Haberler

Gözler Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinde! Kurallara uymayanlar yandı

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kamuda tasarruf paketini açıklayacak. Kamu harcamalarında 100 milyar liralık düşüş sağlanması hedeflenen paket uyarıncagiderler kalem kalem hesaplanacak, zorunlu olmadıkça bina ve araç kiralanmayacak, yurt dışı gezilere gidilmeyecek. Tasarruf kurallarına uymayan kamu yöneticilerine yaptırım uygulanması da söz konusu olacak.

Kamu harcamalarında 100 milyar liralık düşüş sağlaması hedeflenen tasarruf paketi, bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanacak.

A'DAN Z'YE TÜM KALEMLER GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımlarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantıyla kamuoyuyla paylaşılacak. Toplantı saat 10.00'da başlayacak. Kamuda tasarruf tedbirleri genişletiliyor. A'dan Z'ye tüm kalemler gözden geçirilecek. Kurumların tamamı elini taşın altına koyacak.

NELERE İZİN VERİLMEYECEK?

Kamuda tasarruf paketinin açıklandığı program, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek. Yılmaz ve Şimşek tarafından açıklanacak paket ile 100 milyar liralık büyüklüğe ulaşması beklenen tasarruf tedbirleriyle birlikte, kamu kurumlarında giderler kalem kalem hesaplanacak, harcamalar en aza indirilecek. Zorunlu olmadıkça kamu kurum ve kuruluşları bina ve araç kiralamayacak. Kiralanan ek bina ve araçlar ihtiyaca göre belirlenecek. Yılın değişik zamanlarında farklı illerde düzenlenen tanıtım, eğitim gibi etkinliklere ara verilecek.

KAMU BİNALARINDA ENERJİ TASARRUFU UYGULANACAK

Kırtasiye harcamaları azalacak, yazışmalar dijital ortamda yapılacak. Yüzde 65'i biten yatırımlar tamamlanacak, ancak yeni yatırımlara başlanmayacak. Kamu kurumlarına bağlı konuk evleri ve sosyal tesislerde özel kontenjanlar sınırlandırılacak. Kamu binalarında enerji tasarrufu uygulanacak.

YURT DIŞI GEZİLERE ZORUNLUK OLMADIKÇA GİDİLMEYECEK

Mal ve hizmet alım ödenekleri ile yatırım ödeneklerinde kesintiye gidilmesi beklenen paket uyarınca, az kaynakla etkin projeler yapılacak, temsil, ağırlama, toplantı ve dış seyahat gibi giderler, öncelikli olarak azaltılacak. Yurt dışı gezilere çok zorunlu olmadığı sürece gidilmeyecek, zorunlu durumlarda geziler sınırlı kadro ile gerçekleştirilecek. Kurumlar, eğitim toplantılarını otellerde değil, kendi tesislerinde yapacak. Tasarruf kurallarına uymayan kamu yöneticilerine yaptırım uygulanması da söz konusu olacak.

BAKANIN KONVOYUNDA 3 ARAÇ YER ALDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun Malatya ziyaretinde tasarruf tedbirleri doğrultusunda konvoyunda 3 araç yer aldı. Bakan Uraloğlu bazı ziyaret ve toplantılar için dün sabah saatlerinde Malatya'ya geldi. Havaalanında il protokolü tarafından karşılanan Bakan Uraloğlu, daha sonra minibüs ile ilk ziyaret durağı olan Malatya valiliğine geçti. Tasarruf tedbirleri kapsamında bakan konvoyunda 3 minibüsün yer aldığı görüldü. Malatya'da yapımı süren Kuzey Çevreyolu projesinde incelemelerde bulunan Uraloğlu, yolun tamamlanması ile 60 dakika süren şehir geçişinin 25 dakikaya düşeceğini söyledi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Finans Politika Ekonomi Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500

Yorumlar (39)

Es Es:

Yıllarca yediler, yediler..lüksünde lüksü içindeydiler. kasadaki paralar sıfırlanınca tasarrufa gidiyoruz dediler.

340
35
yanıtYanıtla
Selim Güler:

Yediler canim .Korona oldu ,Türkiyemizde maalesef cok büyük felaket oldu yinede Allaha sükür devletimiz ayakta.Rekor derecede ihracat olmasa Türkiye iflas etmisti.Önceki hükümet olsaydi coktan Türkiye parcalara ayrilmisti .Zaten dis gücler bunu istiyor.Allahin izniyle icimizde hainlere ve dis güclere ragmen süper güc Türkiyemiz cok yakin

yanıt72
yanıt241
Mevlüt Türe:

Bunlar boş teneke tangırtısı kafamızı ütülüyorlar.Yıllardır laf çok icraat yok.Gürültü kirliliği sadece.Olan bize oluyor.

yanıt59
yanıt8
Lokman Hekimoğlu:

Selim Güler , Allah Peygamber aşkına bak Allah aşkına diyorum yapma bu hikayeler bu hayali destanları yemiyor millet. Dış güçler mi ekonominin sorumlusu şimdi? Ağzınıza almışsınız , zihninize almışsınız bir dış güçler dış güçler yeter ya bıktırdınız. Faizi düşürüp milleti dolar zengini yapan kimdi? KKM diye halkın parasını alıp yine halkı sömüren kimdi? Şimdi Faiz'i arttırıp zengini yine zengin yapan kim? Hepsi mi dış güçler?Vakti zamanında Dünya faiz arttırırken faiz düşürende dış güçlerdi dimi

yanıt15
yanıt5
Fırat Günay:

En tepeden tüm bürokratlara ve kurumlara yayılmamış bir tasarruf programı işe yaramaz. Tasarrufu vatandaşa yüklemeden kurumlara yansıtmalı. Siz harcadınız siz çekin birazda sıkıntısını.

173
5
yanıtYanıtla
slim shady:

Aynen onu açıklayacaklar. Tabi bazı noktalar hariçtir. Mecburen yapmaları gerekti. Çünkü aşırı bir savurganlık söz konusu!

yanıt67
yanıt0
Yunus Deliorman :

ve tasarruf tedbirlerini açıkladıktan sonra 3 araç dolusu korumasıyla makamına geçti

97
10
yanıtYanıtla
Turgut Aydoğdu:

ne yapacaktı halk otobüsünemi binecekti.

yanıt19
yanıt51
Cihans:

Bizim bakanlar bide diğer gelişmiş devletteki presidentler gibi metro bisitlekte ise gidip gelseler havalardan geçilmez yandan milyar eurolar akar kimse göremez zihniyet bir milleti kralda yapar soytarida

yanıt1
yanıt1
Salih Kandıralı:

O Şemsiye Açılmaz. Uğraşmayın.

88
4
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title