Haberler

Bakanı Tekin, mülakatların kaldırılmasına kapıyı kapattı: Gündemimizde böyle bir şey yok

Güncelleme:

Türk Eğitim-Sen, sözleşmeli öğretmen istihdamında sözlü sınav uygulamasının iptali için dava açtı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin yaptığı açıklamada şu an gündemlerinde böyle bir konunun olmadığını belirterek mevcut yasal düzenlemeye göre işlem yaptıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel seçim öncesi, "Mülakatları kaldıracağız" açıklamasında bulunmuş ancak bu konuda bir adım atılmamıştı. Türk Eğitim-Sen, sözleşmeli öğretmen istihdamında sözlü sınav uygulamasının iptali için Danıştay'da dava açtı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise mülakatın kaldırılmasının gündemde olmadığını söyleyerek, "Bakan olarak yasal düzenlemeye göre işlem yapıyorum." dedi.

KAMUDA MÜLAKAT YARGIYA TAŞINDI

Türk Eğitim-Sen, sözleşmeli öğretmen istihdamında sözlü sınav uygulamasına ilişkin yeni düzenlemeyi içeren yönetmelik değişikliğinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay'da dava açtı. Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in dün Resmi Gazete'de yayımlanarak, ilgili yönetmeliğe "Sözlü sınav başarı puanı, KPSS puanının yüzde 50'si ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50'si alınarak belirlenir" hükmünün eklendiği hatırlatıldı.

Açıklamada "Sözlü sınav sisteminin, objektif ölçme ve değerlendirme kriterlerine uygun olmayan, her türlü suistimale, ayrımcılığa, adam kayırmacılığa açık, denetlenmesi imkansız bir sınav şekli" olduğu belirtilerek dava açıldığı kaydedildi.

"MÜLAKATA KARŞI ÇIKANLAR DÜZENLEMEYİ İPTALE TAŞIYOR"

Yaşanan bu gelişmenin ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin eğitim gündemine ilişkin sorularını yanıtladı. Tekin, mülakatla ilgili soruya, "Bir şeyi atlıyorlar. Şu andaki mevcut duruma göre mülakat yüzde 100 etkili öğretmen arkadaşlarımızın atanmasında. Biz mülakatın etkisini yüzde 50'ye düşürüyoruz ama ilginç bir şekilde mülakata karşı çıkanlar bu düzenlemeyi iptale taşıyorlar. Yani 'yüzde 100 mülakat etkili olsun' diyorlar. Burada bir çelişki var, anlamakta zorlanıyorum. Biz yönetmeliğimizi yayınladık, süreci ona göre işleteceğiz." sözleriyle yanıt verdi.

Tekin, "Mülakatın tamamen kaldırılması söz konusu mudur?" sorusuna, "Şu an bizim gündemimizde öyle bir şey yok. Ben Bakan olarak yasal düzenlemeye göre işlem yapıyorum, mevcut elimizdeki yasal düzenlemeye göre." karşılığını verdi.

Bakanı Tekin, mülakatların kaldırılmasına kapıyı kapattı: Gündemimizde böyle bir şey yok

EĞİTİMCİLERE YÖNELİK ŞİDDET

Eğitimcilere yönelik şiddete karşı yasal düzenlemenin ne zaman Meclis'e geleceğine ve düzenlemenin içeriğine ilişkin soru üzerine Tekin, sürecin bürokratik anlamda tamamlandığını söyledi. Tekin, düzenlemenin önce Meclis Milli Eğitim Komisyonu'nun gündemine sonrasında ise Genel Kurulun gündemine geleceğini belirtti.

Yusuf Tekin, "Ne tür tedbirler aldığımızı daha önce de açıkladık. Hapis cezalarının artırılması, erteleme taleplerinin reddedilmesi, özel okullardaki öğretmen arkadaşlarımızın aynı şekilde koruma altına alınması... Yasal düzenlemeyi yapıyoruz. Ancak şunun altını çizmek lazım, bu konular salt yasal düzenlemelerle çözülebilecek konular değil. Hep beraber toplumsal farkındalık oluşturmamız gerekiyor. Sektördeki bütün paydaşlarımız, toplumun bütün katmanları hep beraber bir farkındalık oluşturmamız sadece öğretmenlik için değil, şiddete maruz kalma potansiyeli olan bütün mesleklerle ilgili gerekiyor. Bunu özellikle istirham ediyorum."

"DÜZENLEME ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA KOMİSYON GÜNDEMİNDE"

Düzenlemenin ne zaman geleceğine yönelik sorunun yinelenmesi üzerine Tekin, "Önümüzdeki hafta büyük ihtimalle komisyon gündemine gelecek. Oradaki tartışmaların seyrine göre Genel Kurul gündemine ne zaman geleceğini de orada göreceğiz." dedi.

Kaynak: AA / Politika

Sözleşmeli öğretmen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Eğitim Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Tamı tamına 1,5 ton! 'Toros Kaplanı' isimli boğa, pazara ayak basar basmaz satıldı

Tamı tamına 1,5 ton! 'Toros Kaplanı' isimli boğa, pazara ayak basar basmaz satıldı

500

Yorumlar (2)

şahabettin Ayyıldız:

Şükürler olsun ki rızık Allah tandır. Mülakat ın diğer bir ismi benden olmayana ekmek yok

30
0
yanıtYanıtla
İsmimi ne yapacaksın:

Siz gittiğinizde kalkacak nasılsa.

4
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title