Haberler

"Bolu'yu Karabük yaptırmayacağız" diyen Tanju Özcan, Afrikalı öğrenciler için harekete geçti

Güncelleme:

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne özellikle Afrika ülkelerinden öğrencilerin getirildiğini belirterek, "Karabük Üniversitesi sayesinde, oradaki eski rektörün sayesinde ve sonrasında onun akıl hocası ve şu anda Bolu'da görev yapan İbrahim Kürtül sayesinde bütün dünyaya rezil olduk. Bu şekilde gelmiş olan öğrencilerin, otobüs biletlerine astronomik bir zam yapacağız" dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında Karabük Üniversitesinde özellikle Afrika'dan gelen öğrencilerin sayısında yaşanan artışın Abant İzzet Baysal Üniversitesinde de yaşanmaya başladığını söyledi.

"BOLU'DAKİ YABANCI ÖĞRENCİ SAYISI 15 KATINA ÇIKTI"

Özcan, Bolu'daki yabancı öğrenci sayısının 3 yılda 15 katına çıktığını ifade ederek, "Karabük Üniversitesi sayesinde, oradaki eski rektörün sayesinde ve sonrasında onun akıl hocası ve şu anda Bolu'da görev yapan İbrahim Kürtül sayesinde bütün dünyaya rezil olduk. Artık sosyal medyada bile, dünyada, Karabük ile dalga geçen paylaşımlar yapılmaya başlandı. Genel ahlaki sorunlar ortaya çıktı, Karabük gibi bir Anadolu şehrinde.

"AJANSLARA SOMALİ'DEN BAŞVURU YAPILIYOR"

Şu anda Bolu'da bizim tespitlerimize göre 102 ülkeden öğrenci var. Bu öğrencilerin kendi ülkelerinde hangi okul mezunu dahi olduğunu bilmiyoruz. Ajanslar türedi. Bu ajansa Somali'den başvuruyor. Ajans buna diyor ki 'Şu üniversiteye senin kaydını yaptırırsak 18 bin liraya mâl olur' diyor. Kendi komisyonu hariç. Üniversite bunlardan 3-5 kuruş para alıyor ama üniversiteye maliyeti çok daha fazla" diye konuştu.

"İBRAHİM KÜRTÜL ACİLEN GÖREVDEN ALINMALI"

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ile öğrencilerin getirilmesini organize ettiğini iddia ettiği İbrahim Kürtül'ün görevden alınmasını isteyen Özcan, açıklamalarına şöyle devam etti; "Bu rektör derhal görevden alınmalı. Bolu üniversitesini, taşra üniversitesi bellediniz de buraya mı çökmeye çalışıyorsunuz Devletin görevlilerini, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığını, Valimizi göreve davet ediyorum. Bu iş daha fazla büyümeden önlem alınması lazım. İbrahim Kürtül denen şahıstan üniversite bugün, Bolu bugün kurtulmalıdır.

"NELER YAPABİLECEĞİMİZİ KENDİ ARAMIZDA TARTIŞIYORUZ"

Belediye olarak bizim yetkilerimiz sınırlı. Bu şekilde gelmiş olan öğrencilerin, otobüs biletlerine astronomik bir zam yapacağız. Onun dışında, neler yapabileceğimizi kendi aramızda tartışıyoruz. Bunlar öğrenci mi değil mi belli değil Orada suça karışıp, karışmadıkları belli değil, kim oldukları belli değil."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Cumhuriyet Halk Partisi Tanju Özcan Karabük Somali Afrika Rektör Abant Bolu Zam Eğitim Politika Haberler

500

Yorumlar (23)

Janoo Jsnoo:

Baska ülkede turk öğrencilerin olduğu bir yerde böyle bir uygulama olursa kıyamet koparirsiniz irkçılık yapıyor lar diye oysa bu adamın yaptığı en büyük irkçılık tir fasizanliktir insanlık dışı bir uygulama unveriste yabancı öğrenci almasın olur biter

134
498
yanıtYanıtla
Altay Bozkurt:

KES LAN DIRDIRI ! ANTi TÜRK !

yanıt291
yanıt71
yasin yaşaran:

universiteye maliyeti oldukca fazlaysa ne yapalim bizim vergilerimizle birde onlari mi okutalim ac besledigimiz yetmiyor mu

yanıt267
yanıt29
Davut YALANCI:

Fasizan ne la :). Adam yabancı öğrenciye laf mi ediyor? Yabancı öğrenci de gelecek. Farklı milletlerden insanlar da gelecek. Hatta ev, arsa da alacak. Lâkin senin boşa çalışan beyin fonksiyonların şunu algılamıyor. Gelenlerin sayısı, oradaki yerli halkın sayısına yaklaşıyorsa ya da yerli halkın imkanlarını çalıyorsa, yerli halkın yaşam standartlarını düşürüyorsa ne yapmalı peki... Bu örneğe mültecisi de öğrencisi de dahil. Hepsi aynı kapıya çıkar.

yanıt175
yanıt24
Halo Dayı:

bide sizleri ikna etmekle uğraşıyoruz. nasıl bir kanaız var anlaması güç.

yanıt31
yanıt10
sade vatandaş:

dün karaköy perşembe pazarındaydım ara sokakardaki elektirikçiler hırdavatçılar hep afrikalı çalıştırıyordu eskiden böyle bir şey yoktu sigortasız kaçak işçi çalıştırmak hem vergi kaçakçılığına neden olur hemde kendi vatandaşın iş bulma şansını engeller

yanıt44
yanıt3
Bordo Bere:

TÜRK HALKINI BEKLEYEN EN BÜYÜK IKI TEHLIKE EBOLA VE HIV AIDS VIRÜSLERI AFRIKALILARDA BOLCA VAR

193
20
yanıtYanıtla
Yusuf Türkoğlu:

Başkanım seni seviyoruz

169
22
yanıtYanıtla
SEMİH YILDIZ:

GEÇMİŞİNE DAİR HİÇBİR FİKRİMİZİN OLMADIĞI KİŞİLER ÜLKEYE ALINMAMALI ASLINDA. PEDOFİLİMİ SERİ KATİLMİ TERÖRİSTMİ HASTALIKLIMI BİLMİYORUZ. SINIRLARIN KAPILARINI AZCIK KAPATIN YAHU CEREYAN YAPIYOR ARTIK.

135
10
yanıtYanıtla
Kemal Tankut:

adam haklı adam adam

113
14
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title