Haberler

Asgari ücret zammına bir yorum da Özgür Demirtaş'tan geldi: İlk tahminim gerçekleşti

Güncelleme:

Asgari ücret 2022 yılı için 4 bin 253 TL olarak açıklandı. Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan ekonomist Özgür Demirtaş, "Asgari ücretliler 2 ay içinde bu parayla geçen yıla göre daha az mal ve hizmet alabildiklerini görecekler" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 7 milyon kişiyi ilgilendiren 2022 yılı için geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. Erdoğan, asgari ücretin yüzde 50.54 seviyesinde artırılarak 4 bin 253 TL olduğunu duyurdu. Erdoğan, söz konusu artışın son 50 yıldaki en yüksek artış olduğunu ifade etti.

"İLK TAHMİNİM GERÇEKLEŞTİ"

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla adından söz ettiren Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, açıklanan rakama ilişkin dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Asgari ücret için yaptığı tahminin tuttuğunu ifade eden Demirtaş, "Aynen dediğim gibi asgari ücret 4250 TL oldu. Şimdi Asgari Ücretliler: 2 ay içinde bu parayla geçen yıla göre çok daha az mal ve hizmet alabildiklerini görecekler. İlk Tahminim gerçekleşti. İkinci tahminim de 2-3 ay sonra gerçek olur" dedi.

İşte Özgür Demirtaş'ın o paylaşımı;

Asgari ücret zammına bir yorum da Özgür Demirtaş'tan geldi: İlk Tahminim gerçekleşti

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Özgür Demirtaş Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500

Yorumlar (12)

Fatih :

bu adam artık ne bir şekilde siyaset yapmaktadır. tarafsızlığıda bitmiştir. net bir şekilde muhalefet yapmaktadır.

37
79
yanıtYanıtla
ender türk :

gerçekleri duymak ne kadar acı versede birileri unu söylemek zorundadır , senelerdir söylediklerinin hepsi oldu maalesef

yanıt67
yanıt23
emmi:

"Hiç bilenler ile bilmeyenler bir olur mu"

34
7
yanıtYanıtla
Cihat Altin:

Rahmetli Erbakan asgari ücrete yüzde yüz zam yapmıştı

20
4
yanıtYanıtla
selcuk cermik:

yanlıs 5 yapmıştı

yanıt3
yanıt3
Bir Garip Yorumcu:

İlk başta güzel hissedecekler çünkü bankalara olan kredi ve kredi kartı borçlarını ödemede rahatladıklarını düşünecekler. O borçlar sonuçta düşük faizde artıyor. Evde iki asgari ücretli varsa ev kredisi falan işi de varsa onlar bayram edecek sadece.

20
4
yanıtYanıtla
OKUR:

kolunda 500,000 tl lik rolex saatle ekran ekran dolaşarak sözüm ona ekonomi dersi veren bu fonlanmış adamın işi gücü insanları karamsarlığa düşürüp hükümete güvensizlik pompalamak

3
5
yanıtYanıtla
juzen sari:

Doğru söyleniyor mu yalan mi söylesin herşey güzel mi desin adam doğru konuşuyor

yanıt3
yanıt0
Mehmet kuru :

Bu milletin aç olanlarını doyuramazsınız ne verirsen ver Nankörlük bazıların kanında var … Ne yapacak daha Tayyip Erdoğan . CHP belediyeleri daha maaşları düzgün ödeyemiyor

5
2
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Git ötede oyna, Cnn ne bağlandığında gördük nasıl tabanları yağladığını ..

1
2
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title