Haberler

İbrahim Akın: Siyanür ile yapılan altın madenciliği ölümdür

Güncelleme:

DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, siyanür ile yapılan altın madenciliğinin "ölüm olduğunu", bunu durduruncaya kadar mücadele edeceklerini söyledi. Akın, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, uluslararası altın şirketlerinin bugün Ankara'da bir toplantı yaptıklarını aktardı. Çok uluslu şirketlerin doğaya ve çevreye zarar verdiğini dile getiren Akın, İliç'teki maden kazasını anımsattı. İliç'ten ders alınmaması durumunda daha riskli olayların ortaya çıkacağını ifade eden Akın, siyanürün satışının yasak olduğunu ancak altın arama işlemlerinde hala kullanıldığını belirtti.

DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, siyanür ile yapılan altın madenciliğinin "ölüm olduğunu", bunu durduruncaya kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Akın, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, uluslararası altın şirketlerinin bugün Ankara'da bir toplantı yaptıklarını aktardı.

Çok uluslu şirketlerin doğaya ve çevreye zarar verdiğini dile getiren Akın, İliç'teki maden kazasını anımsattı.

İliç'ten ders alınmaması durumunda daha riskli olayların ortaya çıkacağını ifade eden Akın, şöyle konuştu:

"Siyanürün satışı halka yasaklanmıştır. Yani tehlikeli zehir olduğu bu iktidar tarafından da kabul edilmiştir. İktidar bunu kabul ediyor ama bir taraftan da şirketlerin ellerindeki siyanür vasıtasıyla altın arama işlemlerinde kullanılmasına yol veriyor. Avrupa'nın birçok ülkesi siyanürlü liç yöntemiyle altın aramanın yasaklanmasını kabul etmiştir. Peki neden bizim ülkemizde hala bu uygulamalar devam ediyor? Siyanür ile yapılan altın madenciliği ölümdür. Bu ölüm insanlara dayatılamaz ve kabul ettirilemez. Siyanür ile altın madenciliğini durduruncaya kadar mücadelemizi devam ettireceğiz."

Kaynak: AA / Politika

Milletvekili İbrahim Akın DEM Parti Ankara İzmir Çevre Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title