Haberler

Kamuda çalışmak isteyenlere kötü haber! 3 yıl boyunca sadece emekli olanlar kadar yeni personel alınacak

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün kameraların karşısına geçerek kamuda tasarruf paketinin detaylarını paylaştı. İstihdama yönelik tedbirleri aktaran Bakan Şimşek, "3 yıl boyunca sadece emekli olanlar kadar yeni personel alınacak" ifadelerini kullandı.

Kamuda tasarrufa yönelik paketin detaylarını katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile birlikte duyuran Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dikkat çeken bir tedbiri kamuoyuyla paylaştı.

İSTİHDAMA YÖNELİK KRİTİK TEDBİR

İstihdama yönelik tedbirleri aktaran Bakan Şimşek, "Kamu istihdamında birinci husus 3 yıl boyunca emekli olanlar kadar yeni personel istihdamı sağlayacağız. Açıktan atama izinleri bütçe kanununda belirlenecek. Destek personel sayısını belli bir program dahilinde azaltmayı hedefliyoruz" dedi.

"YK ÜCRETLERİNE ÜST SINIR GETİRECEĞİZ"

Bakan Şimşek açıklamasına şu sözlerle devam etti; "Kamu çalışanlarının aldığı yönetim kurulu ücretlerine sınırlama getiriyoruz. Mevcut mevzuata göre sadece bir yerden YK ücreti alıyor. YK ücretlerine üst sınır getireceğiz. Bütün bu hususlar yasal düzenleme gerektiriyor, Meclis'in takdirinde olan hususlardır.

"KAMUDA MÜKERRER YAPILANMALARI ÖNLEYECEĞİZ"

İdari yapılanmada etkinliği esas alacak kapsamlı çalışmayı başlatıyoruz. Kamuda yeni kurumlar kurulmasının önüne geçilecek, mükerrer yapılanmaları önleyeceğiz."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek İş Dünyası Finans Politika Ekonomi Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bakmadan Geçme

1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! O mu bu mu soruları 2024! #129300 1-2 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 2 Haziran Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 2 Haziran burç yorumları nedir? Lewandowski kaç yaşında, bu sene kaç maç yaptı, kaç gol attı? Limon FC maçı CANLI izle! YouTube Limon FC Kunisports canlı nereden izlenir? Güney Kore - Türkiye voleybol maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? #129342 #127952 Yalı Çapkını final mi yapıyor? Yalı Çapkını bitiyor mu 2024?
ABD Başkanı Biden: İsrail, Hamas'a yeni bir kapsamlı ateşkes önerisi sundu

ABD Başkanı Biden: İsrail, Hamas'a yeni bir kapsamlı ateşkes önerisi sundu

500

Yorumlar (28)

Ercan cıftcı:

Bu haberi gerçekten beğendim.. Üniversiteye giden bir gencin hayali devlet memuru olmak OLMAMALI..

193
120
yanıtYanıtla
Alp null:

olan yine bir umutla iş sahibi olmak isteyen fakir fukaraya olcak zaten torpili olanı alırlar yine aldıkları önleme bak gereksiz o kadar samimi iseniz maaşlarınızı düşüründe görelim

yanıt116
yanıt9
Aslan41:

huzur hakkı maaşlarıda iptal olacak mı,bur bir kişi 3 tane maaş alacak mı

236
3
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Once belediyelerdeki yigilmayi azalt

170
3
yanıtYanıtla
Adil Dincer:

İlk önce devlet dairesinde hiç bir iş yapmayan yada şöyle diyelim okadar adam var ki ona iş kalmamış olanları güzelce başka devlet dairelerine gönder diyanet başkanlığına okadar kişi aldınız ki ilk orayı boşaltarak yapabilirsiniz...

145
9
yanıtYanıtla
Salim:

BİZDE YEDİK.......

92
10
yanıtYanıtla
Emre Sevinç:

Ülkeyi bu duruma getirip tek çaresi atanmak olarak gören gençlerin önünü kesin senelerce okuyup defalarca kpss hazırlanan gençlerin gelecek hayallerini suya düşürün emekli olan kadar öğretmen ataması yapmayın 88 le atayan bölümleri alımı azaltarak en az 90 puanla atanılmasına sebep verin.Diyecek daha çok şey var ama maalesef ülkenin geldiği durum bu.

66
7
yanıtYanıtla
Zeki Anti:

Ülkeyi bu hale getirmek değil de okumayı isteyip ve bunu da gerçekleştirenlerin hayali de devlete kapak atıp orada emekli olmak olmamalı değil mi. Sanki devletin okuyanlara iş bulma garantisi vermek zorunluluğu varmış gibi. Eğer devlete kapak atmak için okuyorsa okumasın zaten ondan hayır gelmez.

yanıt2
yanıt2
Burak ERGÜL:

Büyükşehirlerde yaşayan insanlar için devlet memuru olmak kadar kötü bir şey yok , vizyonu köreltiyor enerjisini alıyor .Küçük şehirlerde yaşayanlar içinse en büyük hayal memur olmak. Türkiye artık tek bir ülke değil bakış açısı olarak

59
6
yanıtYanıtla
Semih Arslan:

Zamanında aldınız kamuya kör topal ne varsa şimdi tedbir alıyorsunuz öyle mi ? !!!!!

61
3
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title