Haberler

Tekirdağ'da Lise Öğrencileri Askeri Araç ve Silah Sergisini Gezdi

Güncelleme:

Tekirdağ'da düzenlenen 19 Mayıs etkinliği kapsamında lise öğrencileri, 5. Kolordu Komutanlığı'nda araç ve silah sergilerini gezme fırsatı buldu. Etkinlikte öğrenciler, yerli ve milli imkanlarla üretilen araçları inceledi ve askeri personelden bilgi aldı. Ayrıca, keskin nişancı timi, köpek timi ve arama kurtarma bölüğü de tanıtıldı. Etkinlik sonunda öğrenciler ve askeri personel birlikte fidan dikti ve voleybol-basketbol maçı oynadı.

Tekirdağ'da lise öğrencileri 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde 5. Kolordu Komutanlığında araç ve silah sergilerini gezme fırsatı bularak askeri personelle ile güzel vakit geçirdi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın kutlanması ve gençlerin Türk Silahlı Kuvvetleri arasındaki bağın artırılması için etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe 5. Kolordu Komutanı Tümgeneral Muammer Alper, öğrenciler ve şehit aileleri katılırken, kolordu hakkında öğrencilerin bilgilendirilmesinin ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Etkinliğin devamında öğrenciler, yerli ve milli imkanlarla üretilen Vuran, Kirpi, komuta aracı, M4K kurtarıcı aracı ve hava savunma araçlarının yer aldığı sergiyi gezerken, zaman zaman araçlara binen öğrenciler askeri personel tarafından bilgilendirildi.

Güzel vakit geçiren etkinlikte öğrencilere, keskin nişancı timi, köpek timi ve Kahramanmaraş depremlerinde bölgede çalışma yapan 5. Kolordu İstihkam Alay Komutanlığı Arama ve Kurtarma Bölüğü de tanıtılırken, ardından askeri personel, öğrenciler ve şehit aileleri birlikte fidan dikti.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın kutlanması etkinliği öğrenciler ve askeri personel arasında oynanan voleybol ve basketbol maçıyla sonra erdi. Bu sayede öğrenciler hem askeri birlikler hakkında bilgi aldı, hem de güzel vakit geçirme fırsatı buldu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Basketbol Voleybol Tekirdağ Yerel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

title