Haberler
Güncelleme:

Satamadığı soğanı bedava yapınca 3 bin kişi tarlaya akın etti

Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde çiftçilik yapan Serdar Dinç, 70 dönüm tarlaya ektiği soğanı satamayınca vatandaşlara ücretsiz dağıttı. Soğanın bedava olduğunu duyan yaklaşık 3 bin kişi tarlaya akın etti. Ana yol trafiğe kapanınca jandarma yolu açmaya çalıştı. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (50)

Bülent Çoban Izol:

Allah razi olsunki Tarla sahibiden cürumeye terkmedi kuru soganı vatandaşin isi görülsün diye sevap isledi helal sana Allah kabul etsin hayrini??

1052
12
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Oraya gelen 3 bin kişinin en azından 200 kişisi çiftşinin malını almayan tüccarların adamlarıdır... Zira, gönderdikleri sığınmacılara(!) ödeyecekleri para, malın alımına ödeyeceklerinden çok, çok, çok daha azdır da ondan. (Bu yorumun yayınlanmasına engel olan bir içeriği mi var?)... Anlayan anladı, anlamayan dislayk vermesin.

yanıt668
yanıt162
Hek Tor:

...ha ha haaaaa, ne kadar haklıymışım yazdığımda, dislayk verenlerin hepsi sözünü ettiğim tüccarlardan olmalı...

yanıt0
yanıt1
Turbo Levent:

Bu düzeni seçenlerin oylarıyla devam ettirenin sızlanma hakkı olmamalı

yanıt41
yanıt51
Bükücü:

3 Bin yiğit muhtaç olmuş kuru soğana, bilmem ağlasam mı? ağlamasam mı?

228
626
yanıtYanıtla
Kemal Demir:

Toplum olarak bedavayi severiz hatta bedavaya aldığımız seyi pazarda satmayida biliriz...

yanıt211
yanıt11
Bükücü:

Şimdi size göre bu 3 bin kişi bedava olduğu ve pazarda satmak istediği için mi topluyor? yoksa aralarında gerçekten de ihtiyacı olanlarda var mı?

yanıt4
yanıt2
Ali Bayat:

Bunun gibi olaylar Almanyadada oluyor ama vatandaş bedava dehip çuval çuval götürmez tarlanın çıkılına bir sandık konur herkes gönlünden kopanı sandığa atarki bari çiftçinin mazot parası çıksın.

648
9
yanıtYanıtla
Marko Apostolidis:

bahsettiğin şeyi bende gördüm bu gavurda. yol kenarına römork koymuş, fiyat listesi asmış, terazi kurmuş ve para için bir kutu koymuş. sen ihtiyacın kadar alıp ölçüp parasını bırakıp gidiyorsun, sahibi başında değil....

yanıt382
yanıt8
Hek Tor:

@Ali Bayat... Senin daha kendinden haberin yok ki AliManya'dan haberin olsun, orada yaşasan dahi... Alman malını ne bedava ne de bahşiş karşılığında verir, hatta canını alırsın ama malına alamazsın. Kendin topla ucuza getir olayıdır o. @Marko Apostolidis senden daha akıllı, orada yaşamamasına karşın.

yanıt48
yanıt183
Hek Tor:

Ali Bayat'a yazdığım cevaba dislayk verenler ya konuyu bilmiyorlar ya da biraz... pardon epey bir geriler... La dedik ya, Alman ürününü toplamak, sevketmek için para vermemek niyetiyle, bizdeki kendin pişir kendin ye misali, ilanını asar, fiyatını koyar, isteyen müşteri gidip tarladan kendisi toplar ve ödemeyi yapar; market veya pazardan daha ucuza geldiği ve eksersiz de yaptığı için müşteri de memnundur çiftçi de... Bunda anlamayacak ne var ki?

yanıt100
yanıt32
Dilek Usta:

Ve hiç kimse parayı alıp gitmiyor.

yanıt64
yanıt2
mehmet türkel:

Nasıl bir ülkede yaşıyoruz yahu marketlerde soğan 30 tl oldu çiftçi soğan satamıyor,kazanan kim belli asalak aracılar zıkkım yiyesiler 3 kuruşa alıp 5 katı fiyata hale verirler halde 2-3 katına pazarcılara kaktırır vatandaşa kazık yemek kalır.

