Haberler

Iğdır'da 14 Mayıs Çiftçiler Günü kutlandı

Güncelleme:

Iğdır'da düzenlenen programda çiftçiler bir araya geldi ve 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü kutlandı. Programda çiftçilerin önemi vurgulandı ve tarımsal su sorununa çözüm olacak Tuzluca barajının ihalesi yapıldığı müjdesi verildi.

Iğdır'da 14 Mayıs Çiftçiler Günü kutlandı

IĞDIR - 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla Iğdır'da düzenlenen programda çiftçiler bir araya geldi.

Iğdır Kültür merkezinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program günün önem ve anlamını belirten konuşmalar ile devam etti. Iğdır'daki çiftçilerin bütün desteklerden yararlanmaları için çalıştıklarını belirten Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Tingiş; "İlimizde tarımsal hayvancılığın kalkınması bizim için önemli bir yer almaktadır. Bu çerçevede ilimizde tarımsal hayvancılığa yönelik destekleyici çalışmalarımız her yıl artarak devam etmektedir" dedi.

Iğdır Valisi Ercan Turan, çiftçilerin değerinin bilinmesi gerektiğine vurgu yaparak Iğdır'da su kullanımının da hor kullanıldığına dikkat çekti Vali Turan konuşmasında; "Kim ki üretiyorsa efendi olur kim ki üretmiyorsa birine muhtaç olur el açar birisinin kölesi olur. Demek ki en önemli temel ihtiyacımız olan gıda ürünlerini üretenler üretmeyenlerin efendisi olur. Iğdır'da su sorunu yok Iğdır'da suyu kullanmama sorunu var. Türkiye'de ben birçok vilayette bulundum. Suyun bu kadar hor bu kadar vahşi bu kadar plansız kullanılan başka bir yer görmedim" dedi. Vali Turan, Iğdır'ın tarımsal su soruna çözüm olacak Tuzluca barajının ihalesinin yapıldığı müjdesini de çiftçilere vererek; "20 yıldır yapılamayan Tuzluca barajının ihalesi yapıldı. Peki, sonra ne yapılacak? Ona bağlı olarak kapalı sulama sistemleri yapılacak. Iğdır'ın en önemli sorunu olan suyu kullanmama sorunu ortadan kalkacak" dedi. Program çiftçilere plaket takdimi ile sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Çiftçiler Günü Tuzluca Iğdır Yerel Ekonomi Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title