Haberler

Selektörle radar uyarısı yapan sürücülerin cezaları iptal edildi

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Düzce'de 14 sürücünün trafikte birbirlerine selektör yaparak radar uyarası yapması sebebiyle uygulanan cezaların iptal edildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatili boyunca yapılan trafik denetimleri ve meydana gelen kazalarla ilgili bir açıklama yaptı. 9 gün süren Ramazan Bayramı tatili süresince yurt genelinde meydana gelen 6 bin 530 trafik kazasında 75 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 bin 810 kişinin ise yaralandığını belirten Bakan Yerlikaya, Düzce'de diğer sürücülere selektörle radar denetimini haber veren 14 sürücüye kesilen trafik cezalarının ise iptal edildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarından satır başları:

"2019'da 290 bin 2024 495 bin işlem sayımız. Burada bir kırılım. Bu 485 bin işlem sayısının 207 bin 407'si hız nedeniyle yapılan işlemler. Diğer nedenler nedeniyle yaptığımız işlem sayısı da 248 bin. Can kaybıyla ilgili rakamları vermeden önce 2016'da Türkiye'de 21 milyon araç, 2019'da 23 milyon 2024'te 29 milyon araç vardı. 2016'ya nispetle 9 milyon araç sayımız artmış. Trafik kurallarına uyulmadı ve maalesef görmeyi arzu etmediğimiz can kaybı sayısı 2016'da 152, 2019'da 86, 2024'te maalesef 75 canımızı kaybettik.

Gönül ister ki bir can kaybı dahi yaşamayalım. 2016'da yaralı sayısı 12 bin 726, 2019'da 11 bin 265, 2024'te 10 bin 810 yaralı sayısına döştük. Can kaybında olduğu gibi hiçbir vatandaşımızın da yaralanmasını istemiyoruz.

KEMER UYARISI

Emniyet kemerimizi sadece araçlarda değil toplu taşıma araçlarında da takma alışkanlığını geliştirelim. Çünkü en yüksek can kaybı ve yaralanmalar kemer takmamaktan kaynaklanıyor. Denetim ne kadar fazla olursa, kazayla ilgili maalesef karşılaşacağımız sıkıntının da azaldığını görüyoruz. Bu bayramı diğer bayramlardan ayıran biz denetim sayımızı artırarak bu rakamlara geldik.

SELEKTÖR CEZALARI İPTAL

Bir şehrimizde selektör yapan, radar denetimi yapılıyor uyarısını yapanlara işlem yapılmış. Düzce ilimizde 14 işlem yapılmış. O işlemlerin tamamını talimat vererek kaldırttık. Lütfen aşırı hız yapmıyoruz. Radar kontrollerimizi daha da artırıyoruz. Savunma Bakanlığımızla yaptığımız anlaşma sonrası bu radarlar katbekat artacak."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı İçişleri Bakanı trafik Düzce Trafik Hukuk 3.Sayfa Haberler

500

Yorumlar (32)

haksız mıyım:

İptal etmek zorundasın zaten sayın bakan çünkü kanunsuz ceza olmaz ilkesi var, kestiğiniz selektör cezası mevcut kanunlarda yok. :)))

533
9
yanıtYanıtla
Eclipse Moon34:

Evet ve olamazda kanunsuz değil kanun hükmün çerçevesinde olmasıda mümkün değildir

yanıt10
yanıt1
Yasar Unal:

olmadığı gibi arkanızdan sürekli selektör yaparak kazalara sebep oluyorlar.

yanıt3
yanıt2
sade vatandaş:

cezaları iptal etmekle görevini layığıyla yapan emniyet mensuplarının şevk ve isteğini kırıyorsunuz yaptıkları doğru davranışı işgüzarlıkmış gibi gösteriyorsunuz şimdi sen gel o memurlardan hizmet fayda bekle isteyen şimdi isteyen istediğine istediği kadar rahatlıkla selektör yapabilir ama bu kadar ölümlü kazalar niye oluyor diye kimse şikayet etmesin

33
146
yanıtYanıtla
VEFA:

Adamın kastını nasıl kesin olarak tespit edebilirsin. Bu cezalar mantıksız dı kendileri iptal etmese Sulh Ceza mahkemesinde iptal edilirdi zaten.

yanıt86
yanıt9
Gold Hair:

Hız sınırı kontrolü yapılınca polis pusuya yatmaz, bu yüzden de bunu tabela ile bilgilendirir kanunen zorunlu, bak kardeşim ben hız ihlali yapana ceza yazıyorum diye, şimdi vatandaşlar da bunu bildirmek için dahi olsa selektör açınca neden ceza verilsin akıl dışı olurdu silinmemesi.

yanıt64
yanıt7
Salih Kandıralı:

Memurdan bahsediyorsun. Memurda ne şevki olsun. Memleket yıkılsa memurun ipinde olmaz.

yanıt44
yanıt16
yasin yaşaran:

kimin neye selektor yaptigini anlamak guc adam belkide tanidigina selektor yapar ya da baska bir sey icin uyari amacli yapar

yanıt37
yanıt6
Muzaffer Karaman:

Mevzuatta böyle bir ceza yok kardesım

yanıt33
yanıt7
VEFA:

Araç muayene ücretleri, trafik sigortası, MTV taksitleri, egsoz muayeneleri gecikme cezaları VS... VS... almış başını gitmiş. Vatandaşın mali olarak gücü artık yetmiyor. Sonra araçları durdurup bunlardan bir de üstüne fahiş cezalar yazılıyor. YAZIK GERÇEKTEN ÇOK YAZIK. Vatandaşın halinden anlayacak, insanını seven ve düşünen yöneticiler istiyoruz.

74
3
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title