Haberler

Tunceli'de Ev Kadınlarına Halı ve Kilim Dokumacılığı Eğitimi Veriliyor

Güncelleme:

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yaşayan Gülfiraz Al, kurduğu atölyede ev kadınlarına halı ve kilim dokumacılığı eğitimi veriyor. Al, haftanın 5 günü atölyesinde yöredeki ev kadınlarına ücretsiz kurslar düzenliyor ve kursiyerlerin el becerilerini geliştirmelerini sağlıyor.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yaşayan Gülfiraz Al, kurduğu atölyede ev kadınlarına halı ve kilim dokumacılığı eğitimi veriyor.

İstanbul'da uzun yıllar çalıştıktan sonra özel bir şirketten emekli olan 52 yaşındaki Al, geçen yıl memleketi Tunceli'ye yerleşti.

Boş zamanlarını değerlendirmek isteyen Al, ilçede yaşayan kadınlara geleneksel el dokumacılığını öğretmek için proje hazırladı.

Proje kapsamında İstanbul'dan dokuma tezgahı ve ip temin eden kadın girişimci, Ovacık Doğal Ürünleri Kooperatifinin de desteğiyle atölye kurdu.

Al, haftanın 5 günü atölyesinde yöredeki ev kadınlarına halı ve kilim dokumacılığı alanında ücretsiz kurs vermeye başladı.

Eğitimler sayesinde el becerilerini geliştiren kursiyerler, dokudukları halıları 20-25 bin, kilimleri de 3-5 bin liradan satıyor.

"Halı, kilim ve panolar yaptık"

Kadın girişimci Gülfiraz Al, AA muhabirine, yaklaşık 6 ay önce Ovacık'ta geleneksel el dokuma atölyesi açtığını söyledi.

4 kadınla çalışma yürüttüklerini belirten Al, "Bu süre boyunca 4-5 tane üç metrekarelik halı, kilim ve panolar yaptık. Haftanın 5 günü arkadaşlarla beraberiz, sabah saat 8'den akşam 5'e kadar çalışıyoruz. İlerleyen zamanlarda yöredeki göçerlere ait koyunların yünlerini değerlendirmeyi amaçlıyoruz. Kök boya kullanarak kendi 'Şavak' halılarımızı tekrar gün yüzüne çıkaracağız." dedi.

Kursiyer Ayfer Yılmaz da ilçede açılan atölye sayesinde geleneksel el dokumacılığını öğrendiğini anlattı.

Atölyede kaliteli vakit geçirdiğini ifade eden Yılmaz, "Burada yeni arkadaşlarla tanışarak ortak çalışmanın ne demek olduğunu daha iyi kavradık. Hep beraber yeni şeyler yapmanın planını yapıyoruz. Halı ve kilimin yanı sıra küçük panolar üretiyoruz. Gelecekte atölyeyi daha da büyütüp kadın arkadaşlarımızın sayısını arttırmak istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kadın

Tunceli Ovacık Kadın Haberler

Bahçeli'nin Erdoğan-Özel görüşmesine yorumu çok sert oldu: Bu görüşmeler bizi hedef alan kampanyaya dönüştü

Bahçeli'nin Erdoğan-Özel görüşmesine yorumu çok sert oldu: Bu görüşmeler bizi hedef alan kampanyaya dönüştü

Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast, adliyeden tespih sallayarak çıktı

Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast, adliyeden tespih sallayarak çıktı

Coplu müdahale öncesi neler yaşandı? 2 polis memurunun başını yakan olaydan yeni görüntüler

Coplu müdahale öncesi neler yaşandı? 2 polis memurunun başını yakan olaydan yeni görüntüler

Bakmadan Geçme

13 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 13 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 13 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 13 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 13 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 13 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Survivor birincilik ödülü ne, Survivor şampiyonu ne kazanacak, kaç TL? 13 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 13 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Survivor 2024 final nerde yapılacak? İstanbul Nefes Orman Açık Hava Sahnesi nerede? Survivor All Star 2024 şampiyonu nasıl belirlenecek, SMS mi performans mı? #129300 13 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kırklareli Vize'de neden yangın çıktı? Vize'de çıkan yangında son durum! İrfan Can Kahveci sakatlandı mı, Milli Takım'dan çıakrıldı mı EURO 2024? EURO 2024'te VAR var mı? UEFA'dan EURO 2024 için sürpriz VAR kararı Fenerbahçe Beko kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin basketbolda kaç şampiyonluğu var?
Bahçeli'nin imalı ittifak açıklamasına AK Parti'den yanıt gecikmedi: Yolumuza devam edeceğiz

Bahçeli'nin imalı ittifak açıklamasına AK Parti'den yanıt gecikmedi: Yolumuza devam edeceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title