Haberler

İnsanlar arasında güç savaşları...

Özge Avcu

Özge Avcu

Yazar -Aile İlişki Koçu -Pro.Yaşam Motivasyon Koçu
29.08.2023 06:18

Kültür ve gelişmek hayatın her alanında büyük önem taşıyor. Sadece sizi değil çevrenizde olan herkesi etkiliyor. Bireysel kişilik ve üslup herkeste değişse bile dar zihniyetli kişilerle karşılaşmak hayatınızın sonuna kadar denk geleceğiniz bir durum... Her dediğinizin altında "ima" arayan... Sebepsiz size cephe alan... Gereksiz güç savaşlarına giren... Hiçbir yetkinliği olmayan ama kendini Nirvana sanan... Kendini geliştirememiş... Söylenilen sözleri istediği gibi çeviren ve at gözlüğünü çıkarmayı başaramayan basit seviyeler... Hayatında bir kere bile takdir edilmemiş... Yaptığı her şeyi abarta abarta anlatan yalaka tiplerden söz ediyorum. Muhakkak bir yerde denk gelmişsinizdir. Hayatın zorlu koşullarını yaşarken birde böyle insanlar; sosyal çevrede ve iş hayatında sakin kalmayı zorlaştırabiliyor.

Yine de bu model insan tipleriyle başa çıkmak, zor değil. Aşağıdaki maddeleri aklınızda tutarak ve hayatınıza geçirdiğinizde, siz değil onlar düşünecek :)


1. Dar zihniyetli kişiyi olduğu gibi kabul edin...

2. Konuşulanları anlama biçimine bakın...

3. Manipülasyon tavırlara karşılık vermeyin... (Bu davranış onları daha çok sinirlendirecektir.)

4. Saygının sınırını aşmadığı sürece, onu ciddiye almayın...

5. Yapılması gerekenlerin dışında gereksiz sohbet etmeyin ve uzak durun...

Olması gerekenlerin dışında, bu kişileri görmezden gelin. Ve umursamayın. Tartışmaya değecek kadar kendilerini önemli hissetmelerine izin vermeyin.

Baktınız ki, tartışma başlatıyor ve uyarmanıza rağmen bilinçli şekilde üzerinize gelerek manipüle etmeye çalışıyor; SESSİZ KALIN. GÜLÜN VE ORADAN UZAKLAŞIN.

Bu model insanlar, umursanmamalıdır. ;)

title