Haberler

DEM Parti'den Kobani Davası kararlarına tepki: Kumpaslarınızı çökerteceğiz

Güncelleme:

Kobani Davası'nda verilen cezalara DEM Parti'den ilk tepki geldi. Partiden yapılan açıklamada "Rehin tutulan arkadaşlarımıza verilen cezalar bizleri yıldıramaz. Demokratik siyasete darbe vuranlar, kumpaslarınızı çökerteceğiz, bizler kazanacağız, halklar kazanacak" ifadeleri kullanıldı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Kobani Davası'nda verilen cezalarla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Açıklamada cezaların yıldıramayacağı ve kararla demokratik siyasete darbe vurulduğu vurgulandı.

"KUMPASLARINIZI ÇÖKERTECEĞİZ"

DEM Parti'nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Kobanî Kumpas Davasında rehin tutulan arkadaşlarımıza verilen cezalar bizleri yıldıramaz. Demokratik siyasete darbe vuranlar şunu bilsin ki kumpaslarınızı çökerteceğiz, bizler kazanacağız, halklar kazanacak!"

KOBANİ DAVASI'NDA KARARLAR AÇIKLANDI

Davada Selahattin Demirtaş 42 yıl, Figen Yüksekdağ 30 yıl, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk 10 yıl hapis cezasına çarptırılırken; Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan, Ayhan Bilgen ve Aysel Tuğluk beraat etti. Gültan Kışanak ve Ayla Akat Ata ise tahliye edildi.

NE OLMUŞTU?

HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun 6 Ekim 2014'te yapılan açıklamasının ardından terör örgütü YPG/PKK yandaşları tarafından Aynularab bahanesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki iller başta olmak üzere 35 il, 96 ilçe ve 131 yerleşim yerinde barikatlar kurulup yollar kesildi.

Olaylarda uzun namlulu silah, molotofkokteyli, havai fişek, taş ve sopalarla kamu binalarına, vatandaşların evlerine, iş yerlerine ve araçlara zarar verildi. Şiddet olaylarında 2 polis şehit oldu, Diyarbakır'da Kurban Bayramı dolayısıyla yoksullara kurban eti dağıtan Yasin Börü ve üç arkadaşının da aralarında bulunduğu 43 kişi hayatını kaybetti, 435'i sivil, 326'sı güvenlik görevlisi 761 kişi yaralandı.

Olaylar sırasında 37 "nitelikli adam öldürme", 29 "adam öldürmeye teşebbüs", 3 bin 777 "mala zarar verme", 25 "alıkoyma", 395 "hırsızlık", 15 "yağma", 308 "iş yeri ve konut dokunulmazlığını ihlal", 13 "Türk bayrağını yakma, 7 "Atatürk'ü Koruma Kanunu'na muhalefet" suçu işlendi.

DEM Parti'den Kobani Davası kararlarına tepki: Cezalar bizleri yıldıramaz

Haberler.com / Abdullah Teymur - Politika

Kobani Davası DEM Parti DEM Parti Kobani Hukuk 3.Sayfa Politika Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

title