" bedeli olacağını; gösterdi. Birilerini memnun etmese de adalet yerini buldu, beraatta var ceza da var. Hayırlı olsun."

Kobani Davası kararlarına iktidardan ilk yorum: Hesabı sorulur demiştik

Haberler.com / Selahattin Demirel - Politika

Kobani Davası Kobani Davası Bülent Turan Bülent Turan AK Parti Kobani Hukuk Gündem 3.Sayfa Politika Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

500

Yorumlar (3)

Ali Tokgöz:

Bülent bey her terör olayına karışan,bulaşana,destek verene,övene ceza verilmeli.Hatta sınır dışı edilmeli.Benim vergimle mecliste maaş alıpta benim askerime,polisime kurşun sıkana destek çıkamaz.Acilen kanun çıkatılmalı.

38
19
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

kim olursa olsun ülkeyi yakıp yıkmak isteyenlere zarar vermek bölmek rejimi değiştirmek isteyenlere karşıyım ve bunu yapanlar yapmaya kalkan aklından geçiren padişahta olsa en ağır şekilde yüce Türk adaleti tarafından cezası verilmelidir

12
4
yanıtYanıtla
mehmet ozan:

o hesabı mahkeme değil sizler verdiniz sizler...

0
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title