Haberler

Maliye'den vergi kaçıran 2 firmaya 7 milyar liralık rekor ceza

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sektör sektör yürüttüğü vergi incelemelerini tamamlamaya başladı. İncelemeler sonucunda demir-çelik sektöründeki 2 firmaya 7 milyar TL tutarında rekor ceza kesildi.

Hazine Ve Maliye Bakanlığı, sektör sektör vergi incelemesi yaparak piyasadaki fiyatı bozan ve kamuyu zarara uğratan firmaları radarına alıyor. İlk sonuçlar demir-çelik sektöründe alındı. 2 firmaya 7 milyarlık rekor ceza geldi. Vergi incelemesinin yanı sıra Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) da aklama suçu incelemesi yapıyor.

HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDEN FİRMALARA SIKI TAKİP

Demir-çelik sektöründe sahte fatura düzenleyerek haksız kazanç elde eden firmalar, Maliye Bakanlığı'nın radarında. Fiyat istikrarını bozarak piyasayı manipüle eden, tekelleşmeye çalışan ve paravan şirketler aracılığıyla kamuyu zarara uğratan firmalar üzerine yoğunlaşan Vergi Müfettişleri, kapsamlı incelemeler yürütüyor. Bu çalışmaların sonucunda, sektördeki yasa dışı faaliyetlerin tespit edilmesiyle büyük cezalar kesiliyor.

2 BÜYÜK FİRMAYA 7 MİLYAR LİRALIK CEZA

Maliye Bakanlığı, demir-çelik piyasasının kayıt altına alınması konusunda kararlı bir duruş sergiliyor. Kaynaklardan edinilen bilgilere göre, 2 büyük firmaya yaklaşık 7 milyar TL'lik ceza kesildi. Bu ceza piyasanın düzenlenmesi adına atılan büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Bakanlık, sürekli gözetim ve kontrol araçlarıyla sektörü yakından takip etmeye devam ediyor.

İNŞAAT DEMİRİ İZLEME SİSTEMİ

Maliye Bakanlığı, inşaat demirlerinin üretim aşamasından son kullanımına kadar izlenebilir hale getirilmesi amacıyla İnşaat Demiri İzleme Sistemi'ni devreye soktu. Bu sistemle, inşaat demirlerinin her aşaması titizlikle takip edilecek. Kaynaklar, büyük üretici firmalarda Vergi Müfettişleri tarafından yapılan fiili sayımların sürdüğünü ve bu tür denetimlerin devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanlığı Maliye Bakanlığı Maliye Maliye Hukuk Finans Ekonomi Güncel Haberler

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

500

Yorumlar (44)

Ferhat Özgan:

vergi kaçakçılığı kara para aklama vergi affı bu devletin öz kaynağıdır.üzerine titizlikle gidilse emeklinin zammı da çıkar ,memurun maaşı da yükselir .ama gelgor ki göz yumma kayırma iltimas, şatafat hepsi kol geziyor

447
26
yanıtYanıtla
Hakan Acar:

Ülkede vergi kaçırmayan firma, esnaf yok. En küçüğünden en büyüğüne kadar vergi kaçırıyorlar. Bunu sadece ben biliyor olamam. Ama göstermelik 2 firma seçilmiş sadece. İnandık biz de.

237
28
yanıtYanıtla
osman Öztürk:

Ula hakan hiç olmazsa bilmediğin konularda yorum yapma.Şu anda vergi müfettişleri Türkiye genelinde sahte fatura incelemeleri yapıyorlar.Devami da gelecek. Yani 2 firma değil seçilen yakında yeni raporlar ve cezalar gelecektir.Bu iadar ön yargılı olma.Devletimize güven.

yanıt30
yanıt26
Hakan Acar:

Ula osman Öztürk ben sadece bugünü kastetmedim, ayrıca kaç tane vergi müfettişi var ki kaç firma denetlenecek. Ayrıca her türlü bahse girerim Osman, hiç bir yandaş firma denetlenmeyecek. Bunu anlamak için çok zeki olmaya gerek yok.

yanıt38
yanıt7
saftirikasit:

osman çok safsın çok. kişi kendinden bilir derler ya kendin gibi zannetme bunları. vergi kaçırmada türkiye dünya lideridir neden? çünkü vergi tam alınamadığı için yüksek vergi alınıyor böyle dengelenmeye çalışılıyor yoksa makul değerlerde vergi alınsa kaçaklar önlenebilse herşey çok farklı olurdu

yanıt0
yanıt0
UFUK ZENGİN:

bunlar başlangıç. inşallah devamı gelecek.

131
19
yanıtYanıtla
Mümin Vatansever:

komiksiniz 5 liye dokunulyomu hayır

yanıt46
yanıt20
Medeni Bingöl:

Sen devamını görebilirsen adına sevinirim

yanıt12
yanıt1
Cengiz Aktaş:

Devlet budur işte. Bunlar olursa, devlet ve millet güçlü olur. Her türlü yaptırım her türlü suçu engellemek için en hayati faktördür.

115
13
yanıtYanıtla
Mümin Vatansever:

boş gaz alma haberleri

yanıt33
yanıt23
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title