556
5
yanıtYanıtla
Marko Apostolidis:

amcam, en başta abd türkiye'ye diyorki "senin genelde cebinde para yok, hep bana geliyorsun para diye. Ben sana para veririm AMA sen hiç bir konuda, ister pamuk, fındık, tütün vs bana rekabet etmeyeceksin, çiftiye para vermeyeceksin, benden alacaksın. aldığın şeyin nakliyesi için gemi gönderme, ben kendi gemimle sana getireceğimki, bizim kaptanda para kazanmış olsun"

yanıt125
yanıt54
Doğuş:

İthal soğan varken çifçisininkini niye alsın.Acı ama gercek

151
38
yanıtYanıtla
Mehmet Kahraman:

Helalin var amcam benim Allah seni cennetine koysun

113
0
yanıtYanıtla
Kaan Korkmaz:

Çiftçimizin durumuna üzüldüm ama bir yandan da sevindim en azından bazı açgözlüler gibi nehre ırmağa dökmemiş sevap kazanmış.

65
0
yanıtYanıtla
Cafer doğan:

Gönül isterdiki vatandaş bir nebzede tarla sahibine ücretini ödeseydi az da olsa güzel olurdu

33
0
yanıtYanıtla
Mehmet Kır:

Adam ürünü satamıyor markette 25 tl ?? Kafası bozulmuş bedava dağıtmış bizim millet yağmaya koşar gibi koşmuş. Üreticiye mi acırsın mal elinde kaldı zarar etti.. Vatandaşamı acırsın bir soğan için sanki savaşa gider gibi dalmış.İkditar habire tehdit ediyor faişçileri stokçuları ama elle tutulur bir icraat yok..bir kaç adi stokçuya çök bir daha ticaret yapamayacak hale getir..1 hafta çok değil 1 hafta zincir marketlere vur zinciri ibrati alem olsun diye bir kaçta evsahibine çök ortam ucuzlar..

27
3
yanıtYanıtla
sinan çayırcı:

Gerçekten böyle mi düşünüyorsun :)

yanıt2
yanıt6
Ayşegül Öztabak:

allah kat kat fazla versin israf etmediğin için çöpe atanları gördük sırf ekonomi çöksün diye

23
1
yanıtYanıtla
Ömer Melekoğlu:

Seneye ekmez adam pahalanınca medya soğan pahalı haberi yapar ithal ederiz. ??

18
0
yanıtYanıtla
varkaran gül:

adam dünya masraf yapmış ekmiş 3 bin beleşçi kilosunu marketlerde pazarda 35 tl sizde topladığını soğanın kilo başına adam 5 tl verseydiniz yada bir kasa yapıp gönlünden ne kopuyorsa atsaydınız

17
0
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

soğan markette 24 tl ydi dün. tarlada da 6/7 lira olsun. nasıl satamadı hayret. yol kenarına koysaydı bile satabilirdi

13
0
yanıtYanıtla
hic33:

Emekli dayı, şehirde yaşıyor. Köyde az limon, portakal vs. bahçesi var. "Eski püskü arabamla 3-4 seferde ancak ürünü getirebilirim, hesaplıyorum, yakıt parası ürün bedeline yetişiyor, nakliyeci ile getirtsem bana birşey kalmıyor, meyve öyle ağaçta duruyor, ne edeceğimi bilemiyorum" diyor. Beceriksizlikle batırılan ekonominin faturası ona buna kesilmeye çalışılıyor. Fahiş fiyat diye birşey yok, mecburi fiyat var.

10
2
yanıtYanıtla
Omer Temiz:

Burda milletin malını özellikle çifçinin emeğini malını bu şekilde çöp eden halciler ve ulusal narketlerdir devtel özellikle hal yasasını çıkaracak bukadar ürünlere zam yapan ulusal marketlere çeki düzen verecek ulusal marketlere neredeyse dükkan sahiplerin dükkanlarını çökecekler kendileri fahiş fiyata satıp kira artışına gelirken arttırıyor ne mahkeme kararı dinliyorlar ne de devleti ne vatandaşı öyle göriyorki bu iş halka kalırsa işimiz zor ama lütfen hükumet ve devlet harekete geçmesi lazım.

11
0
yanıtYanıtla
Veysel Yılmaz:

Dünyada örneği görülmemiş bir ekonomik sistem yaşıyoruz. Üretici tarlada ürettiğini satamıyor. (Bu hafta ben halk pazarında kilosunu 25 TL ye aldım) Tüketici pazarda kilosu 25 TL den alıyor. Yazık çok yazık.

10
0
yanıtYanıtla
Sadi Kapisiz:

ben tarım bakanı olsam çiftçinin üretim maliyetini karşılarım.

