Haberler

AK PARTİLİ BURSALI, SU BASKININDAN ZARAR GÖREN ESNAF İLE BİR ARAYA GELDİ

Güncelleme:

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, 26 Aralık'ta fırtına ve sağanağın ardından yaşanan deniz taşması olayından olumsuz etkilenen esnaf ile bir araya geldi.

Ak Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, 26 Aralık'ta fırtına ve sağanağın ardından yaşanan deniz taşması olayından olumsuz etkilenen esnaf ile bir araya geldi. Bursalı, Afet dediğimiz muhakkak Allah'tan gelen bir şey ama o afet sırasında en az zarar görmek ya da o görülen zararların telafisi yönündeki yapılacaklar da insan eliyle yapılacak olan şeyler dedi.

İzmir'de 26 Aralık'ta sağanak ve fırtınanın ardından deniz taşması nedeniyle pek çok konut ve iş yeri zarar gördü. AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, su baskınından zarar gören esnaf ile Kordon'da bir araya geldi. İzmir'e geçmiş olsun dileklerini ileten AK Partili Bursalı, Tabii ki bu yoğun yağış sonrasında oluşan, istenmeyen bir afet. Bu olayda özellikle Kordon, Mavişehir ve Güzelbahçe'deki esnafımız zarar gördü. Pazar gününden bu yana bütün devlet görevlilerimiz, kaymakamlıklarımız ve AFAD başta olmak üzere hasarın tespiti üzerine çalışmalar devam ediyor. Bunun sonucunda bir ortaya rapor çıkacak. Zarar gören esnafımızla bir araya geldik. Afet sırasında oluşan zararlarını onlardan dinliyorum. Ne yapılması gerektiğine dair onların fikirlerini ve görüşlerini de alıyorum. Esnafın sadece afetle ilgili değil genel başka talepleri de var. Onlar bizim can damarlarımız. Onlar hem istihdam hem de ekonominin lokomotifi konumunda ve onların ekmeğini büyütme yönünde katkıda bulunmak başta bizlerin görevi ifadelerini kullandı.

'BAKANLIKLARIMIZA VE YEREL YÖNETİCİLERE İLETECEĞİZ'

Toplantıda yerel yöneticilerin yapması gerekenleri de not aldıklarını ifade eden Bursalı, 'Bizim görevimiz değil' diyemeyiz. Nasıl ilgili kamu yöneticilerine ve bakanlıklarımıza ileteceksek, yerel yöneticilere de ileteceğiz. Afet dediğimiz Allah'tan gelen bir şey muhakkak ama o afet sırasında en az zarar görmek ya da o görülen zararların telafisi yönündeki yapılacaklar da insan eliyle yapılacak olan şeyler. Esnaflarımızı tek tek dinliyoruz. Yapılması gereken aslında çok zor şeyler değil. Tretuvarı biraz daha yükseltirseniz o taşmayı engelleyebilirsiniz. Dalgakıran yaparsınız, yağmurun haricinde deniz kaynaklı hırpalanma ve verilecek zararı önlemek aslında çok zor değil. Bunlar yerel yönetimin ve belediyelerin daha çok yapması gereken şeyler ama bugün biz bunu 'Sen yaptın, ben yaptım'dan öte dinliyoruz. Herkesin şapkasını önüne koyması gerekiyor. 25 yıldır İzmir'i CHP'li belediyeler yönetiyor ama AK Partili hükümet olarak hiçbir zaman 'Bizi ilgilendirmiyor' noktasında bir yaklaşımımız olmadı. Bizim üzerimize düşen ne varsa biz yapmaya hazırız. Dün olduğu gibi bugün de hazırız. En azından bugüne kadar ihmal edilenler noktasında belediyelerimizi bir kez daha uyarmak en azından milletvekilleri olarak bu işin siyaseti anlamında değil ama hepimizin görevi. Bundan sonrasına dair artık yeni ihmaller ve yeni üzüntüler olmaması adına biz de bugün esnaf kardeşlerimizle, hemşerilerimizle beraber el ele bir güzel bir çalışma yapıyoruz. Ben hepsini tek tek not tutuyorum, kayıtlarımızı da alıyoruz diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şebnem Bursalı Milletvekili AK Parti Fırtına Aralık İzmir Çevre İzmir Doğal Afetler Politika Güncel Haberler

Bahçeli'nin Erdoğan-Özel görüşmesine yorumu çok sert oldu: Bu görüşmeler bizi hedef alan kampanyaya dönüştü

Bahçeli'nin Erdoğan-Özel görüşmesine yorumu çok sert oldu: Bu görüşmeler bizi hedef alan kampanyaya dönüştü

Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast, adliyeden tespih sallayarak çıktı

Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast, adliyeden tespih sallayarak çıktı

Coplu müdahale öncesi neler yaşandı? 2 polis memurunun başını yakan olaydan yeni görüntüler

Coplu müdahale öncesi neler yaşandı? 2 polis memurunun başını yakan olaydan yeni görüntüler

Bakmadan Geçme

13 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 13 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 13 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 13 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Survivor birincilik ödülü ne, Survivor şampiyonu ne kazanacak, kaç TL? 13 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 13 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Survivor 2024 final nerde yapılacak? İstanbul Nefes Orman Açık Hava Sahnesi nerede? Survivor All Star 2024 şampiyonu nasıl belirlenecek, SMS mi performans mı? #129300 13 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kırklareli Vize'de neden yangın çıktı? Vize'de çıkan yangında son durum! İrfan Can Kahveci sakatlandı mı, Milli Takım'dan çıakrıldı mı EURO 2024? EURO 2024'te VAR var mı? UEFA'dan EURO 2024 için sürpriz VAR kararı Fenerbahçe Beko kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin basketbolda kaç şampiyonluğu var? Twitter X beğeniler gizlendi mi, neden beğeniler görünmüyor? Twitter X beğeniler nasıl görünür? İBB öğrenci yurtları zamlandı mı? İBB öğrenci yurtları aylık kaç TL oldu?
Bahçeli'nin imalı ittifak açıklamasına AK Parti'den yanıt gecikmedi: Yolumuza devam edeceğiz

Bahçeli'nin imalı ittifak açıklamasına AK Parti'den yanıt gecikmedi: Yolumuza devam edeceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title