Haberler

Son Dakika! Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'den ihraç edildi

Güncelleme:

Son dakika! CHP Yüksek Disiplin Kurulu, bugün savunma veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın CHP'den ihraç edilmesi yönünde karar aldı. Özcan son dönemde yaptığı sert açıklamalarla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef almıştı.

Sık sık yaptığı çıkışlarla ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı muhalefetle gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partisinden ihraç edildi. CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Yüksek Disiplin Kurulu'nun 26.07.2023 tarihli toplantısında, Tanju Özcan hakkında CHP Tüzüğünün 68. Maddesi 1- a) ve 1- b) fıkraları uyarınca kesin çıkarma cezası verilmiştir" denildi.

BUGÜN SAVUNMA YAPTI

CHP YDK geçtiğimiz hafta toplanırken, CHP Genel Merkezi'ndeki toplantısı yaklaşık 5 saat sürdü. Kurul, kesin ihraç talebiyle YDK'ye sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Özcan'ın dosyası dahil 9 dosyayı masaya yatırdı. Yaşadığı sağlık sorununu gerekçe gösteren Özcan'ın raporlu olduğu için savunma yapmak üzere YDK'ye gelemediği, Özcan'ın savunmasını bugün aldı.

YDK Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Özcan hakkında, CHP Tüzüğü'nün "kesin çıkarma cezası gerektiren parti suçları" başlıklı maddesinin, "programa, tüzük kurallarına, kurultay, yetkili organ ve grup kararlarına aykırı davranmak" ile "partide aldıkları görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak" bendleri kapmasında, kesin çıkarma cezası verildi.

Son Dakika! Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'den ihraç edildiTanju Özcan

BAĞIMSIZ DEVAM EDEBİLECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

CHP'de değişim için Bolu'dan Ankara'ya 9 günde yürüyerek dikkatleri üzerine çeken Tanju Özcan CHP Genel Merkezi önünde yaptığı açıklamasında, partiden atılması halinde yoluna bağımsız olarak devam edeceğini söylemişti.

1 YIL DA GEÇİCİ OLARAK İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Özcan, 16 Mayıs 2022'de yapılan bir meclis toplantısında el kaldıran AK Partili Hacer Çınar'a, "Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor" ifadeleri ve kendisine yönelik protestolar sırasında makam odasının penceresine çıkıp dans ederek karşılık vermesi nedeniyle CHP MYK tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiş, YDK tarafından bir yıllığına partiden ihraç edilmişti.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Tanju Özcan Bolu Güncel Haberler Son Dakika

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Bakmadan Geçme

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu?
Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

500

Yorumlar (15)

leopaw:

Seçimler gelsin kim kimi ihraç ediyor göreceksin KK efendi

171
18
yanıtYanıtla
Murat Ozgen:

Chp yi yıpratmaya kimsenin hakkı yok çadır partisi değil gereği yapilmis

14
125
yanıtYanıtla
emin demirtaş:

AYNEN ÇADIR PARTİSİ DEĞİL KILIÇDAROĞLU BİAN ÖNCE KOLTUĞU BIRAKSIN GÜÇLÜ MUHALEFET GELSİN İKTİDARIN KARŞISINA HER KONUŞMASI ALAY KONUSU OLAN BİR BAŞKAN OLMASIN

yanıt3
yanıt0
İsmail Atış:

Bunlar di demokratik getirecek olan ?????????? ulen bunlara ülkeyi verseydik neler neler bekliyormuş bizi adam koltuğu bırakmamak için her önüne geleni atıyor partiden ????????

111
23
yanıtYanıtla
İsmail Atış:

Bunlarmi demokrasi getirecek olan adam yapıştı koltuğa geleni geçeni atıyor yazık CHP nin en çok Zarar gördüğü kişisin Kemal Kılıçdaroğlu bugün seçim yapsınlar karşına direk koysunlar aday direk bile hükümet olur karşında ??????

118
11
yanıtYanıtla
Fatih Yıldız:

DİKTATÖRSÜN DİKTATÖRSÜN DİKTATÖRSÜN EY KILIÇTAROĞLU YANLIZ DEĞİLSİN TANJU ÖZCAN SENİNLEYİZ ! . . .

73
15
yanıtYanıtla
Hakparti:

Bu akşam ak tvlerde konuşulacak konu bulundu

3
4
yanıtYanıtla
metin:

onlarca seçim kaybeden yola devam ediyor bu da Türkiyenin kaderini belirliyor. yazıklar olsun

5
0
yanıtYanıtla
Sinoplu:

Kemal,bir CHP li olarak sen varken oy vermiyoruz artik partiye.Kazanip gitmeyen adama diktatör diyorsun,senin hic bir basarin yok,CHP liler bile sana gıcık oldu artik bu sartlarda koltugu birakmayan sen ne oluyorsun bi anlat bize????Ayarladigin delegelerin genel naskan secmesini de protesto ediyoruu çünku sonü belli ayarlayan sensin.Sen kimsin arkadas biraksana koltugu.Kendine guveniyorsan yerel secime de seninle girsin parti de gör bir kez daha kaybetmeyi.

5
0
yanıtYanıtla
Murat Vatansever:

NE ANLADIK ŞİMDİ. BİZ ZATEN BU DURUMDAN MUZDARİP YAŞIYORUZ YILLARDIR.! YÖNETEMİYORSUN BIRAK BAŞBAKANLIĞI DERDİN VAKTİNDE İKTİDARA! ŞİMDİ KENDİN YÖNETEMEDİĞİN , BAŞARIYA ULAŞTIRAMADIĞIN PARTİNİN KOLTUĞUNU BIRAKMIYORSUN! BU GÜZEL HALKIN GERÇEK REFAHA ERMESI ÇOK ZOR..

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title