Haberler

Kiracıya yeni taşındığı dairede şok: 2 yıllık kiranı ödememişsin, hemen evi boşaltın

Güncelleme:

Antalya'da 7 senedir oturdukları evden ev sahibiyle sorunlar yaşadığı için çıkmak zorunda kalan Salim Sağlam ve ailesi, kendilerine yeni bir ev tuttu. Aileye daha önceki evlerinde kirayı ödemedikleri söylenerek, birkaç gün içinde evi boşaltmaları istendi.

Antalya'da 7 senedir oturdukları evlerinden ev sahibiyle sorun yaşayarak çıkmak zorunda kalan ve kendilerine yeni bir ev tutan güvenlik görevlisi Salim Sağlam, eşi Gülümser Sağlam (40) ve kızları Gülfigan Sağlam (11), kendilerine yeni bir ev bakmaya başladı. 12 Mayıs günü emlakçı M.K.'nın kendilerine gösterdiği evi beğenen aile, emlak komisyon bedelini ödeyerek evi kiraladı.

AİLEYİ ARAYIP EVDEN ÇIKMALARINI İSTEDİ

Eski ev sahibi emlakçıyı arayarak, ailenin kirayı düzgün ödemediğini söyledi. Bunun üzerine emlakçı M.K. ailenin kiraladığı evin sahibini aradı. Emlakçı M.K., aileyi arayarak evden çıkmalarını istedi. Salim Sağlam, bunun üzerine emlakçıdan ödedikleri komisyon bedelini istedi.

Kiracıya yeni taşındığı dairede şok: 2 yıllık kiranı ödememişsin, hemen evi boşaltın

"SEN 2 YILLIK KİRANI ÖDEMEYİP MİLLETİ KANDIRMIŞSIN"

Salim Sağlam, "Emlakçı M.K. ile konuştuk, ofisinde kira kontratı yaptı. Bana 30 bin lira emlak komisyonunu verirsem taşınabileceğimizi söyledi. Biz de tamam dedik. Nakit olarak parayı verdik. Kira kontratında ev sahibinin imzayı ertesi gün atacağını söyledi, biz onu da kabul ettik. Daha sonra beni arayan emlakçı 'Abi sen diğer oturduğun yerde 2 yıllık kiranı ödememişsin, milleti kandırmışsın' dedi. Dedim ki 'Benim paramı ver, evden taşınayım. Bana 'Paranı vermem. Evi 2-3 gün içinde boşalt' diye söyledi" dedi.

Kiracıya yeni taşındığı dairede şok: 2 yıllık kiranı ödememişsin, hemen evi boşaltın

"KIZIMI OKULA GÖNDEREMİYORUM"

Çok mağdur olduklarını söyleyen Sağlam, "11 yaşındaki kızımı 3-4 gündür okula gönderemiyorum. Elektrik yok, su yok hiçbir şeyimiz yok. Giderlerimizi karşılayamıyoruz, hiçbir şeyimizi yapamıyoruz" diye konuştu.

Emlakçı M.K. ise Sağlam ve ailesinin 7 senedir oturdukları eski evlerindeki ev sahiplerine düzgün kira ödemediklerini öğrendiğini, kendisinin bu durum üzerine evden çıkmalarını istediğini söyledi. Katipoğlu, aileye usulüne uygun olarak evi kiralamadan önce aldığı 30 bin liranın 20 bin lirasını geri ödediğini de belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Emlak

Antalya Antalya kiracı 3.Sayfa Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500

Yorumlar (11)

Hüseyin Güney:

Allah zalimlere fırsat vermesin inşallah rabbim çaresiz bırakmasın kimseyi.evi olmayanlara ev nasip etsin tez zamanda inşallah.ne vijdan ne merhamet kalmış paraya köle olmuşlar malesef.

113
5
yanıtYanıtla
Ne Demeli:

amin...

yanıt33
yanıt1
Kaan Yüksel:

Ozaman sen ev al yada evini ver sana kira ödemesinler çıkarma evden hadi..

yanıt1
yanıt3
Serkan Sarı:

Kirayı odemediysen tabiki kimse sana ev vermez.Allah bilir ev sahibine ne gibi sıkıntılar cikarmissindir.

38
54
yanıtYanıtla
Mehmet ali:

Sus adam sansınlar

yanıt2
yanıt0
Blackened:

İki gündür emlakçı haberleri... Emlakçılar kendilerine çeki düzen versinler, haram düzen değil!

75
3
yanıtYanıtla
Yargı Dağıtır:

Geri kalan 10 bini niye vermiyor emlakçıda az pşt değil.

64
0
yanıtYanıtla
Nevzat Grgn:

Kimin ne yaşayıp ne gerekçeyle kira ödemediğini bilemessin,Bir adam kirada oturupta kirayı verme durumu olupta vermiyorsa art niyetlidir. Lakin önemli olan husus Emlakçı lar ile ilgili çok acil bir yasa gelmesi gerekiyor,Piyasayı ellerinden geldiğince yükseltmeye çalışıyorlar,Daire kaç paraya tutulursa o fiyattan komisyon alıyorlar,Ülkede En büyük haksız kazanç ve fırsatçılık buradan başlıyor.

38
2
yanıtYanıtla
Yeliz Ateş:

Pıyasayı emlakçı yukseltmıyor mal sahıplerının talepleri yükseltiyor emlakçı mal sahıbı ne derse o fiyat uzerınden satış yada kıralama yapmak zorunda sonuçta sözleşme var rakam bellıdır

yanıt1
yanıt17
Mehmet Deniz:

Aslinda yurtdisinda yeni yeni oluşmaya başlayan harika web siteleri var kotu kiracilari ve yasattiklari sorunlari buraya kaydediyorlar ve ev sahipleri bunların kiraci sicillerine bakarak ev kiralaniyor.Bence bunun acilen Turkiye’de uygulanmasi gerek.Sistemi kullanarak kiralarini uzun sure odemiyorlar sonra mahkeme nasilsa uzun sürer diye oturmaya devam edip günü gelince eve zarar verip cikiyorlar bu buyuk bir suç sonrada ugras borcunu alabilirsen.Tek kazanan kiraci,Avukatlar ve savcilar.Tek kaybeden ise ev sahipleri

26
4
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title