Haberler

Bakan Şimşek valilere böyle seslendi: Harcadığımız para babamızın parası değil, milletin parası

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf tedbirlerine hassasiyetle uymalarını istediği valilere, "Ben defterlerimi son sayfasına kadar kullanıyorum. Beyaz kağıt falan kullanmıyorum. Harcadığımız para babamızın parası değil, milletin parası. Lütfen tasarruf tedbirleri konusunda maksimum hassasiyet gösterin" çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz salı günü İçişleri Bakanlığı'nın düzenlediği Valiler Toplantısı'na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, valilerden kamuda tasarruf tedbirlerine hassasiyetle uymalarını istedi.

"HARCADIĞINIZ PARA BABANIZIN PARASI DEĞİL"

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre; tasarruf tedbirlerinin valilikler için çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Şimşek, "Hepiniz tasarruf tedbirlerine uymakla mükellefsiniz. Taşıt kullanımından tanıtım giderlerine kadar bu alanda hassasiyet gerekiyor. 2024 yılında biz bütçeye tam uyarsak 2,7 trilyon lira açık vereceğiz. O açığı nasıl finanse edeceğiz? Borçla. Borçla finanse etmek bugünkü yüksek faiz sürecinde memleketin imkânlarının yatırım ve hizmet yerine faize gitmesi demektir. O yüzden sizin de üzerinize görev düşüyor. Ben defterlerimi son sayfasına kadar kullanıyorum. Beyaz kağıt falan kullanmıyorum. Harcadığımız para babamızın parası değil, milletin parası. Lütfen tasarruf tedbirleri konusunda maksimum hassasiyet gösterin. Gösterişten uzak, mütevazi bir kamu anlayışına her alanda mecburuz" ifadelerini kullandı.

"FARK EDERSENİZ BİZİ YÖNLENDİRİN"

Yerel yatırımların takibinin çok değerli olduğuna dikkat çeken Bakan Şimşek, "Bir yerde kayıt dışı faaliyet fark ederseniz bizi yönlendirin. Eğlence sektörü denetimleri konusunda vereceğiniz destek önemli. Kayıt dışı satılan malların tespiti, kira gelirleri, günübirlik kiralamalar konusu. Akaryakıt, tütün, alkollü içkiler kayıt dışılığın inanılmaz cazip olduğu alanlar..." şeklinde konuştu.

"MAKAM ARAÇLARINIZI SATIP TOGG ALABİLİRSİNİZ"

Toplantının ardından soruları yanıtlayan Şimşek'in bazı valilerin TOGG satın almak istediğini söylemesi üzerine, "Makam araçlarınızı satıp, TOGG alabilirsiniz" dediği kaydedildi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Mehmet Şimşek Beyaz Kağıt Maksimum Maliye Politika Ekonomi Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500

Yorumlar (94)

SMMM:

Bu ülke de diyanet işlerine ayrılan bütçe ve seçim için siyasi partilere ayrılan ödenek israftır.

806
221
yanıtYanıtla
İlyas Cora:

SMMM diye yorum yapan arkadaş sana saygı duyuyorum ama görüşüne değil bilgin yanlış şöyle ki; TC 'i kurulmadan önce din işleri yürüsün diye belki basli kişiler mallarını vakfederlerdi bu gün vakıflar genel müdürlüğü diye bilinen kurum bu kurumdur yani din hizmetlerinin hakkıdır ve diyanete ayrikan bütçenin iç katı büyüklüğünde ve devlet bu parayı kullanıyor ,o zaman gücünüz yetiyorsa verin vakifkardan gelen ve hakkı olan gelirleri ,alın drvletun ayirdigi bütçeyi bakalım ...

yanıt139
yanıt175
İlyas Cora:

SMMM diye yorum yapan kardeşim,sana saygı duyuyorum ama görüşüne değil şöyle ki TC 'i kurulmadan önce din işleri yürüsün diye belli başlı kişiler mallarını vakfederlerdi bu gün bildiğimiz vakıflar genel müdürlüğü bu kurumdur ve geliri diyanete ayrılan buycenin üç katı fazla ve devlet bu parayi kullanıyor verin o zaman diyanetin hakkı olan gelirleri devlet ödenek ayırmasın yani demem o ki bilgi sahibi olmadan görüş sahibi olmak yanlıştır ..

yanıt55
yanıt102
Vatandaş:

Katılıyorum. Dünyanın pek çok ülkesinde din para ile öğretilmiyor.

yanıt266
yanıt93
anti mizantropist:

soru: din kişi ile yaratıcı arasında ise, devletin bu ikisi arasındaki fonksiyonu nedir? cevap: yaratıcı vahiy gönderir, peygamber iletir, ama insanlar anlayamaz, devletin görevi ise vahiyleri tefsir etmektir, insanların vahiylere göre yaşamasını sağlamak ve takip etmektir!

yanıt44
yanıt54
Muhammed Tan:

Diyanet nerene battı merak ettim..

yanıt183
yanıt313
Sukran Sönmez:

serbes meslek olan muhasebeci arkadaş chp nin defterini mi tutuyor ?

yanıt50
yanıt76
D:

Halbuki zamanında dedelerin dininizi iyi yaşayın diye yurdu düşmandan kurtarmak için canlarını feda etmişlerdi. Bu kadar haddi hesabı olmayan kurum kuruluş varken gözünüze neden batıyor.

yanıt58
yanıt92
Cafer Cevheri:

TC kurulmadan önce Diyanete mal bağışlamışlar. Yalana bak. Para ile namaz kıldırmak haramdır. İmamlık gereksiz ve caiz değildir. Aldıkları para haram

yanıt36
yanıt16
Cafer Cevheri:

Para ile namaz kıldırmak caiz değildir. İmamların aldığı para haramdır.

yanıt32
yanıt10
Tüm 94 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title