Haberler

Özel'den 28 Şubat davası hükümlülerine yönelik af kararına ilk yorum

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generaller için verilen af kararını değerlendirdi. Özel, "İleri derecede hastalıkları bulunan hükümlü generaller Çetin Doğan, Çevik Bir, Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak ve Erol Özkasnak'ın cezalarının kaldırılma kararları gecikmiş ama doğru bir adımdır. Ailelerinin gözü aydın" dedi. Öte yandan kararın Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından gelmesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Şubat davasından ceza alan Çevik Bir, Çetin Doğan, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri ve Yıldırım Türker'in de aralarında olduğu generallerin kalan cezalarını kaldırdı. Karara, Adli Tıp'ın generallerin 'sürekli hastalık' ve 'bunama' raporları gerekçe gösterildi.

ÖZEL'DEN KARARA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan'ın 28 Şubat davasından ceza alan generallerin kalan cezalarını kaldırmasını "gecikmiş ama doğru bir adım" diye yorumladı.

"AİLELERİNİN GÖZÜ AYDIN"

Özel, kararın ardından yaptığı ilk açıklamada, "İleri derecede hastalıkları bulunan hükümlü generaller Çetin Doğan, Çevik Bir, Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak ve Erol Özkasnak'ın cezalarının kaldırılma kararları gecikmiş ama doğru bir adımdır. Ailelerinin gözü aydın" dedi.

Özel'den 28 Şubat davası hükümlülerine yönelik af kararına ilk yorum

ÖZEL-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNDE ÖNE ÇIKMIŞTI

Geçtiğimiz haftalarda CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yapılan ikili görüşmede, Özel'in talepleri sonucunda 28 Şubat davası sanıkları gündem olmuştu. Erdoğan'ın CHP'ye yönelik iade-i ziyaret yapacağını belirtmesi ve normalleşme sürecine ilişkin çağrılarda bulunmasının ardından alınan af kararı Özel ve Erdoğan arasındaki görüşmeyi yeniden gündeme getirdi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Cevat Temel Özkaynak Yıldırım Türker Erol Özkasnak Çetin Doğan Özgür Özel Çevik Bir 28 Şubat Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500

Yorumlar (4)

Nurullah Aydın:

işine gelene doğru işine gelmeyene adelet yok dersin nasıl bir muna fiksin özgür

20
15
yanıtYanıtla
Cevdet Pasa:

Hani nerde adalet hukuk 28 Şubat mağdurlarına Aynı kafalar hiç değişmez bunlar

7
3
yanıtYanıtla
Turgut Aydoğdu:

28 şubat mağduru bir insan olarak ben affediyorum paşam. Affetmek büyüklüktür.

yanıt3
yanıt3
BARBAROS:

Adaletin terazisi çoktan çökmüştü. Sevmediği grup adaletsizlikten içeri girdiğinde sesini çıkartmayanlar çökertti. İyi oldu mantığı ile el birliğiyle çökerttik adaleti. Şimdi adalet ipini koparmış boğa gibi. Boynuz kime girerse o bağırıyor...

5
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title