Haberler

Et entegre tesisinde hayvana işkence! Baltayla defalarca kafasına vurdular

Güncelleme:

Amasya'da bir et entegre tesisinde büyükbaş hayvana bıçak ve baltayla eziyet edildiği ortaya çıktı. Vahşetin görüntülerinin sosyal medyada yayılması üzerine inceleme başlatıldı. Soruşturma kapsamında 5 kişi, jandarma tarafından gözaltına alındı.

Amasya'nın Suluova ilçesinde faaliyet gösteren bir et entegre tesisinde kayda geçen görüntüler izleyenlerin kanını dondurdu. Kesim için bekletilen büyükbaş hayvana çalışanlar tarafından bıçakla eziyet edildiği ve kafasına onlarca kez baltayla vurulduğu görüldü. Çektirilen eziyet karşısında inleyen hayvanın o görüntüleri sosyal medyada büyük tepki topladı.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Görüntüler üzerine jandarma, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Tesisteki incelemeler sonrası İ.T., N.?., H.S., E.Ç. ve A.A. yakalanarak gözaltına alındı.

Et entegre tesisinde hayvana işkence! Baltayla defalarca kafasına vurdular

VALİLİK OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Amasya Valiliği'nden yapılan açıklamada, "17 Mayıs 2024 günü bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında yayınlanan ve ilimizde bir et entegre tesisinde çekildiği iddia edilen, büyükbaş hayvana eziyet edildiğine dair görüntülere ilişkin kamuoyunu bilgilendirmeye ihtiyaç duyulmuştur. Söz konusu haberlerle ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın bilgileri doğrultusunda, konu hakkında yapılan araştırmalar neticesinde, olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen şüpheliler İ.T., N.?., H.S., E.Ç. ve A.A. yakalanarak haklarında gerekli adli tahkikata başlanmıştır. Ayrıca, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Amasya Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğümüzce ilgili mevzuatlar doğrultusunda, işletme ve şüpheliler hakkında gerekli idari yaptırım uygulanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Et entegre tesisinde hayvana işkence! Baltayla defalarca kafasına vurdular

HAYVANA İŞKENCE EDİLEN TESİSTEN "ÜZGÜNÜZ" AÇIKLAMASI

Tesisi işleten şirketin avukatı Mehmet Akif Aydın, "Olaydan dolayı üzgünüz. Yıllardır faaliyet gösteren bir işletmedir. Hiçbir şekilde böyle bir durumla karşılaşılmış değildir. Bu yaşanan olayın da nasıl olduğu, geliştiğiyle ilgili açıklama yapacağız. Üzücü ve yaşanmasını kimsenin istemeyeceği bir olay" açıklamasında bulundu.

Et entegre tesisinde hayvana işkence! Baltayla defalarca kafasına vurdular

"İŞÇİLERİMİZİN PSİKOLOJİSİ ÖLEN ARKADAŞLARINDAN ETKİLENDİ"

İşletmede 5 ay önce de bir boğanın saldırması sonucu bir işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Aydın, "3, 4 ay önce yine burada bir iş kazası meydana geldi. Bir hayvanın işçimize çarpması sonucu işçimiz hayatını kaybetti. Onunla ilgili hukuki süreç devam ediyor. Dün aileyle anlaşmayı tamamlamıştık. Ama böyle bir olay meydana geldiği için şu an bekletiyoruz. İşçilerimizin o olaydan dolayı da psikolojisi biraz etkilenmiş durumda. Bu olayda da yine hayvan zincirinden kurtulup işçilerin üstüne gelmesiyle bir anlık olay meydana geldi" diye konuştu.

Et entegre tesisinde hayvana işkence! Baltayla defalarca kafasına vurdular

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Sosyal Medya Jandarma İnceleme Amasya Altay 3.Sayfa Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500

Yorumlar (11)

ahmet çakır:

Direk kapatın orayı, mühürü vurun. O hayvanı işkence ederek öldürmek insanlık suçudur!!

164
3
yanıtYanıtla
ahyed yıldız:

İnsanlığı islam öğretiyordu. İslam kaldırılıp laiklik getirildikten bu yana insanlık rafa kalktı

yanıt42
yanıt127
Doğrucu:

Kurban bayramında görüyoruz islamiyetin verdiği terbiyeyi insanlığı sokaklar kan gölü her yer deri islamiyetin yetiştirdiği kişiler işte

yanıt117
yanıt20
Cemal SABAS:

Hayvanın işkence edilerek öldürülmesi tam bir vahşilik. Bu işçileri hemen psikologa girmeleri lazım. Bunu yapan bir insanın hemcinsine bile yapması kaçınılmaz. Yediğimiz etlerin helalliği tartışılır.

87
1
yanıtYanıtla
Ahmet Turhan Hava:

elleriniz kırılsın zalimler

53
1
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

köfteleri yerken öyle demiyordunuz

yanıt3
yanıt25
Ahmet Turhan Hava:

kasap bir gram et almıyorum

yanıt1
yanıt0
Trabzon61:

Allahim sen insanlarin icine merhamet ver. Inanilir gibi degil bu nasil bir vicdansizlik canilik ve merhametsizliktir. Bunu yapan bir insandan herseyi beklenir. Insallah en agir cezayi alirlar. Her yere cok buyuk denetimler gelmeli ve 7/24 bu tarz kurumlarda denetim yapilmali.

30
0
yanıtYanıtla
hic33:

Kesin o boğaya da böyle yapılmıştır. Acı ve can havliyle saldıran hayvan işçinin ölmesine sebep olmuştur.

26
0
yanıtYanıtla
Cüneyt Özbay:

bunlar insanın yaaa nerde sizin teşkilatımız düzeniniz

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title