10
0
yanıtYanıtla
A B:

Marketler bu haberi görüp vicdan muhasebesi yapacaklarını düşünen varmı

8
1
yanıtYanıtla
Özgür Sevindik:

Pazarda bu hafta 25 markette 28 TL. İdi

7
0
yanıtYanıtla
Deniz Bekler:

anca şikayet yazılmış , kimse şu adama para toplayalım dememiş , aç gözlülük olduğu müddetçe millet bir bütün olmaz. çözüm göstermiş adam bilmeden , marketleri protesto mu edeceksiniz çiftçiside dürüst olsun millete direk satış yapsın tarladan , peyniri marketden alan çiftci ye bir şey anlatılmaz.

6
0
yanıtYanıtla
Oğuzhan Y:

Tamam Allah razı olsun çittçi kardeşimden de;sürüp ekip milyonllarca para harcayan emek veren bu adam seneye eker mi? hiç mi düşünmezsiniz.Bu millet ne yiyecek Çiftçi emek verdiği malını satamıyor biz marketde 35 liraya soğan bulamıyoruz.Nerede bu yönetim

6
0
yanıtYanıtla
izzet Ulas:

Adamın dibi. Teşekkürler

5
0
yanıtYanıtla
Mehmet Karaca:

balıkesirde 20 ile 30 arası

4
0
yanıtYanıtla
Hasibe Eroğlu:

Üretici cüzi de olsa ücret almalıydı emeği o toprağa dikmesi ilacı kazası otunu alması zahmetli hem biraz masraflarını karşılamış olurdu. Halka dağıttı Allah gani gani versin razı olsun hayrını kabul etsinbereketini arttırsın.

4
0
yanıtYanıtla
Engin Küçükşengün:

Allah ta senin gönlüne göre vwrsin

4
0
yanıtYanıtla
Türkiye Emlak Gayrimenkul:

Zalim dünya bu, almayıp rafta soğan tarım kredi market de 23 lira civarında... Gecen hafta da 5, 10 civarındaken, bu nasıl bir düzen

4
0
yanıtYanıtla
Zafer Mercan:

Migros da kg 29 tl ye satıyor.

3
1
yanıtYanıtla
tahsin bueyuekkol:

Bu milletde cok ac gözlü Yani 100 tl veremedilermi 1kg Üreticininde yüzü gülsün.

4
0
yanıtYanıtla
gökhan yıldırım:

fakirliğin boyutunu gösterir...

4
0
yanıtYanıtla
Ahmet YILMAZ:

Herşey silsile yoluyla aga bu millet iyi fedakarlık gösteriyor ve aynı zamanda bi o kadar da nankörlüki.

4
0
yanıtYanıtla
Bayram Altunc:

Elindeki soğan örneklerine bakınca sayamadığının nedeni belli. Valla kusura bakmasın üreticimiz ama iyi soğanı şu anda tüm tüccarlar alıyor. Senin soğanlar bildiğin hep elek altı.

0
3
yanıtYanıtla
Servet BÖLÜK:

Kendimiz ettik, kendimiz bulduk!!!

3
0
yanıtYanıtla
BARAN:

Yiğit muhtaç olmuş kuru sağana

2
0
yanıtYanıtla
Cem SARÇİN:

İyilik gibi âlemde sermaye olmaz.

2
0
yanıtYanıtla
Metin KOÇ:

ALLAH hayrını kabuletsin Bedavaya soğan almak güzel güzel de ortada da bir zarar var gönül isterdik insanlık bunu gerektirir kanaatindeyim toplanan soğanın bedeli en azından tüccara satış bedelinden veya gönlünden kopan kadar çiftçiye ödenmelidir ki vatandaş çiftçilikten soğumasın üretim yapmaya devam etsin bunun organı var mazotu var gübresi var sulaması var

0
0
yanıtYanıtla
Gento Tarım:

Ülkemizin babayiğit insanı budur devletin bu kardeşimize ödül vermesi gerekiyor çiftci kaldı kabzımalın eline ne viçdan var ne ahlak en azından halktan hayır dua alır rahatlar

0
0
yanıtYanıtla
MURAT KARABULUT:

Gelen üç bin kişi adama soğan alıp 20 TL para verse adamın masrafı cikar

0
0
yanıtYanıtla
Shef :

Bu işte bir terslik yok mu ? Mal sahibine ölü fiyat veriyorlar, fakat tezgahlarda 15'ten aşağı yok. İşte gıda mafyası burada devreye giriyor. Bunu yapanları bulun ve terörden yargılayın, banka hesaplarına el koyun, 10 yıl ceza evine atın, o zaman görürüz. Para cezası veriliyor fakat bu cezalar yine milletin cebinden çıkıyor. Yeter yaaa!

0
0
yanıtYanıtla
Özcan Yavuz:

TEK YOL TEK ADALET GEREKLİ OLAN İDAM

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title