Haberler

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Türkiye'de darbe hevesleri bitmiyor

Güncelleme:

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'de darbe heveslerinin bitmediğini belirterek, 2024 yerel seçim sonuçlarının çeşitli mihrakları ümitlendirdiğini söyledi. Destici, ayrıca Kobani davasında cezasını çekmeyenlerin hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Maalesef Türkiye'de bu darbe hevesleri bir türlü sona ermiyor. Tabii bu 2024 yılındaki yerel seçim sonuçları, belli ki çeşitli mihrakları da ümitlendirmiş gibi gözüküyor." dedi.

Erzincan'ın Refahiye Belediyesini ziyaret eden Destici, partisinden Belediye Başkanı seçilen Fatih Kök'e ve meclis üyelerine "hayırlı olsun" dileklerini iletti.

İlçedeki esnafı ziyaret eden Destici, daha sonra il merkezine geçerek Vali Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Bekir Aksun ile makamlarında görüştü.

Mustafa Destici, Erzincan Belediyesi ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de bugüne kadar yaşanan darbe girişimlerinden bahsetti.

Bu darbe girişimlerine karşı net duruşa sahip bir siyasi parti olduklarını ifade eden Destici, şöyle konuştu:

"Her zaman milli iradenin, sivil siyasetin ve halkın yanında durduk. Bundan sonra da aynı tavrımızı sürdüreceğiz. Tabii 15 Temmuz'da başarılı olamadılar. Devletimiz, milletimiz bütün kurumlarıyla hem ülkesine hem devletine hem milletine sahip çıktı. Şimdi tabii onun üzerinden şöyle baktığımız zaman aşağı yukarı 8 yıl gibi bir süreç geçti ama maalesef Türkiye'de bu darbe hevesleri bir türlü sona ermiyor. Tabii bu 2024 yılındaki yerel seçim sonuçları, belli ki çeşitli mihrakları da ümitlendirmiş gibi gözüküyor. Emniyet Teşkilatımız, yargımız, bunlar bizim göz bebeğimiz olan kurumlar. Silahlı Kuvvetlerimiz, asla kurumlarımızın kurumsal kimliği üzerine ya da onların mensuplarını hedef alarak ya da onları kastederek ifade etmiyorum ama maalesef her meslek grubunun içerisinde bu tür demokrasi dışı yapılar ya da başka yerlere ya da başka kişilere hizmet eden maalesef kişiler, şahıslar bulunabiliyor.

Maalesef bunlar, çeşitli operasyonları, farklı kılıflar adı altında, işte bazen bu işte bir çete operasyonu, bazen işte bir başka operasyon adı altında gündeme getirerek, aslında burada benzerde FETÖ'nün yaptığı taktiklerle işte dinlemeler, takip etmeler ve birtakım bürokratları, birtakım siyasetçileri, görevde olan ya da olmayan bakanlarımızı, hükümetimizi, Cumhur İttifakımızı ve Cumhurbaşkanımızı hedef aldığını görebiliyoruz. Burada da bu tür, anlattıklarıma benzer bir yapı gözüküyor."

Türkiye'nin artık bunlara müsaade etmeyeceğini belirten Destici, şunları kaydetti:

"İfşa olduklarını düşünüyorum, hukuk da gereğini yapacaktır. Ben bunları da son çırpınışlar olarak değerlendiriyorum. Yani hem devletimiz hem hükümetimiz hem Cumhur ittifakımız hem de aziz milletimiz bu tür yapılanmalara ya da işte bu tür darbe heveslerine asla fırsat tanımayacaktır. Bunlara prim vermeyecektir ve bunlar asla başarılı olmayacaklardır. Büyük Birlik Partisi de dediğim gibi her zaman devletinin ve seçilmiş Cumhurbaşkanı'nın hükümetin yanındadır. Cumhur İttifakı'nın da ayrılmaz bir parçasıdır."

Destici, Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014'teki eylemlere ilişkin 108 sanığın yargılandığı davaya değinerek, "Elbette ki cezasını çekmeli, yargılama da artık bugün nihayete ermeli, uzamamalı ve artık herkes hak ettiğinin karşılığını bulmalı. Hukuk cezasını vermeli ki bundan sonra hiç kimse devlete karşı, bir baş kaldırma ya da halkın bir bölümünü kendi tabanı mensubu dahi olsa devlete karşı kışkırtmaya, ayaklanmaya çağıramamalı. Bu bir ders olmalı, bu dersi de biz hukuk eliyle vermeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Türkiye Kobani Hukuk Politika Güncel Haberler

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title