Haberler

Kırklar Dağı Konutlarında Yıkım Başladı

Kırklar Dağı konutlarında yıkım başladıDİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Kırklar Dağı konutlarında ruhsat tarihi geçtiği için kaçak konuma düştüğü iddiasıyla bu sabah yıkım işlemi başladı.

Kırklar Dağı konutlarında yıkım başladı

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Kırklar Dağı konutlarında ruhsat tarihi geçtiği için kaçak konuma düştüğü iddiasıyla bu sabah yıkım işlemi başladı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Bağıvar Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Kırklar Dağı'nda inşa edilen konutlarda bu sabah yıkım işlemi başladı. Yıkımın yapıldığı bölgede zırhlı araçlarla güvenlik önlemleri alınırken, ambulans, itfaiye, zabıta ekipleri hazır bulundu. Konut sahiplerine Sur Belediyesi tarafından 5, 6, 7 ve 8 nolu parsellerde bulunan blokların ruhsatsız ve kaçak sayılması gerekçesiyle 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32. maddesine istinaden yıkım işleminin gerçekleştirileceğinin tebliğ edildiği öğrenildi.

Konut sahipleri tepkili

Kırklardağı konutlarında Hevsel Terasları yöneticiliği yapan ve konutlarda 4 ayrı daire sahibi olan Zeki Ayık, "Şuanda yıkılan blokta da benim bir dairem var. Toplamda 4 tane dairem var. Buranın ruhsatı geçtiğinden kaçak niteliğinde olduğunu söylüyorlar. İskan ruhsatı yok diyorlar. Diyarbakır'ın yüzde 90'ı iskan ruhsatsız. Dün bize tebliğ edilmiş, şimdi bugün gelmişler burada yıkım yapılıyor. Buranın tapuları var, kredi çekiliyor, vergilerini veriyorlar. Peki neresi hukuksuz? Tamam bizde diyoruz yıkılsın ama paramız verilsin. Yani kamulaştırılsın, sonra yıkılsın" dedi.

Kırklardağı konutlarında Hevsel Terasları Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Sügücü ise, "Sitemiz karşı taraftadır. Bugün buraya yıkıma gelmişler. Bu haksız ve hukuksuz bir şekilde hiçbir gerekçe göstermeden, hiçbir mahkeme kararı olmadan yıkmaya gelmişler. Bizim burada kanunsuz herhangi, ruhsata aykırı bir şey yok. Bugüne kadar gelip inceleme yaptılar kanuna aykırı, kaçak olacak durumda bir şey bulamadılar. Yazıktır günahtır, bizim ne suçumuz var? 370 tane ev ne demek, 3 bin 700 aile demektir. Bugün evimizi başımıza yıkıyorsunuz. Ben taşeron olarak buraya girdim, neyim var neyim yok hepsini buraya yatırdım" diye konuştu.

Polis ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı bölgeye giden iş makineleri 10 katlı binaları yıkmaya başladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Sur Belediyesi Diyarbakır Bağıvar Genel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Bakmadan Geçme

DORTMUND- REAL MADRID MAÇI NE ZAMAN? Borussia Dortmund- Real Madrid şampiyonlar ligi maçı saat kaçta? #9917 Güney Kore - Türkiye voleybol maçı ne zaman? Güney Kore- Türkiye maçı saat kaçta, hangi kanalda? #127952 Karneler ne zaman verilecek? Okulların kapanmasına kaç gün kaldı? #127979 2 Haziran'da toplu taşıma ücretsiz mi? Yarın toplu taşıma ücretsiz olacak mı? Gönül Dağı ne zaman, saat kaçta? Gönül Dağı yeni bölüm fragmanı izle! 23 Eylül hangi burç? 23 Eylül'de doğanlar hangi burç oluyor? 23 Eylül tarihi hangi burç olur? Barbara Palvin aldatıldı mı? Dylan Sprouse, Barbara Palvin'i aldattı mı? İSTANBUL HAVA DURUMU İstanbul'da bu hafta hava nasıl? Meteoroloji uyardı! Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı?
Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title