Haberler

Ermenistan Başbakanı Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız

Güncelleme:

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 1915 olaylarıyla ilgili yaptığı yeni açıklamasında Ermeni halkına 1915 travmasını aşmaları ve önlerine bakmaları çağrısında bulundu. Daha önceki açıklamasında da sözde "soykırım" yerine "büyük felaket" ifadesini tercih eden Paşinyan'ın ezber bozan bu tavrı ülkesinde tartışma yarattı. Ermenistan kamuoyu, Paşinyan'ın bu açıklamalarını Erivan-Ankara yakınlaşmasına bağladı.

1915 olaylarına ilişkin son yaptığı açıklamasında sözde "soykırım" yerine "büyük felaket" ve "kırım" ifadelerini tercih eden Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ezber bozan tavrını devam ettirdi.

PAŞİNYAN'DAN ERMENİSTAN HALKINA ÇAĞRI: 1915 TRAVMASINI AŞIN

Açıklamasında Paşinyan, sözde "soykırım" iddiaları karşısında "Yakınmayı bırakmalıyız" mesajı verdi. Paşinyan, Ermeni halkına 1915 travmasını aşmaları ve "kayıp vatana" özlem duymayı bırakmaları çağrısında bulundu.

Sözlerini sürdüren Paşinyan, "Belki de 'soykırım' travmasını bir miras ve gelenek olarak yeniden yaşamamızın, yeni şoklar yaşamamızın bir nedeni de budur" dedi.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız

PAŞİNYAN'IN SÖZLERİ ERMENİSTAN'DA OLAY OLDU

Bu sözler, Ermenistan kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Nikol Paşinyan'ın, Erivan- Ankara yakınlaşmasının bir parçası olarak, "Türkiye'nin 1915 olaylarını inkar etmesine yardım ettiği" öne sürüldü. Başbakan Paşinyan'ın sözlerine ilişkin "alışılmışın dışında ifadeler" tanımlaması yapıldı.

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz gün 1915 olaylarını bir kez daha sözde "soykırım" şeklinde nitelendirmişti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Nikol Paşinyan Ermenistan Ankara Erivan Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Haberler

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Bakmadan Geçme

Şükrü Yaman kimdir? Şükrü Yaman kaç yaşında, nereli? Şükrü Yaman hayatı ve biyografisi! POLİS TAYİNLERİ TARİHİ 2024! Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis atama ve yer değiştirme hangi tarihte olacak? 20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

500

Yorumlar (4)

Kagan Kutlu:

evet bir soykırım oldu ama öldürülenler kürtler ve türklerdı.gelin Kars ta toplu mezarları görün.

308
6
yanıtYanıtla
Caner Alp:

Doğru söylüyorsunuz. Basılan köyler çokmuş oralarda.

yanıt64
yanıt1
Can Aydin:

Ne soykırımıymış be

12
0
yanıtYanıtla
Serkan GÜNGÖREN:

AKLINI SELİM İNSANLARIN OLMASI ÇOK GÜZEL

7
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title