Haberler

Bozcaada'da eski karısını bıçakla yaralayan sanığa 15 yıl hapis cezası

Güncelleme:

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde eski karısını bıçakla yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan sanık, indirim uygulanmaksızın 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmada sanık, suçlamaları reddederek pişman olduğunu belirtti.

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde eski karısını bıçakla yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan sanık, indirim uygulanmaksızın 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Çanakkale 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "öldürmeye teşebbüs", "tehdit" ve "hakaret" suçlarından tutuklanan sanık Halil Karabıyık, müşteki Elif Gedik ve taraf avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı katıldı.

Sanık avukatı Mehmet Altın, bıçakla yaralanmaya ilişkin adli tıp raporunun yeniden alınması, Elif Gedik ve olaydan bir gün önce Gedik'in yanında olduğu öne sürülen kişinin telefon kayıtlarının incelenmesi talebini yineledi.

Esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayan savcı, sanığın eski eşe karşı "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Sanık avukatı Altın da sanığın öldürme kastı olmadığını savunarak tahliyesini talep etti.

Müşteki avukatı Enzer Özer ise savcılığın mütalaasına katıldıklarını söyleyerek, sanığın eski eşe karşı "kasten öldürmeye teşebbüs" suçunun en üstünden ceza alması talebinde bulundu.

Tutuklu sanık Halil Karabıyık, 4 aydır kendisini tam olarak savunamadığını belirterek, "Mütalaayı kabul etmiyorum. Benim niyetim kötü olsa müştekiye bunu yapardım. Kaç kişi olursa olsun öldürebilirdim. 1 santim bıçak yarasıyla insan ölmez. Ben bıçağı demir tarafından tuttum. Eski eşimin yanına kızım için konuşmaya gittim. Kızımı almaya gittim. Konuşmak isterken bana hakaret ettiği böyle bir eylem gerçekleştirdim. Pişmanım böyle olmasını istemezdim." dedi.

Mahkeme heyeti, sanığı "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan indirim uygulanmaksızın 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan avukat Özer, Elif Gedik'in karar duruşmasına katıldıklarını ifade etti.

Savcının mütalaasında sanığın "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan cezalandırılmasını talep ettiğini hatırlatan Özer, kendilerinin de mütalaaya aynen katılarak en üst hadden cezalandırılmasını istediklerini söyledi.

Sanığın 15 yıl hapis cezasına çarptırıldığını, iyi hal indirimi uygulanmadığını ve tutukluluğunun devamına karar verildiğini belirten Özer, "Bu haklı hukuk mücadelemizde yanımızda olduğunuz için herkese teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Müşteki Elif Gedik ise adaletin yerini bulduğunu ve bunun için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Çocuklarım, benim ve ailemin 16 senedir yaşadığı korku, şiddet ve tehditler çok şükür ki sona erdi. Hepimizin can güvenliği artık tehlikede değil. Yanımda olan herkese çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Adalete de çok teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Bozcaada Mahkeme Suç Hukuk 3.Sayfa Güncel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title