Haberler

Güney Afrika'da kalkış sırasında tekerleği düşen uçak acil iniş yaptı

Güncelleme:

Güney Afrika'da Boeing 737 tipi bir uçak, kalkış sırasında tekerleklerinden birinin düşmesi sonucu acil iniş yapmak zorunda kaldı. Tekerlekten dumanlar yükselirken uçağın iniş takımı çöktü. Havayolu firması sözcüsü, olayda yaralanma yaşanmadığını söylerken Boeing tipi uçakların güvenliği tekrar tartışma konusu oldu.

Güney Afrika'da bir yolcu uçağı kalkarken büyük bir faciadan dönüldü. Kalkış sırasında ana tekerleklerinden birinin düştüğü uçak acil iniş yapmak zorunda kaldı. Olayın yaşandığı anın görüntüleri de ortaya çıktı.

YARALANMA OLMADI

Olay anına ilişkin görüntülerde Johannesburg'daki OR Tambo Uluslararası Havalimanı'nda piste inen içi yolcu dolu uçağın tekerlek göbeğinden dumanların yükseldiği görülürken uçağın hem iniş takımı hem de sağ kanadında kısmi bir çöküntü meydana geldi.

FİRMA SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

Kimsenin yaralanmadığı olayda FlySafair sözcüsü Kirby Gordon yerel medyaya verdiği demeçte, "Ekip, düşen tekerleğin fark edilmesi üzerine uyarıldı ve Johannesburg'a dönmeye karar verildi." dedi.

UÇUŞ BİRKAÇ SAAT SONRA YAPILDI

Yolcular uçaktan indirildi ve planlanan iniş saatlerinden birkaç saat sonra olmak üzere, Cape Town'a gitmek üzere yedek bir uçağa bindirildi.

Kazanın, Boeing'in güvenlik kültürü ve üretim kalitesi üzerine Senato oturumlarına katıldığı bir dönemde gerçekleşmesi dikkat çekerken Boeing, Güney Afrika'daki olay hakkında bir açıklama yapmadı.

BOEING'İN GÜVENLİĞİYLE İLGİLİ TARTIŞMA

Geçen hafta, Senato Kalıcı Alt Komitesi'nde yapılan ifadeler, panel etrafında eksik kayıtlar ve iki ayrı Boeing geniş gövde jeti üzerine üretim endişeleri hakkında soruları gündeme getirdi.

Boeing, 5 Ocak'ta Portland, Oregon'dan kalkan bir Alaska Airlines uçuşunda kapı kilitleme panelinin uçması sonucu bir güvenlik kriziyle mücadele ediyor.

Boeing üreticisi, ABD düzenleyicileri üretimine sınırlamalar getirmiş ve mart ayında teslimatları yarı yarıya düşmüştü.

Güney Afrika'da Boeing 737 tipi uçak, kalkış sırasında tekerleği düşünce acil iniş yaptı

Güney Afrika'da Boeing 737 tipi uçak, kalkış sırasında tekerleği düşünce acil iniş yaptı

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Güney Afrika Johannesburg Boeing 737 Boeing Afrika Ulaşım Teknoloji Dünya Haberler

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Bakmadan Geçme

Ayşe Tolga kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Tolga kaç yaşında, nereli? Ayşe Tolga biyografisi! Şükrü Yaman kimdir? Şükrü Yaman kaç yaşında, nereli? Şükrü Yaman hayatı ve biyografisi! POLİS TAYİNLERİ TARİHİ 2024! Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis atama ve yer değiştirme hangi tarihte olacak? 20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title