Haberler

33. Aksaray Ihlara Kültür Sanat ve Spor Festivali Başladı

Aksaray Belediyesinin organizasyonu, Dünya Etnospor Konfederasyonu ile Okçular Vakfı'nın desteğiyle düzenlenen 33. Aksaray Ihlara Kültür Sanat ve Spor Festivali, belediye binası önünden etkinlik alanına yapılan yürüyüşle başladı.

Aksaray Belediyesinin organizasyonu, Dünya Etnospor Konfederasyonu ile Okçular Vakfı'nın desteğiyle düzenlenen 33. Aksaray Ihlara Kültür Sanat ve Spor Festivali, belediye binası önünden etkinlik alanına yapılan yürüyüşle başladı.

Kılıçarslan Parkı'nda bu yıl "2. Kılıçarslan" temasıyla gerçekleştirilen festivalde kapsamında, geleneksel Türk sporlarının yanı sıra Anadolu el sanatları atölyeleri, geleneksel lezzetler, geleneksel çocuk oyunları, kılıç kalkan gösterileri, at biniciliği, atlı gösteriler ve mas güreşi ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Aksaray'ın tarihi ile ilgili fotoğraf, belge, eşya ve kıyafetler ile çadırda oba yaşamı gibi birçok objenin de sergilendiği festivale katılımcılar büyük ilgi gösterdi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, burada yaptığı konuşmada, 17 Eylül 1176'da yapılan Miryokefalon Savaşı'nın yıl dönümünde bu etkinliği yaptıklarını söyledi.

Katılımcıların etkinlik alanını dolaştığında tarihte bir yolculuk yapacağını anlatan Yazgı, "Etkinlik alanı dolaşıldığında tam 800 yıl geriye gitmek suretiyle Aksaray'ımızın eski coğrafyasını, kültürünü, medeniyetini bir kere daha görmüş olacağız." dedi.

Belediyenin önünden başlayıp etkinlik alanında son bulan yürüyüşün kutlu bir yürüyüş olduğunu ve yüzyıllardır yapıldığını belirten Yazgı, şöyle konuştu:

"Yeniden bir medeniyet yürüyüşü yapacaksak, yeniden medeniyetimizi ayağa kaldıracaksak bu kültürü kendimiz benimseyerek, gelecek kuşaklara da mutlaka aktarmamız gerekiyor. Anadolu'nun iki aslanı var desek yeridir. Biri Alparslan, Malazgirt Savaşı'nda Türklere Anadolu'nun kapısını açtı. İkincisi de 2. Kılıçarslan. Miryokefalon Savaşı'yla kapısı açılan Anadolu'nun tapusunu almış oldu. Artık anladılar ki Bizanslılar, Türkleri bu yurttan atamayacaklar. Türk'ün yurdunun Anadolu olduğu bu savaşla gerçekleşmiş oldu. Bu ordu, işte burada yaşadığımız memlekette zaferi gerçekleştirdi."

"Tarihimiz bizim güç ve kuvvet kaynağımız"

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, istikbale geçmişten baktıklarını ifade etti.

Festivalin 2. Kılıçarslan teması ile yapılmasının çok isabetli bir karar olduğunu vurgulayan Aydoğdu, şunları kaydetti:

"Burada neler yaşandığını bilen çocuğumuz istikbale başka yaklaşır, farklı birisi olur. Aksaray'da neler yaşandığını bilmeyen farklı yaklaşır. İkisi arasında dağlar kadar fark olur. Bizim tercihimiz eğer büyük Türkiye ise mutlaka ecdadımızın burada gerçekleştirdiği, bizim rüyamız olanı bilmemiz lazım. Bu festival de adeta tarih dersi gibi. Çok heyecanlandım, duygulandım. Biz tarihimizi unutamayız, hatırlamalıyız. Tarihimiz bizim güç ve kuvvet kaynağımız."

Festival, pazar günü sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Aksaray Ihlara Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Bakmadan Geçme

DORTMUND- REAL MADRID MAÇI NE ZAMAN? Borussia Dortmund- Real Madrid şampiyonlar ligi maçı saat kaçta? #9917 Güney Kore - Türkiye voleybol maçı ne zaman? Güney Kore- Türkiye maçı saat kaçta, hangi kanalda? #127952 Karneler ne zaman verilecek? Okulların kapanmasına kaç gün kaldı? #127979 2 Haziran'da toplu taşıma ücretsiz mi? Yarın toplu taşıma ücretsiz olacak mı? Gönül Dağı ne zaman, saat kaçta? Gönül Dağı yeni bölüm fragmanı izle! 23 Eylül hangi burç? 23 Eylül'de doğanlar hangi burç oluyor? 23 Eylül tarihi hangi burç olur? Barbara Palvin aldatıldı mı? Dylan Sprouse, Barbara Palvin'i aldattı mı? İSTANBUL HAVA DURUMU İstanbul'da bu hafta hava nasıl? Meteoroloji uyardı! Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı?
Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title