Haberler

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopterin kaza geçirmesinden sonra İran'ın ABD'den yardım talep ettiğini belirtti. Yardımın içeriği hakkında detay vermeyen Miller, "Büyük ölçüde lojistik sebeplerden ötürü bu yardımı sağlayamadık" dedi.

İbrahim Reisi'nin Amerikan menşeli helikopterde yaşadığı kaza sonucu hayatını kaybetmesi sonrası gözlerin çevrildiği ABD'den dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Reisi ve aralarında İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın da olduğu heyetin helikopter kazası geçirmesinin ardından Tahran yönetiminin ABD'den yardım istediğini ancak yardımın içeriği hakkında detay veremeyeceğini kaydetti.

"LOJİSTİK SEBEPLERDEN ÖTÜRÜ YARDIMI SAĞLAYAMADIK"

"Bu durumdaki herhangi bir hükümet" için destek vermeye istekli olduklarını karşı tarafa ilettiklerini aktaran Miller, "Ama sonuç olarak, büyük ölçüde lojistik sebeplerden ötürü bu yardımı sağlayamadık" dedi.

İran, ABD'den helikopter kazası sonrası yardım talep etti

AMBARGO NEDENİYLE BAKIM VE YEDEK PARÇA SIKINTISI YAŞANIYOR

Öte yandan; Reisi ve beraberindeki heyeti taşırken düşen helikopter Bell 212, İran İslam Devrimi'nden yani 1979 yılından önce İran'a ABD tarafından tedarik edilenler arasında yer alıyor. İran'ın ABD menşeli silah ve araçlarda, ambargo nedeniyle bakım ve yedek parça sıkıntısı yaşadığı ifade ediliyor.

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

HELİKOPTER KAZASI VE SONRASINDA YAŞANANLAR

Cumhurbaşkanı Reisi, 19 Mayıs'ta İran-Azerbaycan sınırında baraj açılış törenine katıldı. Reisi, beraberinde Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve bazı yetkililerle dönüşte helikopter kazası geçirdi. İran'ın talebi üzerine Türkiye, arama kurtarma faaliyetlerinde Akıncı insansız hava aracını (İHA) görevlendirdi. Akıncı İHA'nın tespit ettiği helikopter enkazının koordinatları İran makamlarıyla paylaşıldı. Belirlenen noktaya ulaşan İranlı ekipler kazadan sağ kurtulan olmadığını belirledi.

Reisi'nin hayatını kaybettiğinin kesinleşmesinin ardından Birinci Yardımcısı Muhammed Muhbir, geçici cumhurbaşkanı olarak görevlendirildi.

İran anayasasına göre, yeni cumhurbaşkanının en fazla 50 gün içinde seçilmesi amacıyla meclis başkanı, yargı erki başkanı ve birinci cumhurbaşkanı yardımcısından oluşan kurulun düzenlemeleri yapması gerekiyor. İran'da cumhurbaşkanları, Anayasayı Koruyucular Konseyinin onayladığı adaylar arasından halk tarafından seçiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

ABD Dışişleri Bakanlığı Dışişleri Bakanlığı Matthew Miller İbrahim Reisi Helikopter İran Dünya Güncel Haberler

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı

Gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

500

Yorumlar (13)

Yasar Unal:

Onurlu bir hareket olmadığı çok net. Alın size İran-ABD ilişkilerinin arka planı.

272
13
yanıtYanıtla
HainKOXPER :

bence abd ve israil düşürdü uzaktan erişim sağlayarak iranında abd malları kullanması çok komik

141
43
yanıtYanıtla
rihamma baxhiyeva:

Bence bu kadar komplo teorilerine gerek yok helikopter en az 45 yaşında ve Zaten istesen bile uzaktan bağlanamazsın o helikoptere, parçaları eskimiş ambargo yüzünden yedek parça temin edemiyorlar ve bir yere kadar dayanabildi sonuçta ömürlük değil bu makineler..

yanıt85
yanıt9
Son Yörük:

Ne yapsın adamlar yıllarca ambargo yediler hic bir teknolojileri yok nükleer silahlarıda zamanında amerikan düşmanlığına sovyetler yardim etti öyle öğrendiler oda nekadar ciddi bilemiyoruz.Bu yüzden teknolojiye onemsemeli kimseye muhtaç olmadan gelişmeleri takip edip bizlerde yapabilmeliyiz yoksa sonumuz irandan daha beter olur düşmanımızdan dahi yardim dileniriz.Son ülke Türkiye kaldı birbrimizi sahip çıkmalı bu ates bizede gelecek birgün zaten şuana kadaar yaptıkları herşey bize karşı hazirlk

173
9
yanıtYanıtla
Mengele:

Düsen helikopterin yerini bulamadiklari icin abd den yardim talep ettiler yardim gelmeyince türkiyeden yardim istediler önce helikopter istediler hava sartlarindan dolayi türkiye helikopter göndermedi sanli sihamizi gönderdiler ve basari ile buldular fakat korktular türkiyeye karsi yerslestiktileri füzelerde görüldü kayit altina alindi düsman yanibasimizda haberimiz yok

104
4
yanıtYanıtla
SUNSET null:

denize düşen yılana sarıldı.

97
7
yanıtYanıtla
Fakır:

yılan yılana sarılmış

yanıt113
yanıt11
erkan yüksel:

musluman ulkelerın hepsı boyle..laftan baska ıcraatlerı yok..anca racon kesıyorlar..herseyı allahtan beklemeyın kardesım..avrupa gıbı yatrım yapın ..cebı doldurmayı bırakın

78
5
yanıtYanıtla
Mustafa Koyukan:

onlar düşman değil danışıklı döğüş

45
3
yanıtYanıtla
Abdullah Civelek:

Yapay zekayla yapılmış asılsız bir videoyu haber mi yaptiniz

27
11
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title