Haberler

Türkiye ve Özbekistan Arasında Sosyal Hizmetler İş Birliği Mutabakatı İmzalandı

Güncelleme:

Türkiye ve Özbekistan arasında aileler, kadınlar, çocuklar, engelli ve yaşlı bireylere sunulan sosyal hizmetlerin geliştirilmesi amacıyla bir mutabakat zaptı imzalandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türk Devletler Teşkilatı 1. Sosyal Politika Bakanlar Toplantısı kapsamında Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sosyal Koruma Milli Ajans Başkanı Mansurbek Olloyorov ile bir araya geldi ve iş birliği mutabakatı imzalandı.

Türkiye ve Özbekistan arasında aileler, kadınlar, çocuklar, engelli ve yaşlı bireylere sunulan sosyal hizmetlerin geliştirilmesi amacıyla bir mutabakat zaptı imzalandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı "Türk Devletler Teşkilatı 1. Sosyal Politika Bakanlar Toplantısı" kapsamında çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi. Göktaş, bu çerçevede Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sosyal Koruma Milli Ajans Başkanı Mansurbek Olloyorov ile bir araya geldi. Kadın, çocuk, aile ve sosyal politikalar konularında görüş alışverişinde bulunulan görüşmenin ardından Göktaş ve Olloyorov, Türkiye ve Özbekistan arasında "Sosyal Hizmetler Alanında İş Birliğine İlişkin Mutabakat Zaptı" imzaladı. İmza töreni sonrasında Göktaş hayırlı olması temennisinde bulunurken, Olloyorov da "Güzel neticeleri olsun" dedi.

Öte yandan Bakan Göktaş, Azerbaycan Aile, Kadın ve Çocuk İşleri Devlet Komitesi Başkanı Bahar Muradova ve Kırgızistan Çalışma, Sosyal Güvenlik ve Göç Bakanı Gulnara Baatyrova ile de ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde ilki düzenlenen Türk Devletler Teşkilatı 1. Sosyal Politika Bakanlar Toplantısı ile Türk dünyası ülkelerinde ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik iş birliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mahinur Özdemir Göktaş Özbekistan Türkiye Çocuk Ajans Diplomasi Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title