Haberler

Bozüyük Parkur Yarışları Başladı

Güncelleme:

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde düzenlenen Bozüyük Parkur Yarışları, BİL-EN programı kapsamında gerçekleştiriliyor. 11 ortaokuldan 200 öğrencinin katıldığı yarışmalar, çocukların spora teşvik edilmesi amacıyla düzenleniyor.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğünce bu yıl ikincisi düzenlenen Bozüyük Parkur Yarışları başladı.

Bilecik Eğitimde Nitelik ve Vizyon Programı (BİL-EN) kapsamında Kasımpaşa Spor Salonu'ndaki etkinlikte 11 ortaokuldan 200 öğrenci, 6 etaptan oluşan parkurda gün boyu mücadele ediyor.

Yarışmalarda kazananlara kupa ve madalya verilen, 17 Mayıs Cuma gününe kadar sürecek yarışlarla çocukların spora teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Necatibey Ortaokulunda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Muharrem Arslantaş, AA muhabirine, öğrencilerin yarışmalarda keyifli vakit geçirdiklerini söyledi.

Yarışmaların araç lastiği etabıyla başladığını belirten Arslantaş, şu bilgileri verdi:

"Parkur, slalom çubukları, zekaya yönelik puzzle, basketbol ve halka atışı ile küp devirme olarak devam ediyor. 11 okuldan 200 öğrenci yarışmaya katıldı. Her okulun takımı ayrı ve 4 kız, 4 erkek öğrenci olarak katılıyorlar. Yarışmayı 4 gün olarak planladık. Gün sonlarında 5, 6, 7, ve 8'inci sınıfların finallerini yapıyoruz. Kazananları kupa ve madalyayla ödüllendiriyoruz. Her gün aynı parkur kullanılıyor fakat geçen seneki parkurdan daha farklı."

Özel bir ortaokulda 6'ncı sınıfa giden Batuhan Aksoy ise ilk yarışmada başarılı olduklarını, şampiyonluğu hedeflediklerini dile getirdi.

Etkinlikte yaşıtlarıyla sosyalleşme imkanı da bulduklarını vurgulayan Aksoy, "Lastiklerden, slalom çubuklarından geçiyoruz. Sayıları diziyoruz, halka atmaya çalışıyoruz. Yarışlar keyifli geçiyor. İnşallah devamını getireceğiz." dedi.

Arif Nihat Asya Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Ecrin Üyük de şampiyon olarak okullarına kupa ve madalya kazandırmak istediklerini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Bozüyük Bilecik Spor Spor Güncel Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

ABD Başkanı Biden: İsrail, Hamas'a yeni bir kapsamlı ateşkes önerisi sundu

ABD Başkanı Biden: İsrail, Hamas'a yeni bir kapsamlı ateşkes önerisi sundu

Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title