Haberler

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde Filistin Sergisi Açıldı

Güncelleme:

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde Türk ve Filistinli öğrencilerin eserlerinin yer aldığı 'Öğrenci Gözünden Gazze Sergisi' açıldı. Sergide, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını konu alan dijital tasarım eserleri sergilendi. Rektör Kızıltoprak, serginin öğrencilerin Filistin meselesine duyarlılığını yansıttığını belirtti.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde, Türk ve Filistinli öğrencilerin eserlerinin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Evliya Çelebi Yerleşkesi'ndeki "Öğrenci Gözünden Gazze Sergisi"nde, Güzel Sanatlar Fakültesinden (GSF) Filistinli Hanan Musallam ile Emir Bıyıklı ve Oğulcan Çelik'in, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını konu alan dijital tasarım eserlerine yer verildi.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, açılışta yaptığı konuşmada, serginin öğrencilerin Filistin meselesine gösterdiği duyarlılığı yansıttığını söyledi.

Filistin farkındalığı için üniversite olarak bugüne kadar 100'ün üzerinde etkinlik yaptıklarını dile getiren Kızıltoprak, "Bir millet, bir toplum orada yok edilmek isteniyor. Tüm saldırılara, olumsuzluklara Filistinliler yaşama iradesini hala gösteriyor. Dünyada Filistinlilerin de özgürce nefes alma hürriyetleri var. Onlara yaşama şansı verilmiyor. Bir anlaşmazlık varsa siyasal zeminde çözülmeli. Orantısız güç kullanılarak savaşın dışındakilerin savaşın sorumlusu gibi gösterilmesinin hiçbir mantığı yok." diye konuştu.

Sergide eserleri bulunan öğrenciler de Gazze'ye dikkati çekmek ve oradakilere ses olmak amacıyla eserler tasarladıklarını ifade etti.

Rektör Kızıltoprak, GSF Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, akademisyenler, davetliler ve öğrencilerin gezdiği sergi, bir hafta açık kalacak.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Kütahya Rektör İsrail Gazze Sanat Uluslararası İlişkiler Kültür Sanat Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title